top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Ar gali būti pranašu savame krašte?

Updated: Feb 22, 2021

Šio laikotarpio aktualijos apvertė viską aukštyn kojom, jau antrą sezoną grožio pasaulis gyvena be parodų, kolekcijų pristatymų, tarptautinių mokymų. Tad atsirado puiki galimybė vietiniams meistrams rinkti auditorijas ir vesti seminarus. Žinoma, daugelis jau ne vienus metus turėjo klausytojų auditoriją, bet vis dėlto dabar puikus momentas startuoti tiems, kurie ilgus metus kaupė žinias ir patartį. Tik štai klausimas: ar būsi pranašu savam krašte? Ar gali sudominti savo tėvynainius? Kaip kas specializuojasi ir ką siūlo savo mokymuose, kalbiname aktyviausius grožio specialistus.


Laura Viz

Seminarų lektorės patirtis – ketveri metai

Vyriškų kirpimų seminarus vedu jau ketvirti metai. Profesinė patirtis ateina kasdieniame darbe, dirbant su įvairiais klientais, susiduriant su įvairios tekstūros bei spalvos plaukais, galvos formomis bei skirtingais klientų poreikiais, atsižvelgiant į jų gyvenimo kasdienybę. Lektorės patirties dažniausiai semiuosi dalyvaudama kolegų seminaruose ne tik Lietuvoje, tačiau ir užsienio šalyse.


Šiuo metu labai gelbėja internetas ir daugelį seminarų stebiu virtualiai. Stebėdama juos mokausi ne tik naujų technikų, tačiau ir požiūrio į atliekamą darbą, į mokinį, į sugebėjimą aiškiai dėstyti mintis. Seku jų kūno kalbą ir psichologinius aspektus, galinčius padėti mano, kaip lektorės, darbe.


Specializacija – vyriški kirpimai


Mano sritis tiek darbe, tiek vedant seminarus yra vyriški kirpimai. Dar prieš stodama mokytis kirpėjos amato žinojau, kad būsiu vyrų kirpėja, todėl visa orientacija buvo į juos nuo pat pirmų dienų. Man asmeniškai atrodo, kad jeigu sugebėsi gerai nukirpti vyrą, sugebėsi nukirpti ir moterį. Skirtumas yra tik kampų ir formų kūrimo išmanymas ir jų tinkamas išdėstymas.


Pradėjusi vesti seminarus, tapau „Wahl Pro“ prekių ženklo ambasadore Lietuvoje. Tai mane tarsi įpareigojo dar labiau domėtis vyriškais kirpimais. Atsirado prisirišimas prie šios srities. Pajutau, kad dirbdama su vyriškais kirpimais jaučiuosi patogiausiai ir pats darbo procesas teikia daugiausia malonumo. Todėl nesiblaškydama ir toliau orientuojuosi į vyriškus kirpimus, nes tai yra man mieliausia sritis, kurioje turiu daugiausia patirties ir žinių bei atrandu daug vietos kūrybai.


Ne paslaptis – kartais kerpu ir moteris, nes bet kokiu atveju visa bazė kirpimų yra pirmiausia išmokstama su moteriškais kirpimais. Nenoriu sau leisti jų taip pat pamiršti, nes, keičiantis madoms, į vyriškus kirpimus yra integruojama vis daugiau moteriškų detalių.


Mokiniai – motyvuoti ir siekiantys tobulėti


Dažniausiai mano mokinys yra jau dirbantis kirpėju asmuo, tačiau jaučiantis, kad nepakanka žinių apie tam tikras technikas ar rezultatui išgauti. Labai džiaugiuosi, kad mano mokiniai dažniausiai yra labai stipriai motyvuoti ir turi visada aukštesnių tikslų tobulėti ir tapti geresniais meistrais, siekiančiais sukurti klientui tobulai tinkantį kirpimo variantą. Be to, iš savęs reikalaujantys, kad kirpimai netaptų rutininiai ir nebeteikiantys džiaugsmo, todėl nuolat ieškantys kitokių sprendimų ir požiūrio.


