top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

3 įvaizdžiai ir jokios magijos – tik tinkamai parinkti produktai

Kartais tam, kad pakeistumėte savo įvaizdžio nuotaiką, reikia visai nedaug: tik tinkamų formavimo priemonių, kelių švelnių potėpių plaukuose ir trupučio šio sezono spalvų akyse.

Kūrybinės komandos „Atwins“ meistrai kartu su vizažo meistre Emma sukūrė tris vieno įvaizdžio transformacijas – ryto, dienos ir vakaro nuotaikoms atspindėti.




Vienas modelis – trys skirtingos stilistinės variacijos plaukuose ir makiaže.


„Tai, kas buvo atlikta šiuose darbuose, yra gan paprastos, bet kartu ir subtilios transformacijos, šukavimai, kurie skiriasi priklausomai nuo savo paskirties – vienas jų pritaikytas rytui, kitas popietei, trečias – vakarui,“ – pasakoja darbų autorius, plaukų stilistas Andrius Mašauskas. Pagrindine priemone, padėjusia sukurti skirtingas nuotaikas, tapo skirtingos plaukus formuojančių produktų grupės. Tuo tarpu kiekvieno įvaizdžio sukūrimo laikas ir sudėtingumas praktiškai nesiskyrė.


Kaip sako makiažą kūrusi vizažo meistrė Emma, pagrindiniu kriterijumi priimant sprendimus tapo individualumas: „Tai reiškia, kad neprisirišau prie specifinių makiažo tendencijų, bet prie šios moters veido, charakterio ir jai kurto įvaizdžio. Mūsų inspiracija tapo idėja, kad ryte moteris gali atrodyti vienaip, per pietus kitaip, o vakare, keliaudama į kažkokį ypatingą vakarą, dar trečiaip. Norėjome parodyti, kaip galima sužaisti nedidelėmis korekcijomis ir pasiekti visai kitokio įspūdžio jūsų įvaizdyje“.


Svarbiausia – geras plaukų paruošimas


Bet kokio šukavimo pagrindinė bazė ir svarbiausias dalykas yra plaukų paruošimas: švari galvos oda, suteiktas purumas, tinkamas išfenavimas ar, jei reikia, patiesinimas ir paformavimas žnyplėmis.


„Šiuolaikinės kokybiškos tiesinimo žnyplės tausoja plaukus ir yra nepamainomas pagalbininkas atliekant sušukavimus sunkiau formuojamiems plaukams. Kaip mes, stilistai, savo kalboje sakome – „stikliniams“ plaukams: labai tiesiems arba, atvirkščiai, greitai išsileidžiantiems, prarandantiems džiovinimo metu sukurtą formą“, – pasakoja A. Mašauskas. Tokių plaukų savininkėms jis pataria naudoti profesionalų pamėgtą priemonę – lengvos fiksacijos paplūdimio tekstūros purškalus, pavyzdžiui, evo SALTY DOG. Toks purškalas suteikia plaukams matiškumo ir neleidžia jiems sukristi, išsaugodamas tai, ką suformavote – ar garbanas, ar tiesinimo efektą, ar užlenktus galus – kaip kad šiai merginai kurtuose šukavimuose.


Kad išsaugotumėte plaukų purumą ir sukurtumėte lengvumo įspūdį, pirmiausia svarbu pradėti nuo tinkamo šampūno ir kondicionieriaus: tokio, kuriame nėra plaukus apsunkinančių medžiagų – aliejų ir kt. Kitaip sakant, turi būti švariai išplauti plaukai – tam tinka kasdienės priežiūros arba purumo linijos šampūnai. Kondicionierius tepamas tik ant plaukų galų ir toks, kuris neapsunkina, mat šie pernelyg atpalaiduoja plaukus, juos ištiesina ir trukdo sukurti norimą šukavimą.


Lengva ryto emocija – visai dienai


Švaros ir gaivos pojūtis, prasidedantis nuo veido ir pratęstas plaukuose.


„Toks absoliučiai švarus makiažas tinka net svarbiausiai moters gyvenimo dienai – jį galima vadinti ir nuotakos įvaizdžiu,“ – pastebi Emma.


