top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

„Bliss & Fashion“ – salonas Vilniaus centre

Prieš dešimtmetį įkūrusi grožio saloną „Bliss & Fashion“ Rūta Šmolkaitė nesitikėjo, kad aplinkybės susiklostys taip, kad teks kurtis naujoje vietoje. Tai lyg ir darbų tąsa, bet kartu ir labai atsakinga nauja pradžia, su kuria stilistė puikiai susitvarkė ir džiaugiasi puikiu rezultatu.


Grožio salono „Bliss & Fashion“ interjerą kūrę architektai Justina Biekšaitė-Bernatavičienė ir Arūnas Lapinskas (kūrybinis duetas „aj-aj architektai“) užsibrėžė tikslą išryškinti unikalios salono vietos pliusus – subtilius senamiesčio bruožus ir šiuolaikiško didmiesčio nuotaiką.


Išsaugotos labai aukštos patalpų lubos, eksponuojama natūralaus betono klojinių tekstūra. Sudėtinga planinė struktūra meistriškai konvertuota į nedidelę senamiesčio atkarpos refleksiją, kai iš bendruomeninės aikštės patenkama į siaurą, bet be galo funkcionalią gatvelę – grožio paslaugų kabinetų erdvę. Šias erdves jungia vizualieji ryšiai – XIX ir XXI amžių sandūra pulsuojantys šviečiančio akmens elementai, unikalūs daugiafunkciai apšvietimo scenarijai ir ramus aplinkos koloritas. Visa tai – scenografija pagrindiniams interjero veikėjams – grožį kuriantiems meistrams bei ypatingiems jų klientams. Čia į sceną žengia didmiesčio dvasią atspindintys pagrindiniai interjero akcentai: aukšti ir įspūdingi architektų sukurti vienetiniai veidrodžių, sieninių lentynų bei administracijos spintos (aliuzija į miesto mūro sieną) tūriai.


Be to, ne mažiau svarbus grožio salono vitrinos lango funkcionalumas: skaidrioje nišoje įrengtas grafiškas pusbario stalas, kur laukiant grožio paslaugų galima mėgautis kava ir gėrėtis Vilniaus arkikatedros panorama. Praeivių akys taip pat nejučia krypsta į už lango įmantriame šviesų žaisme judančius siluetus. Jaučiama stipri vizuali trauka ir estetinis ryšys. Vyksta gražus eksterjero ir interjero dialogas, kuris kontekstualiai pabrėžia Vilniaus, kaip daugiakultūrio bei atviro miesto, įspūdį.


Nuotraukos: Raimundas Adžgauskas

325 views0 comments
bottom of page