Mokymų kaina


Savo individualių mokymų kainą skaičiuoju labai paprastai: mokymų trukmė turi padengti mano neuždirbtas pajamas salone. Dažniausiai taikau valandinį įkainį. Jei šnekėsime apie individualius mokymus, aš esu pasirinkusi tokį modelį, kad pati vykstu pas mokinius, nes mokinys jaučiasi labiau atsipalaidavęs savo aplinkoje ir dirbdamas su savo įrankiais. Man atvykus, su mokiniu visada padiskutuojame, kiek aplinka ar naudojami įrankiai turi įtakos atliekamo darbo kokybei, apsvarstome galimas alternatyvas ar problemų sprendimo variantus. Grupiniams užsiėmimams viskas prasideda nuo konkrečios datos paskyrimo, patalpų nuomos paieškos ir reikiamo skaičiaus grupės surinkimo. Ko gero, sunkiausias etapas – kad informacija ar reklama pasiektų tinkamą auditoriją ir pateikiama reklaminė informacija sudomintų ir būtų reikalinga būsimam mokiniui.


Žvilgsnis į ateitį


Mano ateities planai labai aiškūs: toliau tęsiu veiklą su „Cascada“ parduotuvių tinklo atstovaujamu „Wahl Pro“ prekių ženklu vesdama seminarus. Nuo 2021 m. sausio pradėsiu dirbti vyriškų kirpimų lektore Natalijos Novos mokykloje „Hair Concept Education studio“. Kitais metais stosiu į VDU studijuoti pedagogo specialybės. Ir svarbiausia plano dalis – toliau plėsti individualių mokymų kursą ir teritoriją.


Natalija Nova

Profesinis kelias ir patirtis


Kirpėja mano profesija yra jau keturiolika metų. Į šią sritį atėjau turėdama vizažistės hobį ir dirbdama teisininke statybos įmonėje. 


Kaip ir kiekvienas kirpėjas, baigiau įprastus pusę metų trunkančius kursus. Po jų supratau, kad žinių man trūksta, o mūsų sritis – be galo įdomi ir sudėtinga. Pirmoji patirtis buvo „Dolores“ akademija Maskvoje, vėliau lankiau labai daug įvairių seminarų visame pasaulyje: „Create in Riga“ mokykloje Rygoje, „Saco“ akademijoje Londone, „Vidal Sassoon“ akademijoje, dalyvavau „Pivot Point“, Aleksandro Kuvatovo ir daugybėje kitų seminarų. 



Dėstymo sritis – koloristika


Pasirinkau dėstyti koloristikos sritį, kadangi vaikystėje lankiau dailės būrelį ir man visuomet buvo įdomu žaisti su spalvomis. Esu įsitikinusi, kad koloristika – vienas pagrindinių dalykų mūsų darbe, kadangi plaukai bei jų spalva gali pakeisti žmogų ne tik iš išorės, bet ir iš vidaus. 


Mokiniai – su aiškiu tikslu ir noru mokytis


Mano mokinys – tai žmogus, kuris taip pat kaip ir aš myli žmones ir šią profesiją, turi aiškų tikslą bei norą mokytis. Visada sakiau, kad mūsų profesijoje reikia ne tiek talento, kiek užsispyrimo, mokėjimo komunikuoti ir didelio noro išlikti šioje profesijoje ir tapti nuostabiu šios profesijos meistru. 


Mokymų kaina


Mūsų mokyklos mokiniai dirba su „premium“ klasės kosmetika ir gerais įrankiais modernioje studijoje Vilniaus centre. Juos moko aukšto lygio šios srities profesionalai. Tad iš visų šių dalykų galima suprasti, kad tokių mokymų, trunkančių mėnesį, kaina negali būti šimtas eurų. Mokymai mūsų studijoje kainuoja 400 eurų už mėnesį (kursų trukmė – keturi mėnesiai) ir mes užtikriname, kad mokiniui sudaromos sąlygos ir mokymų turinys tikrai to verti. 


