top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Geriausias universitetas – gyvenimas!

Updated: Dec 3, 2021

Alvita Vespenderytę (28 m.) pastebėjome „A twins“ kūrybinės komandos vedamuose seminaruose. Drąsiai pasirodžiusi scenoje ji puikiai papildė komandą ir nuostabiai pristatė „Nook“ kosmetiką.


Koks jūsų profesinis kelias buvo iki tol, kai pradėjote dirbti ir seminaruose?


Įdomiausia tai, kad koks jis buvo tądien, karjeros pradžioje, ir koks yra dabar – jo esmė nepasikeitė. Pakito tik gylis ir suvokimas: ko siekiu, ką darau ir kaip tai darau. Mano profesinis kelias grįstas didžiuliu noru sužinoti, išmokti, suprasti, suvokti ir visa tai patirti.

Atsidavimas, disciplina ir veiksmas – tai vienos svarbiausių savybių, siekiant sėkmės. Visada keliu sau tikslus, o juos įgyvendinu netausodama savęs ir kartu kažką aukodama. Ir man tai kelia pasitenkinimą, malonumą – pats procesas, tikslo įgyvendinimas, bet ne rezultatas. Taip, aš pasidžiaugiu rezultatu, bet tai nėra tas dalykas, kuris mane užkuria. Toks mano požiūris ir atvedė mane ten, kur dabar esu.


Kada pajutote, kad galinti dalintis informacija su kolegomis?


Kai prikaupiau tiek žinių, informacijos, patirčių, kad tiesiog nebetilpau savyje, ir pajutau – jeigu aš to neperteiksiu savo kolegoms, galiu perdegti. Nuo mažų dienų turiu išlikusį norą dalintis: nesvarbu, kas tai būtų – žinios, daiktai… Man visa tai gyvybiškai svarbu.


Kiek turite susitapatinti su kosmetika, apie kurią pasakojate, kiek jums svarbi ženklo filosofija?


Visų pirma aš turiu pati besąlygiškai ir bekompromisiškai tikėti tuo produktu, su kuriuo dirbu. Pati „Nook“ kompanijos idėja ir vertybės man labai artimos, tai visiškai atitinka mano požiūrį. Gaminti produktus, naudojant minimalius išteklius, pakuotes – iš perdirbtų medžiagų, etiketes ant produktų – iš kalkakmenio, rašalas – ekologiškas ir t. t. Pagarba Žemei planetai ir kiekvienam joje gyvenančiam žmogui. „Nook“ dažams taip pat būdingos technologijos ir inovatyvumas.


Kai vietoje 2–3 dažymo žingsnių galima atlikti 1 žingsnį, išgaunant dar geresnę plauko kokybę. „Nook“ dažai taip pat sugriauna mitą, kad „dažai dažų nedažo“.

Tas šiuo metu nebegalioja, nes atsiranda naujos technologijos ir naujos galimybės. Žinoma, visam tam reikia išmokti taisykles ir žinoti niuansus, norint pasiekti pageidaujamus rezultatus.


Darbas seminaruose atima daug jėgų, pasiruošimo, kodėl jums to reikia?


Taip, darbas seminaruose atima daug jėgų, energijos, laiko, bet man tai nėra tokie svarbūs dalykai, kaip matyti laimingas žmogaus akis, sužinojus jam naujus dalykus, gavus atsakymus į kasdien keliamus klausimus. Kai aš matau, kad žmogui palengvėjo ir jis tas žinias galės lengvai pritaikyti savo darbe, man tai malonumas ir tos atiduotos jėgos virsta kita energija, kuri mane įkvepia toliau daryti tai, ką darau.


Kas jus įkvepia ieškoti naujienų? Iš kur jų pasisemiate?


Įkvėpimas ateina iš gamtos. Pats žmogus, kaip gamtos dalis, man yra įkvėpimas. Nuolatinis troškimas sužinoti naujų dalykų man yra būtinas kaip oras, aš visada domiuosi naujienomis, technologijomis ir, ką galiu, tuoj pat patikrinu, kaip tai veikia praktiškai. Tada susidarau savo nuomonę ir kaupiu patirtį.


Naujienų man suteikia mokslas, nauji atradimai ir naujos galimybės.


Esu baigusi mokyklą ir niekur nestojau studijuoti toliau, nes sakiau sau: eisiu į patį geriausią universitetą – gyvenimą :D Čia ir išmoksiu visko, ko man reikia. Tai taip ir yra. Gyvenime daug išminties gali pasisemti ir išmokti to, ko niekur nemoko :D O dabar mokausi privačiai dizaino ir kompozicijos pagrindų, spalvotyros pagrindų ir techninio kūrinio realizavimo. Man viso to reikia dėl savo profesijos. Tam, kad dirbtum kirpėju, reikia nuolat tobulėti, būti lanksčiam, greitai adaptuoti ir realizuoti. Man tai nėra tiesiog darbas, man tai – grožio ir estetikos kūrimas, viso to realizavimas. O visa tai ir yra mano laisvas laikas, kas lieka po darbo. Mokslai, namų darbų užduočių atlikimas. Man ši profesija yra mano gyvenimo būdas. Suprantu, kad turiu būti sveika ir stipri, todėl lankau jogos užsiėmimus. Jie padeda fiziškai stiprėti, atsipalaiduoti ir stabilizuoti psichinę sveikatą, pusiausvyrą, kuri labai svarbi mūsų darbe.



Nuotrauka Edita Nyork – Creator of Illusion

41 views0 comments
bottom of page