top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Ieškojimų kelias – Japonija, Lietuva, Londonas


Šio interviu istorija prasidėjo tada, kai iš tarptautinės ryšių agentūros gavau fotosesiją su pristatymu ir pavadinimu TU MANO LOBIS. Autorius – meistras iš Japonijos. Sudomino, pradėjau skaityti kolekcijos pristatymą ir informaciją apie jos kūrėją Ryuta’ą Tomono, bet daugiau jokios užuominos apie Lietuvą neradau. Dar pasiklausiau agentūroje, ar kirpėjas turi kokių nors sąsajų su lietuviškumu, bet jie nieko nežinojo. Taigi, kai socialiniuose tinkluose pamačiau Ryuta’o asmenukę prie šių metų Vilniaus kalėdinės eglės, nutariau tiesiai užduoti klausimus. Taip ir gimė šis interviu. O, kadangi ir paties meistro gyvenime įvyko daug permainų – jis persikėlė gyventi į Londoną ir dirba su Tony Rizzo komanda – tad temų pokalbiui turėjome.





Pirmas ir svarbiausias iškilęs klausimas – kas jus sieja su Lietuva?


Lietuva ir Japonija savo istorijoje turi unikalų ryšį – Sempo Sugiharą, kuris gelbėjo žydus nuo nacių. Sužinojęs šią istoriją apie didžiojo japono žygdarbį, išsaugojusį tūkstančius gyvybių Lietuvoje, pradėjau domėtis šia šalimi. Mačiau gražiausių Lietuvos vietų nuotraukas ir tvirtai nusprendžiau kada nors aplankyti šią šalį. Tai buvo visko pradžia.



Kirpėjo karjerą pradėjote vos penkiolikos. Tai buvo vienintelis pasirinkimas ar svarstėte ir apie kitas galimybes?


Neįsivaizduoju savęs užsiimančio kažkuo kitu. Kirpimo menas yra mano kelias. Liesdamas plaukus aš visada jaučiu, kad esu tas, kuo gimiau būti. Kada karjera prasidėjo, neturi reikšmės, nes aš startavau suprasdamas, kad tai vis tiek bus mano kelias.



O kodėl nusprendėte perkelti savo karjerą į Europą?


Europa yra mados ir grožio tendencijų sostinė. Šukuosenų stiliaus krypčių taip pat. Tokijas to negali pasiūlyti ir ten dirbdamas negali prisiliesti prie šiuolaikiškų sprendimų, tad aš ir nusprendžiau vykti į Londoną ir atrasti daugiau kūrybinių galimybių.



Tad dabar jau tikrai matote skirtumus tarp Azijos ir Europos grožio pasaulių?


Azijoje viskas gana konservatyvu, kartais, manau, net nuobodu. Na, o Europoje yra nemažai drąsos ir čia gali save atskleisti. Man tai daug labiau patinka.



Kiek svarbus jums darbas salone, koks yra jūsų klientas?


Tik nusileidęs Hitrou oro uoste, aš supratau, kad žmonės, esantys aplink, bus mano darbas. Man svarbu salone aptarnauti klientus ir aš visada turiu žirkles, su kuriomis, žinau, galiu sukurti neišdildomą įspūdį klientui priešais veidrodį. Tai yra mano didžiausias gyvenimo malonumas. Laimė savo įgūdžiais priversti žmones šypsotis.





TU MANO LOBIS ir yra maksimali meilės jausmų kitam žmogui išraiška. Iš šių įkvepiančių žodžių Ryuta Tomono kuria menišką plaukų kolekciją, atspindinčią maksimalią žmogaus emociją... meilę. Per keturis įvairius stilius, Tomono išreiškia moteriškos meilės raidą nuo tada, kai ji pirmą kartą įsimyli, iki vestuvių dienos.



Kirpėjas buvo įkvėptas savo patirčių ir pirmą kartą pagal šiuos jausmus sukūrė kolekciją, nors TU MANO LOBIS sukūrė laimingą, kitokią nei realybėje pabaigą. „Pirmoji meilė“, „Užtemimas“, „Jaunatis“ ir „Per žvaigždes“ yra keturi žvilgsniai, atitinkantys kiekvieną meilės etapą.



Nuotraukos iš asmeninio albumo

41 views0 comments
bottom of page