Organizaciniai akcentai


Kadangi vedu mokymus bei seminarus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, organizaciniais dalykais dažniausiai pasirūpina organizatoriai. Aš pati turiu numatytą sąrašą produktų, kurie reikalingi seminarams, taip pat puikiai žinau, kokio dydžio grupės turi būti (tai priklauso nuo vedamo seminaro idėjos), kokia reikalinga salė, kad visiems būtų patogu. 


Žvilgsnis į ateitį


Šiandien, atrodo, turiu viską. Tai yra mano tobulas „Hair Concept“ kolektyvas, surinkta pirmoji mokinių grupė, tad didžiausi planai yra toliau plėsti savo saloną ir ugdyti šios srities būsimus profesionalus. Turbūt esu nelabai viešas žmogus, bet tikrai norėčiau atrasti savo grafike laiką, kad galėčiau bendrauti per socialinius tinklus su savo auditorija bei sekėjais. 



Inga Mestvirisvili

Kirpėjos kvalifikaciją įgijau 1999 metais. Kelias buvo nelengvas dėl informacijos stokos. 2000 m. baigiau „Femina Bona“ organizuojamus moteriškų kirpimų kvalifikacijos kėlimo kursus pas Loretą Povilavičiūtę, kuri visiškai pakeitė mano suvokimą apie kirpimus. Dalyvavau daugybėje mokymų ir mokausi iki šiol. Jau ilgą laiką semiuosi žinių iš Annos Eshwood (kirpimų geometrija) ir Nikolajaus Generalovo (feidas), pas pastarąjį lankiausi kelis kartus. Organizuoju vyriškų kirpimų seminarus, nes šis sektorius labiausiai žavi. Mano seminarai nukreipti ne į parodomąją versiją, kaip daryti, o į žinojimą, ką daryti. Visas dėmesys skiriamas teorinėms žinioms, kuriomis kirpėjas naudosis norėdamas atlikti bet kokį kirpimą. Esu įsitikinusi, kad labai svarbu psichologinis paruošimas. Supažindinu su profesinio augimo terminais ir visa kvalifikacijos kėlimo branda. Vien tik sudalyvauti seminare – to neužtenka. Reikalingos kasdienės treniruotės, kurios taip pat turi savo techniką. Daug mąstau apie tai, kaip sudėtingą informaciją susieti su gyvenimo pavyzdžiais, tada žmonėms pasidaro viskas suprantama ir įdomu. Visa tai kartu suteikia aiškią ateities platformą. Mano mokiniai neapriboti patirties rėmuose, bet pradžiamokslį turi būti baigę. Mokymų kaina buvo nustatyta atsižvelgiant į Lietuvos rinkos pasiūlą. Organizuojant seminarus, turbūt sunkiausia prisiimti atsakomybę už atvykstančius modelius, nes jie niekaip neįpareigoti ir gali pavesti. Ateities planų turiu. Šiuo metu yra jų brandos stadija. Reikia laiko.



Irenijus Marozas

Dirbu jau 20 metų, vedu prekių ženklo mokymus 10 metų. Šiemet pradėjau savo individualius mokymus, nuolat tobulinuosi įvairiuose kursuose skirtingose šalyse. Puikiai išmanau šią sritį, pradedant technologiniu lygmeniu, kuriant dažus bei priemones, ir baigiant praktiniu įgyvendinimu.


Kadangi esu sukaupęs daug žinių, rengiu individualius teorinius ir praktinius mokymus kirpėjams. Mokymų turinys priklauso nuo kirpėjo patirties ir poreikių.


Per mokymus išmokstame panaudoti bet kurį profesionalams skirtą produktą: pritaikyti jį dirbdami su skirtingais klientais, dažyti su profesionalams skirtais bet kurio prekių ženklo dažais, kad visada gautume norimą rezultatą ir puikią plauko kokybę. Tam reikia psichologijos, fizikos, biologijos, chemijos, akvarelinės koloristikos žinių. Mums jos svarbios tiek, kiek susijusios su dažymo procesu.