Švarūs ir purūs plaukai kuriant šį įvaizdį buvo lengvai supurkšti ties šaknimis jūros druskos efekto purškalu. Juos džiovinant, priklausomai nuo situacijos ir plaukų nepaklusnumo, galima ant kiekvienos sruogelės, prieš ją sukant šepečiu ar žnyplėmis, dar papurkšti jūros druskos. Tuomet gaunamas maksimalus rezultatas: plaukai nuriebinti, užfiksuoti ir kartu išsaugomas natūralus efektas.


„Dirbant su karštais įrankiais, labai svarbu jais braukti per visą plauką, iki galiukų – tuomet sukursite maksimaliai tvarkingą įspūdį. Be to, jei norite, kad ryte sukurtas šukavimas laikytųsi visą dieną, įsimeskite į rankinę sauso šampūno – juo galėsite papurkšti ties šaknimis per visus plaukus, pasluoksniuoti – pamatysite, kaip plaukai akimirksniu bus atgaivinti, o sukurta tekstūra išliks,“ – pataria A. Mašauskas.


Dienos pobūviams ir susitikimams


Laukia šventiniai pietūs? Tuomet šis įvaizdis – puikiai tiks. Suimti plaukų šonai, bet lengvumo suteikia palikti šonuose kirpčiukai. Tuo tarpu makiaže atsiranda atspalvių, inspiruotų šių 2022 metų PANTONE spalvos „Very Peri“, pagrindinį akcentą teikiant akims.

Atšukuotų atgal plaukų įspūdis sukurtas naudojant formavimo pastas, kurios yra matinės ir neblogai užfiksuoja plaukus taip, kaip jums reikia.


„Tarkime, kai klientės nori šiek tiek atverti veidą nubraukdamos plaukus taip, kad šie laikytųsi – patariu juos sutepti fiksuojančiu kremu – „evo“ BOX O‘ BOLLOX arba „Nook“ „Pongo“, po truputį tepant ties šaknimis, pradedant už ausies,“ – sako A. Mašauskas, būtent tokį metodą panaudojęs ir kurdamas šį dienos šukavimo įvaizdį.


Moterims, kurios mėgsta šukuosenoje kiek pakeltą pakaušį, galima naudoti purumo pudrą „evo“ HAZE, jos užberiant ant šaknų, o tuomet švelniai pavėlus ir tą vėlimą apšukavus bei užpurškus vidutinės fiksacijos laku.


Vakarėliui – pasirengusi!


Trečiasis – vakarinis – įvaizdis sukurtas labiau sukėlus ir suėmus plaukus. Makiažas tampa dar drąsesnis ir ryškesnis, o spalvingos akys spindės net ir ant veido užsidėjus kaukę.


„Kaip sakome mes, stilistai, plaukuose atsiranda daugiau kontrolės. Tai ypač patinka toms klientėms, kurios nemėgsta aplink veidą besiplaikstančių plaukų. O įvaizdžio švelnumą išsaugojome užriestais plaukų galais,“ – aiškina A. Mašauskas.


Šiam šukavimui vėlgi naudotas formavimo kremas „evo“ BOX O‘ BOLLOX ir „evo“ HAZE purumo pudra, tik šįkart jau priekyje, kirpčių zonoje. Kad šukavimas atlaikytų net audringiausius vakarėlio šėliojimus, jį užfiksavo stiprios fiksacijos laku – tam puikiai tinka „Nook“ ARTISAN LALLACA arba „evo“ HELMUT. Beje, nereikėtų pamiršti, kad šiuolaikiniai lakai yra itin progresyvūs ir malonūs naudoti: jie puikiai išsišukuoja, išsaugo lengvumo efektą, o jų poveikis toks stiprus, kad pakanka vos kelių purkštelėjimų šukuosenai užfiksuoti.

„Šiam įvaizdžiui segtukus įsegėme ne dėl to, kad jais reikėtų prilaikyti plaukus – šie ir taip puikiai laikosi dėl tinkamai parinktų formavimo priemonių – bet naudodami juos tiesiog kaip aksesuarus“, - sako „Atwins“ komandos meistras, perspėdamas kuriant tokius šukavimus produktų nepadauginti, nesulipinti plaukų, išsaugoti juose natūralumą, organiškumą.



„Čia nėra jokios magijos – yra tik tinkamai situacijai parinkti produktai,“ – šypsosi A. Mašauskas.



Plaukai byAtwins

Makiažas Emma Unison Beauty Lab1

Nuotraukos Paulius Zaborskis

Modelis Evelina / Duo Management

6 views0 comments
bottom of page