top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Bioaktyviosios odos priežiūros su „Phyt’s“ tarptautinė trenerė: „Šiai kosmetikai nereikia pagalbos“

Rugsėjo 9–10 d. „Amberton Green Spa Hotel“ Druskininkuose vyko intensyvus profesionalios ekologiškos kosmetikos gamintojų „Phyt’s France“ seminaras. Seminarą vedė „Phyt’s France“ tarptautinė trenerė Carine Censier. Sudėtingas ir intensyvus bioaktyviosios kosmetikos bei procedūrų protokolų mokymų turinys buvo derinamas su tikromis SPA pramogomis. Toks seminaro formatas priminė ir išskirtinį biokosmetikos poveikį kūno ir proto poilsiui: „Phyt’s“ yra ne tik profesionalių veido procedūrų, bet ir aromaterapinės, atpalaiduojančios SPA kosmetikos visam kūnui gamintojas.


Daugiau nei 30 kosmetologų gilinosi į ekologiškų bioaktyviųjų formulių veikimo būdus, poveikį, sprendžiant odos problemas, ekologiškų procedūrų savybes, masažo technikas ir jų rezultatus. Nutilus profesionalų susitikimo šurmuliui, paprašėme trenerės C. Censier pasidalinti įspūdžiais apie Lietuvą.


Pirmą kartą atvykote į vieną iš Baltijos šalių. Kokie jūsų įspūdžiai po šios penkių dienų kelionės?


Lietuvoje lankiausi pirmą kartą. Buvau sužavėta šalies, „Phyt’s Lietuva“ komandos ir čia dirbančių kosmetologų. Lietuva man labai įdomi, joje dar tiek daug galima atrasti! Atvykdama čia žinojau, kad laukia ypač darbinga savaitė. Nuostabu buvo apsilankyti Druskininkuose, didžiajame „Phyt’s“ renginyje, kur vedžiau intensyvų seminarą Lietuvos „Phyt’s“ treneriams ir kosmetologams.


Daugumai nesusidūrusių su „Phyt’s“ grožio filosofija rūpi sužinoti, kuo skiriasi natūrokosmetologas (naturo-esthetician) nuo mums įprasto kosmetologo?


Mes savo kosmetologus vadiname natūrokosmetologais, nes jie dirba su gamtos produktais, kurie yra 100 proc. natūralūs ir ekologiški. Be to, mes naudojame unikalius „Phyt’s“ maisto papildus – taip iš vidaus didiname poveikį išoriniam grožiui. Kartu su natūraliais maisto papildais mūsų produktai ir procedūros turi didesnį poveikį odai. „Naturo-Esthétique®“ apibrėžimą pirmasis pradėjo vartoti gydytojas natūropatas Jean-Paulas Loppart’as – mokslininkas ir „Phyt’s“ įkūrėjas. Jis sakė, kad „gamta duoda grožiui viską, ko reikia, be chemijos“. Holistinis požiūris į grožį padeda ir mūsų išorei, ir vidaus procesams.


Susitikote su daugiau kaip 30 patyrusių Lietuvos kosmetologų. Gal galėtumėte pasidalinti savo mintimis apie Lietuvos odos priežiūros profesionalus, jų patirtį, žinias ir pasirengimą darbui su bioaktyviąja kosmetika?


Man buvo malonu juos visus pamatyti, pasidalinti „Phyt’s“ patirtimi ir su kiekvienu trumpai pasikalbėti. Jūsų kosmetologės turi puikių žinių apie natūralią ir ekologišką kosmetiką. Tai pajuntu sulaukusi gilių klausimų. Kai kurie iš specialistų buvo iš mokslo pasaulio, turintys labai specifinių žinių – pasiruošę ir sunkiai dirbę, kad „Phyt’s“ kosmetiką galėtų pradėti naudoti savo grožio salonuose.


Seminaro metu sulaukėte daug klausimų. Kuriuos norėtumėte paminėti?