Mokymai skirti Lietuvoje dirbantiems kirpėjams, norintiems pagilinti bazines žinias ir teikti dar profesionalesnes paslaugas. Taip pat tiems, kuriems reikia arba trūksta išsamaus ir struktūrinio suvokimo apie koloristiką nuo A iki Ž.


Mokymų kaina priklauso nuo to, ar jie individualūs, ar grupiniai, paremti teorija ar praktika.


Organizuojant mokymus šiuo metu svarbiausia nepakliūti į draudimų laiką (šypsosi). Visa kita yra techniniai dalykai: komunikacija, konferencijų salės, medija, maitinimas... Vis dėlto mokymų sėkmė priklauso nuo informacijos ir asmeninių savybių. Būtina išmanyti savo temą, nebijoti ją keisti pagal grupės poreikius ir, žinoma, nepalikti neatsakytų klausimų.


Ateities planai labai paprasti ir konkretūs – rengti mokymus, atitinkančius meistrų poreikius, kol man tai teiks džiaugsmo ir jie bus reikalingi! Siekiu, kad jie duotų naudos ir kiekvienas pamiltų savo profesiją iš naujo.



Banguolė Alminienė

Šia profesija užsiimu jau daugiau nei 20 metų. Taip susiklostė, kad pradžia buvo pas vieną žymiausių Lietuvos meistrių Ramunę Vigelę. Tad startas buvo su stipria komanda, kurie visada buvo pasiryžę padėti. Paskui sekė mokslai Maskvoje, seminarai Londone pas žymiausius pasaulinio lygio meistrus. Grįžę dalindavomės informacija, aptardavome tendencijas ir taip augome kiekvienas kaip meistras ir tvirtėjome kaip salonas. Šiuo metu vadovauju trims salonams. Du iš jų Kretingoje – „Stiliaus namai“. Neseniai atidarėme studiją Vilniuje „FACES“.Seminarus vedu Kretingoje ir Vilniuje. Mūsų beveik visi šeimos nariai dirba grožio srityje. Sūnus Mantas padeda vesti seminarus, dukra Kotryna pasirūpina makiažais ir yra atsakinga už Vilniaus studiją „FACES“. Su broliu Aivaru semiamės patirties Rusijoje, Ukrainoje ir vežame informaciją į Lietuvą, dalinames ja su meistrais. Visi esame pasiskirstę, kas už ką atsakingas. Mūsų vedami seminarai yra sudėtingų technikų dažymai, nes būtent šiems dažymams yra paklausa, tai padiktavo rinka. Prisitaikome, kokios informacijos reikia meistrams ir ko reikia mūsų klientams. Pas mus tobulintis atvyksta kolegos, tarp kurių yra ir 20 metų darbo stažą turinčių meistrų, ir pradedančiųjų. Seminarų kaina priklauso ir nuo mūsų pačių investicijų, ir nuo dienos uždarbio. Seminarų dalyviai moka tiek, kiek esame verti. Šiuo periodu apie planus būtų sunku kalbėti. Dabar svarbu išlaikyti esamą situaciją.


Elona Rusinienė

Dirbu 25 metus. Mokiausi „Pivot Point“, „Vidal Sassoon“, „Mazela&Palmer“, „Koto“ akademijose, neskaitant įvairių kursų ir vadovėlių, kuriuos parsisiunčiu iš užsienio. Šiuo metu irgi mokausi, nes visi pradėjo rengti internetinius mokymus. Dėstau moterų ir vyrų kirpimus, koloristiką. Visada labai patiko kirpti, dėl to mano karjera prasidėjo vyrų salėje, paskui pradėjau kirpti moteris ir tuos įgūdžius visada tobulinau ir tobulinu. Koloristika mano gyvenime užima svarbią vietą, nes ilgą laiką buvau „Keune“ technologe, paskui pradėjau dėstyti dažymus „Femina Bona“ akademijoje, po to dar kelis dalykus. Mano mokiniai – įvairaus amžiaus ir patirties, kurie dėl žinių stokos patiria sunkumų darbe. Į kainą įeina mokymo priemonės, mokomoji medžiaga ir laikas. Pagrindiniai organizaciniai dalykai – tai patalpos, modeliai, stovai, reklama. Kartą nuomotose patalpose atsitiko trumpas jungimas ir dingo elektra. Deja, niekas nepadėjo pašalinti šios problemos. Tokie dalykai labai sugadina mokymo procesą ir mokytojo reputaciją.


