top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Išsiilgusiems tobulėjimo: gyvas ATWINS tendencijų seminaras

Updated: Oct 19, 2021

Vilniuje, „Litexpo“ rūmuose, po pandemijos suvaržymų renginių ir reginių išsiilgusiai auditorijai buvo pristatyta kūrybinės komandos „Atwins“ 2021 m. tendencijų kolekcija. Scenoje skleidėsi minimalizmas, balansas ir kiti Azijos prieskoniai, o inspiracijomis tapo senųjų Japonijos tapybos meistrų spalvos ir Pietų Korėjos populiariosios kultūros ikonų formos.



„Tendencijų atsiradimas ir išpopuliarėjimas yra dviejų krypčių procesas: ne tik mes, stilistai, kuriame ir siūlome trendus meistrams bei klientams, bet ir patys klientai neretai sufleruoja pokyčių kryptis. Kitaip sakant – gatvė pati kuria ženklus, į kuriuos mes galime pažiūrėti kūrybiškai, perleisti per savo patirtis ir pasiūlyti štai tokius meistriškai atliktus darbus – kolegų įkvėpimui ir moderniems darbams salone“, – pasakoja kūrybinės komandos „Atwins“ stilistas Andrius Mašauskas.


Didelis dėmesys naujoje kolekcijoje teko balansui: jei parenkama išraiškingesnė kirpimo forma, ją lydi nuosaikesni spalviniai sprendimai. Ir atvirkščiai: minimalistinius trumpų plaukų kirpimus tarsi drobę išmargina japoniškų paveikslų tradicinės spalvos.


„Viena iš šio sezono tendencijų yra sluoksniavimas – tiek drabužiuose, tiek plaukuose. Tačiau mes siūlome sluoksniavimo efektą kurti ne tiek iškarpymais – kuriuos žmogui visada bus sunkiau prižiūrėti – bet spalvomis. Tad spalvinis žaismas, įvairios dažymų technikos ir 5–6 atspalvių sruogos yra tai, ko reikia šį sezoną“, – pasakoja „Atwins“ komandos narys Anatolijus Pajanok.

Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad šiam sezonui siūloma rinktis netikėtus spalvinius derinius, kartu išlaikant subtilumą. Tai gali būti žalios ir oranžinės derinys. Tačiau parinktos spalvos tokios švelnios, skaidrios ir vibruojančios, kad rezultatas nebus rėkiantis, provokuojantis, o vis dėlto žvilgsnį prikaustys. Kaip atkreipia dėmesį koloristė, „Atwins“ komandos meistrė Alvita Vespenderytė, net kuriant šviesią blondinę, verčiau rinktis pudros baltumą, kreminę baltą, kuri, beje, šį sezoną taip pat yra klientų ypač geidžiama spalva.


Išraiškingais trumpų plaukų dažymais „Atwins“ suteikė įkvėpimo visiems tiems meistrams, kurie užduoda klausimą: o ką dar įdomaus galima atlikti su trumpai nukirptais plaukais? Čia ir ryškių spalvų pliūpsniai, ir animė herojų melsvai violetinė kepurėlės forma, ir perskrodžiantys grafito juodumo simboliai.




Fotografas Tomas Viršilas

57 views0 comments
bottom of page