top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Aukso medaliu įvertinas manikiūro dizainas

Updated: Oct 21, 2023

Kaunietės Aidos Martyniukienės laimėjimas šių metų OMC surengtame pasaulio čempionate, Paryžiuje, neliko nepastebėtas. Būdama Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos (KIGSA) narė, ji galėjo atstovauti Lietuvai greta daugybės kitų pasaulio valstybių manikiūro meistrų. Prancūziško lakavimo rungtis buvo jai ypač sėkminga – čia ji įvertinta aukso medaliu. Toks laimėjimas atsitiktinis tikrai negali būti, tad paprašėme papasakoti Aidos, koks buvo jos kelias iki pakylos, kur tarp kitų šalių plevėsavo ir Lietuvos vėliava.


„Manikiūrininkės specialybę įgijau 2007 metais, kai baigiau „Nagavita“ mokymus. Taip prasidėjo mano kelias šioje grožio sferoje. Bėgant metams išbandžiau save ir kitose srityse, išmokau priauginti blakstienas, manualinės antakių technikos, makiažo subtilybių... Visose srityse sekėsi tikrai gerai, bet suvokiau, kad turiu susikoncentruoti į vieną sritį ir joje pasiekti maksimalių rezultatų“, – pasakoja Aida.


Ar teko anksčiau dalyvauti konkursuose? Kokiuose ir kaip sekėsi?


Pirmasis čempionatas, kuriame išdrįsau sudalyvauti ir išbandyti jėgas, vyko 2017 metais. Jį organizavo KIGSA „Lithuanian Open Championship“. Moteriško manikiūro ir lakavimo kategorijoje užėmiau 4 vietą. Labai nusivyliau, nes turėjau tikrai mažai žinių ir patirties, bet tai buvo didelis paskatinimas siekti geresnių rezultatų. Tad po to kasmet pasiekimai buvo tik aukštesni. Sukaupiau nemažą patirtį ir jau jaučiausi pasiruošusi startuoti aukščiausio lygio konkurse.


Kaip pasirinkote Paryžiuje vykusio čempionato rungtis?


OMC rengiamame pasaulio čempionate Paryžiuje dalyvavau dvejose rungtyse – saloninio dizaino ir prancūziško lakavimo. Privalėjau dalyvauti būtent dvejose rungtyse – tokios buvo organizatorių taisyklės. Rungtis, kurią laimėjau, yra mano stiprioji pusė. Be to, ši rungtis pasaulio čempionate buvo suorganizuota pirmą kartą per visą čempionato istoriją, tad negalėjau praleisti tokios progos išmėginti savo jėgas joje.


Kokie yra pagrindiniai jūsų laimėtos rungties reikalavimai?


Reikalavimų iš tikrųjų buvo nemažai. Nagų forma privalėjo būti kvadratinė, visi nagų ilgiai simetriški, odelės be pažeidimų, nago plokštelė lygi, dešinės rankos nagai nulakuoti raudona spalva, kitos – prancūzišku lakavimu, ir dar daug smulkių niuansų, kurie lėmė sėkmingą pasirodymą. Kai užsiregistravau į čempionatą, taisyklėse buvo nurodytas tikslus laikas, per kurį turėsime atlikti darbą čempionato aikštelėje. Bet organizatoriai jas pakoregavo ir visi dalyviai savo darbus turėjo atlikti pasiruošimo kambaryje, o tada nustatytu laiku savo modelį atvesti vertinimo komisijai. Tad nebuvome įsprausti į laiko rėmus. Vis dėlto tai tikrai nepalengvino užduoties, nes suvokiau, kad turiu atlikti tokį tobulą darbą, kuris nurungtų visus kitus čempionato dalyvius.


Kaip vertinate savo pasirodymą kitoje rungtyje?


Vertinu gerai. Ši rungtis man buvo sudėtinga, nes pastaruoju metu rankomis pieštų dizainų mano kasdieniame darbe labai mažai. Tiesiog atpratau. Tad prieš čempionatą turėjau nemažai streso, stengdamasi vėl prisijaukinti plonų linijų teptuką. Labai džiaugiuosi, kad turėjau nuostabią trenerę Vaidą Kamarauskienę, kuri man padėjo visais klausimais – nuo idėjos iki menkiausių smulkmenų. Visi darbai buvo stiprūs, Ukrainos atstovės darbas tikrai buvo vertas 1-osios vietos.


Kiek sėkmės konkurse lemia modelis?


Labai svarbu pasirinkti gerą rankų modelį. Mano modelis buvo mano kolegė ir draugė Rūta Obelenė. Mes buvome geriausia komanda. Labai svarbu ne tik gražios rankos ir nagai, ne ką svarbiau emocija, komandinis, tikslus ir teisingas darbas, palaikymas. Modelio rankos turi būti gražios, be jokių pažeidimų, tatuiruočių, pirštai tiesūs, nago plokštelė ilga, odelės nejautrios, kad atliekant manikiūrą būtų mažesnė tikimybė pažeisti odą. Abu dizainus atlikau su tuo pačiu modeliu, reikėjo kruopščiai viską nuvalyti ir pasiruošti kitam darbui.


Kokios nuotaikos vyrauja konkurso aikštelėje, kaip susitvarkėte su jauduliu?


OMC pasaulio čempionate vyrauja maksimaliai teigiamos nuotaikos. Tokia gausa dalyvių, visi atvyksta su didelėmis komandomis – kaip ir mūsų šiais metais kirpėjų ir grožio specialistų bendruomenės nariai, asociacijos prezidentė Jolanta Mačiuliene. Džiaugiausi, kad manęs palaikyti kartu vyko ir vyras, tad su jauduliu pavyko susitvarkyti puikiai. Vis dėlto jaudulio buvo tikrai labai daug.

Kokių turite ateities planų ir užmojų?


Planuoju dar daugiau savo dėmesio ir laiko skirti manikiūro mokymams, planuoju mokymus rengti ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, taip pat ruošti merginas čempionatams Lietuvoje. Ir, žinoma, mokytis, tobulintis, dalyvauti įvairiuose projektuose, konferencijose ir galbūt kitais metais vėl keliauti į OMC pasaulio čempionatą.



Nuotraukos iš asmeninio archyvo.

19 views0 comments
bottom of page