top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Ateitį formuojantys by Atwins: 2022-ųjų tendencijos kolekcijoje SHAPING FUTURE


Modernios kirpimų technikos, vibruojantys dažymai, aktualūs stilistiniai akcentai plaukuose ir dar daugiau pridėtinės vertės kirpėjui bei jo klientui – tai pagrindinės temos, kuriomis balandžio 10 dieną, parodos „Pelenė“ metu, dalijosi kūrybinės komandos „Atwins“ komanda.



„Esame bene vieninteliai Lietuvoje, nesustoję judėti į priekį ir kvietę kolegas augti kartu kasmet, nesustabdyti nei pandemijos, nei šiandieninio nelengvo laikotarpio. Nes tikime, kad judėti į priekį ir daryti didelius dalykus galima tik atsispyrus nuo mažų, darant savo darbą maksimaliai gerai ir su įkvėpimu. O kad to įkvėpimo kirpėjai pasiilgę, įsitikinome ir šios kolekcijos pristatyme, kai net renginiui pasibaigus niekas neskubėjo skirstytis,“ – pasakoja „Atwins“ kūrybininkas Andrius Mašauskas.


Kaip visada, seminaro metu buvo ne tik apžvelgtos bendros mados, stiliaus, aksesuarų, visažo ir net architektūrinės tendencijos, bet ir pateiktas aktualus jų koncentratas.



Iš viso auditorijai buvo pristatyti septyni kolekcijos modeliai, kuriuos apjungė 90-tųjų inspiracija, gamtos mieste – ir miesto gamtoje – idėjos.


„Nuo miesto temos niekada nebuvome pabėgę, juk, pagaliau, darbas su plaukais – tai darbas trimatėje erdvėje, su formomis ir tūriais, todėl architektūros principai ir sąvokos mums artimi. Kita vertus, šiemet ši urbanistinė tendencija pripildyta gamtos ir atspindi mūsų laikmečio ekologiškumo, tvaraus gyvenimo trendą, persmelkusį tiek mūsų grožio industriją, tiek kiekvieno sąmoningo žmogaus gyvenimą,“ – sako kūrybinės komandos „Atwins“ kūrybininkas Anatolijus Pajanok.


Urbanistika kolekcijoje skleidžiasi per trimatį matymą ir 3D kirpimus, kuriuose daug statikos ir linijų, suminkštintų tūriniu sluoksniavimu. Pagrindinė forma – kvadratas ir stačiakampis, kurį pritaikius netikėtai – pavyzdžiui, garbanotų arba ilgų plaukų kirpimuose – ir atlikus techniškai nepriekaištingai, gaunamas progresyvus ir išties „ateitį formuojantis“ rezultatas.


O miesto gamta atspindėta per natūralias spalvas, į jas pažvelgus kitaip, per inovatyvumo prizmę: jei varis – tai šaltas, su sidabro užuominomis, jei vyriška tamsi, tai tas tamsumas išgaunamas ne renkantis tamsesni toną, bet sodrinant esamą spalvą. Tačiau ir čia žybsi neoniniai miesto blyksniai žaliosios citrinos ryškumu ar skandinavišku baltumu su mėlynai antracitiniais akcentais.


Atliekant kirpimus scenoje buvo nepamiršti ir praktiniai niuansai: pritaikomumas salone, formavimo priemonių naudojimas, padedantis greitai ir lengvai pasiekti norima estetinį rezultatą skubančiam miesto žmogui, leidžiantis greitai performuoti plaukus ir iš vieno įvaizdžio „peršokti“ į kitą.


Prie kolekcijos dirbusi dizainerė Airida Skrickienė nude įkvėptais kostiumais tarsi „išjungė“ ir „nunulino“ modelius, palikdama pagrindiniu akcentu plaukus ir veidus.




57 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page