top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

2020-ųjų plaukų stilistikos tendencijos naujoje ATWINS kolekcijoje

Updated: Jul 30, 2020

Neoninių ar ultramadingų spalvų sruogų blyksniai santūriame fone – taip, kaip blyksi jauno, bet jau brandaus žmogaus unikalumas. Prabangūs ilgi vyriški plaukai – ir gyvenimo būdą atspindintys kirpimai. Tokiomis idėjomis vasaros sezoną pasitiko kūrybinės komandos „Atwins“ kolekcija „Human“, profesionalų bendruomenei pristatyta kirpimų-dažymų seminare, kurio metu išsamiai aptartos šio sezono plaukų stilistikos tendencijos ir naujovės.


Žaibiškai pradingę bilietai ir visos iki vienos užimtos žiūrovų vietos salėje paliudijo, kad pavasarinis pandemijos lemtas štilis kaip reikiant pabodo, o kolegos kirpėjai išalkę įkvėpimo, renginių ir reginių. Juos įvaizdiniais modeliais ir gyvai scenoje atliekamais kirpimais demonstravo „Atwins“ komandos kūrybininkai – Andrius Mašauskas ir Anatolijus Pajanok.

„Įdomu tai, kad temos, kurias gvildename, po karantino pakitusiame pasaulyje ne tik kad neišblėso, bet tapo dar aktualesnės. Tikriausiai dėl to, kad kalbame ne apie kažkokias ribotas faktines tendencijas (ilgis, spalva, garbanos-negarbanos), bet žvelgiame plačiau ir kalbame apie gyvenimo būdą,“ – sako Andrius. Mašauskas.

„Human“ – taip stilistikos meistrai pavadino savo septynių vyriškų ir moteriškų modelių kolekciją, kurioje pagrindine vyraujančia mintimi tapo brandaus jaunimo idėja.

„Kurdami šiam sezonui aktualius įvaizdžius prieš akis turėjome jauną 25-30 metų žmogų, kuriam svarbi jo saviraiška ir statuso reprezentavimas per rūbus, plaukus, savąjį stilių ir gyvenimo būdą – jaunatviškai, bet kartu brandžiai, – pasakoja A. Pajanok. – Kurdami visus septynis darbus, juos glaudžiai susiejome su konkretaus modelio norais, poreikiais, pomėgiais – kad dažymas ir kirpimas gerai atrodytų ne tik nuotraukose, bet ir būtų patogus gyventi nulipus nuo scenos.“

VYRŲ DAŽYMUOSE DOMINAVO VĖSUS – VYRIŠKAS SPALVYNAS

Nuo „Žiedų valdovo“ herojų primenančio šaltos ledo spalvos ilgaplaukio iki vyrišką emociją išlaikančių garbanų, apskritimo formą „apžaidžiant“ šoninėmis plokštumomis, tarsi aprėminant bei suteikiant griežtesnius kampus.

Čia netrūko ir griežtų linijų, ir ultramarininių spalvų, kai spalvų gausa persilieja, tapdama vientisa mirguliuojančia spalva. Trumpas kirpimas išsluoksniuojamas, patrumpinant šonus ir sukuriant galvą juosiantį, subtilų kantą.

SĄMONINGAS KANONO LAUŽYMAS

Žaismingai išilgėjančiuose kirpčiuose įpinama išraiškinga ciklameninė sruoga, arba geltonuose kirpčiukuose tarsi netyčia įveliama klaida: „Leiskite kirpčiams tapti pagrindiniu jūsų plaukų ir veido akcentu – vieną drąsią spalvą papildykite netikėta ir įžūlia kitos spalvos sruoga. Nebijokite nusižengti kanonui!“ – sako A. Mašauskas.

Meistrai kvietė atsižvelgti į žmogaus gyvenimo būdą: pavyzdžiui, šokti mėgstančiam modeliui parinko universalią šukuoseną, kuri gali būti it aukštosios mados ledas arba virsti pasiutėliškai pašiauštu savęs pareiškimu. Lygiai tarsi lazeriu nukirpta linija plaukuose slepia sluoksnius, kurie merginai šokant plaukams suteikia dinamikos ir judėjimo. Spalvomis kirpčių perskyrimo vietoje sukurta rūgštinė salotinė linija – tarsi sluoksniuotas rūbas, kuriame natūralumą, nuosaikias spalvas perskrodžia truputis ekscentrikos.

Smulkiam ir lieknam modeliui pritaikytas pusilgių plaukų kirpimas įvedant liniją, bet išlaikant plaukų tekstūrą: vizualiai tokie plaukai įgauna tūrio, kuriame dailiai skleidžiasi tonuota blondinės spalva su švelnia levandos sruoga, nudažyta lenkta linija.

Pasak Andriaus ir Anatolijaus, kiekviename kolekcijos įvaizdyje norėjosi išvengti sterilumo ir palikti žaismės – tai išpešta sruoga, tai spalviniu šėliojimu. Tačiau nieko nedarant perspaustai, išvengiant vulgarumo ir ekscentrikos – jaunatviškai, bet brandžiai.

Kirpimai ir dažymai: kūrybinė komanda „Atwins“ (insta: @by_atwins)

Rūbai ir stilistika: kūrybinė komanda „Atwins“ (insta: @by_atwins)

Makiažas: Emma Eglė Jočienė ir Greta Juozaponytė

Produktai: Evo Hair Lietuva ir Nook Family

Nuotraukos: Edita Nyork Photography


PARTNERIAI:


67 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page