top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

2021-ųjų tendencijų anonsas by A\TWINS

Updated: Apr 13, 2021

Ruoštis pagrindinei metų kolekcijai, kurią paprastai pristatome kiekvieną pavasarį, pradedame labai anksti – ir pirmuoju žvilgtelėjimu į tų metų tendencijas tampa kelių modelių pre-kolekcija. Tai tarsi savotiška generalinė repeticija, atspindinti keletą esminių būsimos kolekcijos fragmentų. Tad kokius juos mato Atwins 2021-aisiais?

Andrius Mašauskas (nuotraukos autorius Paulius Zaborskis) ir Anatolijus Pajanok

(nuotraukos autorė Edita Nyork)



Azijos tapybos inspiracijos

Šio sezono kūrybiniuose darbuose remiamės mados pasaulyje aktualia Tolimųjų Rytų tematika. Konkrečiai Azijos tapyba – iš kinų, japonų meno tradicijos ateinančiais principais: kai žvelgdamas į paveikslą matai 80 proc. tylos ir 20 proc. to, kas toje tyloje išsakoma.


Šis efektas naudojamas abiems pre-kolekcijos modeliams: trumpuose Milos plaukuose su sruogele pasirinkome minimalistinę, pačią paprasčiausią kirpimo formą, kurioje lemiamas žodis tampa išraiškingam dažymui. Beje, taikytas spalvynas ir pats dažymo piešinys nėra tipiškas nei mums, nei apskritai ligi šiol vyravusiose tendencijose. Nors techniškai tai yra sudėtingas darbas, bet jis kartu suteikia įkvėpimo visiems tiems meistrams, kurie užduoda klausimą: o ką dar įdomaus galima atlikti su trumpais plaukais?


Spalvos išdėstytos apskritimu nuo viršugalvio, persilieja ir raibuliuoja, sukurdamos bloor’o efektą: iš viso šiam dažymui panaudojome net 13 spalvų! Ir ne bet kokių: nei viena jų nėra atsitiktinė. Čia vėlgi rėmėmės Rytų kultūroje naudojamomis spalvomis, kurios yra griežtai apibrėžtos. Nepridėdami savo interpretacijų, dažymams naudojome tik tradicines spalvas, kokias matote Kinijos ar Japonijos gėlių, žuvų, gamtos tapybos darbuose.


Haiku talpus minimalizmas

Dar viena inspiracija: japoniškosios poezijos haiku – trumputis stulpelis, koncentruotai pateikiantis gilią išmintį. Taip ir šiuose darbuose panaudojome elementarią bazę, ant kurios kuriamas koncentruotas darbas.


Ant neutralią spalva dažytų, trikampe gradacija kirptų Gabrielės plaukų – tarsi ant balto ryžių popieriaus – piešiami kelių sruogų spalvoti štrichai: rašalo mėlynumo potėpiai su nurausvėjančiais galiukais, kuriantys stiprų emocinį įspūdį ir išlaikantys 80 proc. tylos principą.


Tendencijų pritaikomumas kasdieniame darbe

Tokie įkvėpimai ir tendencijos gali būti apgaulingai paprasti, nors techniškai iš tiesų reikalauja gerų pagrindų, o Atwins tendencijų seminaro metu pristatydami darbus ant scenos visuomet svarbiausiu momentu laikome - individualų jų pritaikymą saloniniuose darbuose. Be to su „Atwins“ komanda tendencijas pristatome tik kartą per metus – o mokymus, tiek pamatinių kirpimo dalykų, tiek koloristikos, vedame nuolat. Nes tik ant tinkamo pamato galima kurti tendencijomis paremtus darbus“, antrina Andrius ir Anatolijus, nekantriai laukdami šių metų gegužės 30 d. pristatymo.


Atwins pre-kolekcija Haiku


Stilius / kirpimai / dažymai – kūrybinė komanda Atwins (@by_Atwins)

Mua – Emma Eglė Jočienė (@emmalithuania)

Rūbai – Modesta Šukė Couture (@modestasuke_couture)

Foto – Tomas Vyšniauskas (@electromagnetico.lt)

Partneriai – Evo & Nook (@evohair_lietuva & @nook_family)



Partneriai:

Bilietai: www.atwins.lt

65 views0 comments
bottom of page