Sunku planuoti ateitį dabartinėje nepaprastoje situacijoje. Per karantiną visi pradėjo dėstyti nuotoliniu būdu, buvo ir man tokių minčių. Bet ne viską gali išmokti tik žiūrėdamas. Būtent kirpimams mokytis reikalingas mentorius, priežiūra. Tad mano mokymai liks „gyvi“, kai tai bus vėl įmanoma.



Jurijus Kozevko

Kirpėju dirbu dvylika metų. Pradėjau dirbti baigęs „Femina Bona“ mokymus. Porą metų dirbau Lietuvoje, po to suviliojo platesni vandenys ir pabandžiau rasti laimę Anglijoje.


Pavyko įsidarbinti „Toni&Guy“ salone, kur pastebėjo mano potencialą ir išsiuntė mokytis į Londono „Toni&Guy“ akademiją. Baigęs šiuos mokslus, išlaikiau keturiolika egzaminų ir gavau aukščiausio laipsnio diplomą. Dar mokiausi „Vidal Sassoon“, „Hobs“ akademijose. Čia mokiausi kirpimų, o dažymai dar buvo neišnagrinėta zona. Taip išėjo, kad beieškodamas man patinkančių meistrų vedamų seminarų, atradau Vladimirą Sarbashevą „Airtouch“ dažymo metodo išradėją. Prasidėjo mano draugystė su Vladimiru bei jo išradimu. Dirbau ties šiuo metodu labai daug, nes buvau sužavėtas šio metodo galimybėmis, o ir Vladimiras buvo keistai atviras man ir vertino mano pastangas. Važiavau pas Vladimirą į seminarus daug kartų – gal šešis ar septynis. Pastebėjęs mano pasiekimus, pasiūlė atvykti dirbti pas jį salone Maskvoje, su kuo aš, aišku, sutikau. Atėjus laikui, išvykau į Maskvą, kur vyko du mėnesiai apmokymų prieš salonui atsidarant. Turėjau eiti pagrindinio „top“ koloristo pareigas bei važinėti su Vladimiru į seminarus po Europą, JAV, Japoniją. Po maždaug mėnesio apmokymų supratau, kad Maskva ne man ir man labai sunku be šeimos... Taigi grįžau namo į Lietuvą ir su Vladimiro leidimu mokau mūsų šalies kolegas būtent „Airtouch“ dažymo metodo. Šis dažymo metodas yra sparčiai populiarėjantis, daug galimybių suteikiantis bei vis dažniau pasitaikantis kiekvienos dienos darbe, todėl pasirinkau mokyti būtent „Airtouch“. Greitai žadu plėsti savo mokymo programą ir prijungsiu kitas technikas bei koloristiką, plius pradėjau rengti internetinius mokymus.


Labai džiaugiuosi, jog vos pradėjus vesti seminarus, iš karto susirinko pilnos grupės kolegų su dideliu stažu ir iš viso ką tik pradėjusių dirbti. Metodas juk naujas ir nelabai svarbu, koks jūsų stažas. Dažnai kolegas, kurie yra neseniai pradėję dirbti, išmokyti yra lengviau, nes informacija visiškai nauja ir priimti ją yra lengviau, kai „šviežia“ galva, negu kad nauja informacija dubliuojasi su tuo, ką išmokote prieš tai. Galiu drąsiai pasakyti tik tiek, kad iš visų mano studentų nebuvo nė vieno, kuris paliko seminarą nieko neišmokęs, nesvarbu, koks turimas stažas. Begalinės padėkos ir užsidegusios studentų akys man yra ženklas, kad judu teisinga kryptimi. 