Buvo klausiama apie profesionalių procedūrų rinkinius, pakavimą į ampules, taip pat apie praktinį procesą – juk pristačiau „Phyt’s“ procedūras su skirtingomis manualinėmis technikomis ir veikliąsias medžiagas, kurių pagrindą sudaro ekologiški eteriniai bei augaliniai aliejai. Vis dėlto dažniausias kosmetologių klausimas – ar profesionali bioaktyvioji kosmetika tinkama procedūroms su aparatais.


Koks buvo jūsų atsakymas? Ar bioaktyvioji kosmetika suderinama su aparatine kosmetologija? Ar aparatas padės bioaktyviajai formulei įsiskverbti giliau?


Tam, kad „Phyt’s“ veikliosios medžiagos įsiskverbtų giliau į odą, visiškai nėra būtina naudoti kosmetinių aparatų. Apskritai visai bioaktyviajai kosmetikai nereikia pagalbos! Tokia kosmetika yra natūrali ir, akivaizdu, – skverbiasi į odą iš karto. Juk jos formulių struktūra labai panaši į odos struktūrą. Bioaktyvių veikliųjų medžiagų efektyvumas labai aukštas, „Phyt’s“ laboratorijos nuolat atlieka sudėčių veiksmingumo tyrimus. Jų rezultatai rodo, kad „Phyt’s“ kosmetikai nereikia papildomos pagalbos tam, kad suteiktų geriausią rezultatą.

Vis dėlto, jei norime, galime naudoti aparatus: ultrabangų, aukštojo dažnio, „hydra facial“ – jie nėra draudžiami ar kažkaip ribojami. Tačiau procedūrai su bioaktyviąja kosmetika jie nesuteiks reikšmingo skirtumo. Jei kosmetologė mėgsta dirbti su technika, ji gali naudoti ją ir su bioaktyviąja kosmetika. „Phyt’s“ procedūroms naudojamas tik vienas aparatas – tai „Dermophyt’s“ garso bangų aparatas. Jis praverčia kaip giluminių odos sluoksnių masažo priemonė.


Ko palinkėtumėte „Phyt’s Lietuva“ komandai ir klientams?


Kartu praleidau puikias dienas, mačiau tikrus profesionalus, tad linkiu jiems sėkmingo augimo, prasmingų mokymų bei žinių, naujų projektų ir tikslų.


Dėkojame už pokalbį, nekantriai lauksime kitų seminarų!



Apie „Phyt’s“: kompanija veiklą pradėjo 1972 m., ir nuo pat pradžių kuria išskirtinai saugią ekologišką kosmetiką, be cheminių ir sintetinių priedų. „Phyt’s“ ypač svarbus produktų veiksmingumas, nes visuomenėje vis dar gajūs mitai apie silpnus visos natūralios kosmetikos rezultatus. Tačiau ekologiška inovatyvių formulių kosmetika yra labai veiksminga. Tai įrodo nuolatiniai „Phyt’s“ produktų ir procedūrų veiksmingumo tyrimai. „Phyt’s“ turi atstovus 50-yje šalių, kompanijoje dirba 180 darbuotojų, sukurta 320 kosmetinių produktų, 17 produktų linijų, visame pasaulyje yra 8000 natūrokosmetologų.


„Naturo-Esthétique®“ – kas tai?


„Naturo-Esthétique®“ derina odos priežiūros priemones, naudojamas iš išorės (natūralios kilmės sertifikuota augalinė kosmetika) su natūraliais maisto papildais (nutrikosmetika), kad pažadintų grožį iš vidaus. Natūrokosmetologas remiasi prielaida, kad grožis ir sveikata yra neišskiriami, todėl cheminio poveikio žmogui ir aplinkai mažinimas yra gyvybiškai būtinas.




Nuotraukos Alvydo Lukoševičiaus


11 views0 comments
bottom of page