top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Grimo kambarys televizijoje


LRT televizija švenčia 65 metų jubiliejų, nemažai programų pristato jos raidą. Kiekvieni metai prideda patirties, atsiranda vis daugiau naujų technologijų, kuriamos naujos laidos – visa tai daroma, kad tik žiūrovams būtų įdomu. Vis dėlto per tiek metų grimo kambarys išliko nepamainoma: ir tiesioginio eterio, ir įrašomos laidos be grožio specialistų neišsiverčia. Apie darbo ypatumus kalbamės su vyriausiąja LRT grimuotoja Rasa Marcinkevičiūte. Ji televizijoje dirba jau trejus metus ir spėjo perprasti šios srities specifiką.


Kokia kvalifikacija reikalinga, norint dirbti grimuotoju televizijoje?


Čia dirbant reikia ne tik makiažą mokėti padaryti, bet ir šukuoseną suformuoti. Kai kurie darbuotojai pagrindinę specialybę mokėsi kirpėjo, kiti – vizažisto. O jau kasdieniame darbe tobulini reikiamus įgūdžius. Aš mokiausi profesinio rengimo centre makiažo ir grimo, atlikti praktikos patekau į televiziją, taip ir likau čia dirbti, tai labai dažna schema LRT. Puiku, kai gali šalia profesionalo po truputį pažinti darbo specifiką, išgirsti patarimų. Nes tik per praktiką tavo darbas tobulėja. Taip pat turime galimybę ir kelti kvalifikaciją, pasirenkame sritį, kur reikia pasitempti, ir televizija surengia mokymus. Svarbiausia išmokti matyti, kaip atrodys grimas televizijoje, nes gyvai yra visai kitas vaizdas, tad eterio stebėjimas taip pat yra svarbi pamoka.


Su kokia kosmetika pasieksite reikiamą rezultatą, tikriausiai taip pat svarbus pasirinkimas?


Du metus dirbu vyriausia grimuotoja, tad man tenka atsakomybė už kosmetikos pirkimą. Žinoma, norisi vis kažką nauja pabandyti, bet daugiausia mūsų darbe „Kryolan“ profesionalams skirtos kosmetikos, su ja galime pasiekti geriausių rezultatų. Svarbiausia yra pudra, kurios perkame „kilogramais“, nes turim stipriai pripudruoti, bet tai būtina, kad nebūtų blizgėjimo. Tad, kad ir kaip būtų madingi švytintys makiažai, mes negalime naudoti jokių pudrų, kuriose yra šviesą atspindinčių dalelių. Taip pat labai svarbus kontūravimas, be jo veidas ekrane atrodys plokščias. Dažnai vyrams jis atrodo keistai, bet svarbiausia pasiekti gerą vaizdą. Taip pat reikia nepamiršti ir kaklo, dekoltė, ausų – viskas turi būti vientisa ir tuo pačiu apsaugo nuo raudonų dėmių, kurių ne vienam sudėtinga išvengti dėl jaudulio filmuojantis. Atsargiai renkame ir spalvų paletę, mūsų pagrindas – žemiški atspalviai, nes per ryškūs atspalviai netinkami eteryje.


Grimuotojui per dieną tenka dirbti su 10–15 klientų, kartais ir laiko stygius būna, kaip susidėliojate darbus, kad viską spėtumėte?

Lengviausia dirbti su nuolatiniais laidų vedėjais, juos jau pažįsti, žinai visus niuansus. Pirmenybę skiriame tiesioginio eterio dalyviams, nes čia būna daugiausia netikėtumų. Darbus lengvina vienkartinės priemonės: pudrai – kempinėlės, tušui – šepetėliai, lūpų blizgiai. Plaukams taip pat praverčia sausas šampūnas, ataugusias šaknis padengiame purškiamais dažais – šiuolaikiški sprendimai praverčia (šypsosi). Televizijos laidose taip pat dirba ir stilistai, su kuriais pasideriname bendrą įvaizdį. Kartais laidų svečiai turi daugiau pageidavimų, mes į juos atsižvelgiame. Vis dėlto svarbiausia – kad dalyvis gerai atrodytų ekrane. Labai svarbu, kaip į mūsų darbą reaguoja patys LRT darbuotojai, net jei ir pasitaiko kokių klaidų, stengiamės iš jų pasimokyti.



Nuotraukos iš asmeninio albumo

125 views0 comments
bottom of page