Sutinku, kad ne visi gali sudalyvauti seminare dėl finansinių ar kitų priežasčių, nes kainos tikrai nėra žemos, tačiau mano tikslas ir nėra toks, jog noriu būti pasiekiamas visiems. Kai aš pats skridau į Braziliją, iš tuo metu turėtų septynių tūkstančių svarų už kelionę ir penkių dienų mokslus atidaviau 6 tūkstančius. Suprantat? Manau, kad tie, kurie tikrai nori, tie ras išeitį ir atvyks mokytis. Nereikėtų pamiršti ir to, kad išsinuomoti patalpas, supirkti priemones ir visus kitus dalykus irgi kainuoja, aš jau nekalbu apie mano išleistus pinigus ir laiką, kol sugebėjau atsidurti čia, kur esu dabar, ir tai tikrai dar nėra galutinis taškas. Nuolat investuoju savo laiką ir pinigus tiems dalykams, kurie mane motyvuoja ir įkvepia būti stipresnį, todėl ir seminarų kaina turi būti atitinkama.


Pravesti ir paruošti seminarą nėra taip paprasta, kaip tai gali atrodyti iš šalies. Tam, kad viskas veiktų taip, kaip reikia, manęs vieno neužtenka, mes dirbame mažiausia trys ar keturi žmonės. Aš būnu atsakingas už svarbiausią dalyką – už savo žinių perteikimą visiems dalyviams suprantama kalba ir terminais. Taip pat aš rūpinuosi patalpų paieška ir modeliais. Vienintelę reklamą apie seminarų datas ir visą kitą informaciją paskelbiu tiesiog savo „Instagram“ ir „Facebook“ paskyrose, nesinaudoju jokia kita papildoma reklama ar grupių profesionalams pagalba. Kelis kartus mėginau naudotis „Facebook“ sukurtų grupių paslaugomis, kuriose yra dešimtys tūkstančių sekėjų, tačiau nė karto mano skelbimo nepatvirtino. Manau, ta platforma jau užimta, nes kiti kolegos sėkmingai naudojasi jų paslaugomis. Nusprendžiau padaryti viską pats ir surinkau didelę grupę kolegų bei žmonių, kurie domisi mano teikiamomis paslaugomis. 


Kadangi išmokau dirbti praktiškai be niekieno pagalbos, tad gimsta vis naujų minčių ir idėjų. Šiuo metu būtent tą ir darau – dirbu ties ateities planais, kurių kol kas atskleisti dar nėra tinkamas laikas dėl daug priežasčių, o ir COVID-19 ir valdžios sprendimai nėra nuspėjami.


Inga Kavalčinskienė

Kokiose srityse specializuojatės?


Mokymus rengiu ilgalaikio makiažo srityje: baziniai mokymai, kvalifikacijos kėlimas, nekokybiško ilgalaikio makiažo šalinimas ir perdengimas.


Kokie jūsų pasiekimai įtikina grožio specialistus pasirinkti būtent jūsų seminarus?


Ilgalaikio makiažo srityje dirbu jau daugiau kaip dešimt metų. Mano, kaip trenerės, stažas – daugiau kaip ketveri metai. Dalyvavau ir esu laimėjusi pasaulinio lygio čempionatuose.

Taip pat turiu teisėjos patirties. Rekomenduoju rinktis mano mokymus būtent toms, kurios nori gauti kokybišką mokymų programą, sudaryta dešimties metų patirties pagrindu. Jei jūs

norite ne tik įgyti profesiją, bet ir sėkmingai dirbti, tobulėti ir augti savo profesijoje, jums būtent – „AcademyS“.


Kuo konkuruojate su kitais panašių temų seminarų vedėjais?


Aš vienintelė Lietuvoje turiu „AcademyS“ akademijos aukščiausią „Grand Master“ titulą. Nemanau, kad aš konkuruoju, mes kolegės. Kiekvienas studentas renkasi savo mokytoją pagal daugelį dalykų. Kadangi visos mes skirtingos, tai kiekvienas pasirenka sau tinkantį.

