top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

ID grožio studijos seminaras Vilniuje

Updated: Oct 28, 2019

Rugsėjo 17 dieną, Wella Studijoje stilisčių komanda iš Klaipėdos pristatė autorinę salono kūrybos vadovės Marinos Žuravliovos kolekciją „The Clarity“. Meistrės Marina Žuravliova, Olga Liubickaja, Evelina Varatinskė, Olga Jefišova ir Živilė Birškė scenoje pademonstravo madingas dažymų technikas, moteriškus ir vyriškus kirpimus. Per pertrauką M. Žuravliova mūsų žurnalui papasakojo apie seminaro idėją, pristatytą kolekciją ir kokios tendencijos bus aktualios šiais metais.


Per savo karjerą, esate vedusi nemažai seminarų, tačiau šis jums buvo kitoks?

Pirmą kartą seminarą vedžiau ne viena, o kartu su savo „ID grožio studijos“ meistrėmis. Mums visoms tai yra labai didelis įvykis. Mintis apie tokio pobūdžio renginį kilo jau seniai – norėjosi pasidalinti savo patirtimi su kitais specialistais, įrodyti, kad ir mes galime sukurti įspūdingą šou pasirodymą.

Vesti seminarą su komanda man buvo visiškai nauja patirtis. Šį kartą buvau atsakinga ne tik už save, bet ir už visą kolektyvą – reikėjo sukordinuoti meistres, sužiūrėti, padėti, patarti joms.


Seminare pagrindinis dėmesys buvo skiriamas jūsų naująjai kirpimų ir dažymų kolekcijai „The Clarity“?

Marina Žuravliova

Mūsų kolektyvui svarbu ieškoti naujų galimybių ir mėgautis tuo, ką darome. Kolekcijos kūrimas mums – tai būdas tobulėti, realizuoti savo idėjas, kurias ne visada pavyksta įgyvendinti salone.

„The Clarity“ kolekciją pirmiausia sukūriau aš viena – man patinka dirbti su fotografais, todėl buvo suorganizuota fotosesija, joje pristačiau 3 kolekcijos modelius. Šiandien ant scenos dirbome penkiese, todėl kiekviena meistrė kolekciją papildė savo sukurtais įvaizdžiais – iš viso specialistams buvo pristatyti 8 modeliai.

Esu labai precižiška, todėl atliekant dažymus man labai svarbu švarios spalvos, kad darbas būtų atliktas idealiai, be jokių priekaištų. Būtent todėl ir pasirinktas toks kolekcijos pavadinimas – „The Clarity“(angl. švarumas, aiškumas). Tai atsispindi ir visoje kolekcijoje – čia dominuoja švarios linijos, skaidrios spalvos.


Susirinkusiems specialistiams pristatėte ir naujausias mados tendencijas. Kas bus aktualu šiais metais?

„The Clarity“ taip pat sukrta remiantis naujausiomis tendencijomis, todėl šiame seminare būtinai norėjome viską apjungti – pristatyti kolekciją ir plačiau papasakoti apie tai, kas bus madinga šiais metais. Vis dėlto nuspėti kokios yra tos naujausios tendencijos nėra paprasta – nepaisant pasaulinių tendencijų, kurias dikuoja socialiniai tinklai ir garsenybės, vyrauja ir regioninės, tik tam kraštui būdingos tendencijos. Ruošdama seminaro programą, norėjau, kad joje ryškiai atsispindėtų Klaipėdos krašto estetika – todėl dažymuose vyrauja ramios, neiššaukiančios spalvos, kurias galėtume pritaikyti kasdienybėje. Panašia kryptimi eina ir pasaulis – po ryškių eksperimentų, vis labiau į madą sugrįžta ramybė, natūralumas.


ID grožio studijos meistrės

Jūsų seminaras sulaukė didelio susidomėjimo – jame dalyvavo 90 specialistų iš visos Lietuvos. Kokių reakcijų sulaukėte iš dalyvių?

Prieš prasidedant renginiui sužinojau, kad tai yra maksimaliausias dalyvių skaičius, kokį tik gali sutalpinti Wella studija vienu metu, todėl mano jaudulys buvo tikrai didelis. Tačiau užlipus ant scenos viskas pasikeitė. Iš dalyvių veidų mačiau, kad jos buvo tikrai susidomėjusios. Man tai buvo labai svarbu. Sulaukėme ir klausimų salės – tai rodo, kad žmonės tavęs klauso, jiems įdomu. Kodėl buvo toks susidomėjimas? Galbūt todėl, kad mes rodome pačias populiariausias, aktualiausias tendencijas, dažymų technikas, kirpimus, kuriuos meistrai laisvai galės pritaikyti salonuose.




223 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page