top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Europos Komisijos posėdis

Mes ne vieni – taip galėtume pradėti šią informaciją. Nors kartais svarbiausia atrodo tai, kas vyksta savame kieme, bet, pasidalinę patirtimi su kitų šalių specialistais, mes tikrai galime rasti geriausius sprendimus, ypač šiuo metu, kai karantino pasekmės bus dar ilgai jaučiamos.

Įprastas Europos Komisijos, darbdaviams atstovaujančios „Coiffure EU“ ir profesines sąjungas vienijančios „Uni Europe“ trišalis posėdis rugsėjį vyko vaizdo konferencijos formatu. Lietuvai kaip visada atstovavo Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos (KIGSA) narė, salono Junora Beauty Lab bendrasavininkė Jurgita Trainaitė.


Pagrindinė posėdžio tema – COVID-19 pandemijos poveikis grožio industrijos sektoriui. Įvairių Europos šalių atstovai pasidalino savo patirtimi, kokiomis priemonėmis valdo visą paslaugų sektorių ištikusius pokyčius.


Praėję keturi mėnesiai po leidimo vėl atverti salonų duris parodė, kad pagrindinė mūsų sektoriaus atsigavimo prielaida buvo meistrų gebėjimas greitai prisitaikyti prie pokyčių bei klientų lojalumas. Taigi laimėjo tie, kurie buvo lankstūs ir turėjo savo nuolatinių klientų ratą.


Tik po to kaip sėkmingą veiksnį galime įvardinti valstybės indėlį ir pagalbą suvaldant pandemijos padarinius.


Europoje dirbantys grožio meistrai efektyviai ir greitai prisitaikė prie naujų higienos reikalavimų, taip stipriai sumažindami riziką užkratui plisti per grožio salonus ir kirpyklas. Mūsų sektoriuje visoje Europoje fiksuojami tik nereikšmingi ir atsitiktiniai atvejų skaičiai.


Kaip pagrindiniai iššūkiai, su kuriais šiuo metu tenka susidurti ir ieškoti sprendimų, grožio industrijoje buvo įvardinti sumažėję klientų srautai ir padidėjusios veiklos sąnaudos. Visi

kalbėjo apie dideles papildomas išlaidas saugumui užtikrinti, pradedant dezinfekciniais skysčiais ir baigiant ribojamais klientų srautais. Taip pat pastebėtas vyresnių žmonių amžiaus grupės lankytojų skaičiaus sumažėjimas. Europos Komisijos atstovai pabrėžė, kad finansinė parama verslams suteikiama per nacionalinius valdžios kanalus ir kiekvienos šalies atsakomybė yra tinkamai ir efektyviai paskirstyti išteklius.


Šiuo metu pagrindinis Europos Komisijos tikslas – visomis priemonėmis padėti šalims ir Europai išvengti antrojo visiško užsidarymo bei sukurti mokslu pagrįstas bendras taisykles,

padedančias efektyviai valdyti ir mažinti viruso plitimą.


KIGSA siekia ir toliau operatyviai informuoti grožio specialistus apie pokyčius, būti tarpininku tarp atsakingų valdžios institucijų, ginti savo narių ir visų Lietuvos meistrų interesus, padėti kurti saugų ir atsakingą verslą.


Nuotrauka iš asmeninio archyvo.

14 views0 comments
bottom of page