„AcademyS“ 2019 m. pripažinta geriausia ilgalaikio makiažo akademija Europoje. Įkūrėjas Sviatoslavas Otchenashas sukūrė unikalią sistemą, pagal kurią išmokti atlikti ilgalaikio makiažo procedūrą galima PRECIZIŠKAI, TIKSLIAI BEI GREITAI. Visos baimės dirbti panaikinamos, remiantis logika ir „AcademyS“ sistema.


Kokie pagrindiniai organizaciniai dalykai yra svarbiausi ruošiantis seminarui?


Svarbiausia, kad studentas įvertintų savo gebėjimus ir savo lūkesčius. Kaip sako „AcademyS“ akademijos įkūrėjas Sviatoslavas Otchenashas: „Talentai ne gimsta, mes juos sukuriam.“

Bet be studento darbo nieko nebus. Neužtenka tik baigti mokymus, reikia dar ir įdėti savo darbo ir pastangų.


Kas jūsų mokinys?


Mano mokinys – tai žmogus, norintis išmokti ir nestovėti vietoje, nuolat tobulėti ir augti kartu su komanda. Taip pat man svarbu, kad žmogus mokėtų bendrauti su klientu ir kolegomis.


Kokie ateities planai?


Mano didžiausia svajonė – pakelti ilgalaikio makiažo procedūrą į aukštesnį lygį. Dirbu tam, kad būtų kuo mažiau meistrų, kurie nuvertina šią rimtą profesiją, negerbia nei savęs, nei savo

kolegių. Taip atsitinka dėl to, kad yra labai daug nekokybiškų ir pigių kursų, kuriuos baigusios meistrės negauna pakankamai informacijos. Tokiu būdu jos gadina ilgalaikio makiažo profesijos reputaciją.



Birutė Pajedienė

Daugiau nei 25 metus dirbu grožio srityje su makiažais ir antakių architektūra, naudoju pačias šiuolaikiškiausias metodikas, taip pat dirbu mikropigmentacijos (ilgalaikio makiažo ir „microblading“ 6D) srityje. Esu tarptautinių vizažo čempionatų prizininkė, o šiuo metu konkursuose esu pirmoji Lietuvoje atestuota pasaulinės grožio specialistų organizacijos OMC makiažo teisėja ir trenerė, paruošusi Europos ir pasaulio čempionus bei prizininkus. Nemažai savo darbų publikuoju žurnaluose, mano modeliais yra tapusios ne viena žinoma moteris. Matydami tokius darbus, grožio specialistai noriai atvyksta į seminarus. Specializuojuosi makiažo, antakių korekcijos, ilgalaikio makiažo srityse. Turiu daug lojalių klientų, o mokymus baigę dalyviai sėkmingai dirba grožio srityje ir skina laurus konkursuose. Taip pat domiuosi grožio naujovėmis, investuoju į savo žinias, dalyvauju tarptautinėse parodose, konferencijose, nuolat keliame kvalifikaciją mokymuose. Esu plataus profilio specialistė, dėl to į įvairius klausimus galiu pažvelgti iš skirtingų aspektų ir duoti visapusiškus atsakymus.


Mes ne tik vedame mokymus, tačiau organizuojame ir kitų meistrų seminarus. Kruopščiai atrenkame lektorius, kurie būtų savo srities ekspertai. Po mokymų visuomet sulaukiame pačių geriausių atsiliepimų iš dalyvių, kad mokymuose buvo ne tik labai daug naudingos informacijos, tačiau jie gavo ir įkvėpimo, motyvacijos, juos supo maloni, jauki ir patogi aplinka. Tad turime daug pranašumų. Pagrindiniai dalykai sėkmingam seminarui yra kompetentingas ir įdomus dėstytojas ir aktuali tema. Visa kita tiesiog techniniai dalykai.


Ateityje planuojame daugiau orientuotis ir į nuotolinius mokymus. Karantino metu organizavome dvi internetines konferencijas, vadinamus „maratonus“ antakių ir makiažo meistrams. Juose dalyvavo keli šimtai dalyvių, lietuvių, gyvenančių įvairiose pasaulio šalyse. Planuojame ir dar įspūdingesnių, didesnių internetinių mokymų.



Nuotraukos iš asmeninio albumo

404 views0 comments
bottom of page