top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Išmoko ir moko kurti šukuosenas

Tikriausiai turite kolegų, kurie apskritai nedaro šukuosenų, o puikiai kerpa ir dažo, nes šukuosenų kūrimas yra visai kita kirpėjo darbo sritis. Tad tenka pastebėti, kad jau ne vienas meistras, įvaldęs šios srities įgūdžius, nusprendžia dirbti tik su proginėmis šukuosenomis. Būtent tokį kelią pasirinko ir Evgenija Doviakovskis. Ji dirba su įvairiais stiliais ir savo patirtimi dalinasi su tobulų darbų siekiančiais meistrais.

Meilės imigrantė iš Baltarusijos jau septynerius metus sėkmingai darbuojasi Lietuvoje. Kirpėjos amatas nebuvo Evgenijos svajonė. Tik susiklosčius aplinkybėms ir metus pasimokiusi ji suprato, kad tai bus jos kelias. Dešimtmetį sėkmingai dirbo, dalyvavo konkursuose, lankėsi įvairiuose seminaruose ir vis dažniau aplankydavo mintis, kad tikrai sudėtinga būti geru visų galų meistru.


„Man visada patikdavo dirbti su nuotakomis, nes nuo jų sklinda ypatinga energija. Tad ir pradėjau koncentruotis į jų šukuosenas. Mokiausi pas geriausius meistrus: Ruslaną Tatjaniną, Farrukhą Shamuratovą, Anastasiją Jatkovą. Tai mane motyvavo, o galiausiai išsipildė ir didžiausia svajonė – 2019 m. pabaigiau visus keturis akademinius lygmenis Tarptautinėje Georgy Kot grožio akademijoje ir gavau sidabrinį diplomą bei šukuosenų menininko modeliuotojo vardą“, – pasakoja Evgenija.


Ar nebuvo baimių pasirenkant darbą siauroje ir gana sezoninėje srityje?

O kaipgi, juk nauja šalis, nauja kalba, viską turėjau pradėti nuo nulio. Tik didelis mano vyro palaikymas leido man patikėti, kad viskas pasiseks. Patvirtinsiu, kad ne diplomų skaičius nustato jūsų profesionalumo lygį, o darbo kokybė, atpažįstama individuali išraiška. Kad tai pasiektum, reikia daug dirbti. Yra tokia patarlė: „Niekada jokios pasagos neatneš jums laimės, kol neprikalsite jų prie savo kanopų ir nepradėsite arti kaip arklys!“ Mokymasis ir nuolatinis tobulėjimas leidžia nestovėti vietoje ir atitikti klientų lūkesčius, jaustis užtikrintam darbe. Pati geriausia investicija – tai investicija į save, ji visada atsipirks. Dabar jau turiu klientų metams į priekį, dirbu labai atsakingai. Juk grožio specialistai yra žmonės, sukuriantys nuotaiką visai dienai, mes neturime teisės suklysti. Todėl būna nemažai pasiruošimo darbų aptariant pasirinkimus. Man labai svarbu, kad šukuosena harmoningai derėtų su visu įvaizdžiu, svarbu tinkamai parinkta forma, švarus darbo atlikimas. Mėgstu sudėtingus plaukus ir sunkius elementus, bet, žinoma, derinu su klientės norais ir viską pritaikau.

Ar sezonui kiek atslūgus suaktyvėja mokymai?

Socialiniuose tinkluose mano darbus pradėjo pastebėti ne tik klientai, bet ir meistrai. Taip pradėjau dalintis akademijose įgytomis žiniomis. Mokiau ir pati mokiausi viską teisingai pateikti, juk labai svarbu viską gerai išaiškinti, nieko nenutylėti. Reikia arba atiduoti viską, arba geriau net nepradėti. Galiu drąsiai teigti, kad neauginu sau konkurentų, bet džiaugiuosi, kad šalia yra kompetentingų kolegų, kuriuos galiu drąsiai rekomenduoti klientams.


Programą sudariau pagal dažniausius klientų pageidavimus, pateikiu nuo lengvesnių variantų link sudėtingų, stengiuosi pateikti tai, kas yra komerciška. Tik reikia nepamiršti, kad yra baziniai pagrindai, be kurių niekaip. Juk neišmokęs raidžių sakinio neparašysi. Pastebiu labai daug talentingų mokinių, tačiau reikia suprasti, kad 90 proc. sudaro darbas ir kuo daugiau išmoksi, tuo užtikrinčiau jausiesi dirbdamas. Per mokymus užduodu klausimą, kodėl klientas turėtų išsirinkti būtent jus, kuo jūsų šukuosenos skiriasi nuo siūlomų kitų meistrų. Daugelį šis klausimas priverčia susimąstyti, o svarbiausia – dauguma randa teisingą atsakymą, kad svarbu siekti tobulumo ir kokybės. Ir visada pasakau savo mėgstamą frazę: „Kurkite tokią šukuoseną, kuri privers praeivį atsisukti!“



Nuotraukos iš asmeninio albumo.

46 views0 comments
bottom of page