top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Industrinis „Cása de la Ama“ interjeras

Updated: Sep 6, 2021

Naujai atgimusiame Drobės fabrike Kaune įrengtas naujas grožio salonas „Cása de la Ama“. Jo įkūrėja Amanta Grizickaitė, penkerius metus dirbusi aktyvių pardavimų grožio srities specialistams vadybininke, nutarė išnaudoti sukauptą patirtį ir įkurti savo saloną.

Pasirinko vietą, kurios aplinka autentiška ir stilinga. Pastatas ir jame sukurtos renovuotos patalpos yra unikalios ir išskirtinės, susijungia praeitis ir ateitis, todėl ši vieta sužavėjo ir padiktavo visą būsimą koncepciją. Buvęs fabrikas kuria didybės jausmą. Čia vyrauja aukštos lubos tiek iš išorės, tiek iš vidaus, palikti senieji statybų segmentai: plytos, betoninės atramos ir kt.


Tai, kaip viskas išdėliota 110 kv. metrų plote, kūrė pati Amanta. Kadangi tai pirmas kartas – mokėsi iš klaidų, ieškojo tinkamiausių variantų. Industriniu stiliumi, kuriame vyrauja medis, metalas ir betonas, besižavinti salono savininkė ilgai ieškojo baldų ir detalių, kurios sudarytų vientisą stilingą aplinką. Siekdama išskirtinumo salono įrangą įsigijo svetur, kad nebūtų atkartoti jau esantys salonai. Idėja interjerą pagyvinti augalų kompozicijomis atėjo savaime, nes betonas ir metalas – šalta visuma, kurią norisi sušildyti žaliais augalais, medžio detalėmis.



Įdėtos visos pastangos, kad salone būtų jauku ir patogu tiek specialistams, tiek klientams, o pati savininkė puoselėja mintis ir pati įsilieti į naują grožio paslaugų sritį.


Apie salono pavadinimo sukūrimą: „Mano vardas yra Amanta, dažnai jis trumpinamas iki Ama. Visada įsivaizdavau, kad mano tikslas padaryti taip, kad meistrai ir klientai mano grožio namuose jaustųsi jaukiai – lyg savo namuose, o ispaniškai „namai“ yra „cása“. Taip ir susidėliojo pavadinimas „Cása de la Ama“ (liet. „Amantos namai“). Tačiau žodis „ama“ ispanų kalba reiškia „mylimoji, meilužė“. Keistas sutapimas, apie kurį sužinojau, kai jau viskas buvo patvirtinta. Tie, kurie moka ispaniškai, galėtų mano grožio namų pavadinimą išversti kaip „Meilužės namai“. Tačiau aš manau, kad tai – tik įdomus faktas, kuris sukelia šypseną. Juk vardai rašomi iš didžiosios raidės – Ama, o daiktavardžiai iš mažosios – ama.“


Fotografavo Giedrė Mieliauskė

61 views0 comments
bottom of page