top of page
Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Jaukus grožio studijos 2VIXEN interjeras


Meniškos sielos manikiūro meistrė Elza Putienė save atrado grožio industrijoje. Šioje srityje įgijusi nemažai darbinės ir gyvenimiškos patirties, nusprendė kurti nuosavą verslą – grožio studiją 2VIXEN.



Salono pavadinimas kiek neįprastas, kokia jo reikšmė?


„Vixen“, išvertus iš anglų kalbos, reiškia „lapės patelė“. Lapė – man svarbus ir širdžiai mielas gyvūnas. Vaikystėje mane lape vadindavo tėvelis, o mama dar ir dabar dažnai pavadina kūma (kūma – lapė). Lapė man ypatingas gyvūnas. Ji asocijuojasi su moteriškumu, grožiu, gracija, todėl grožio sričiai – pats tas.


Salonui pasirinkote sostinės Ozo gatvę, kas tai nulėmė?


Rinkdamasi vietą studijai rėmiausi savo tikslinio kliento paveikslu, todėl patalpų lokacija pasiteisino. Vieta patogi tiek gausiai apgyvendintų aplinkinių rajonų gyventojams, tiek iš tolėliau važiuojantiems žmonėms. Svarbiausi kriterijai, renkantis patalpas studijai, buvo susisiekimas ir aplink esantys objektai – čia nemažai biurų, automobilių aikštelė. Šiandieniam, skubančiam ir laiką taupančiam žmogui labai svarbu patogiai ir greitai atvykti į vietą ir be didesnių iššūkių pasistatyti automobilį.


Grožio studija išsidėstė 70 kv. m patalpoje. Kaip sekėsi viską susidėlioti?


Pati esu dar ir interjero dizainerė, tad klausimų, kas kurs interjerą mano pačios grožio studijai tikrai nekilo. Viską – nuo patalpų radimo, suprojektavimo iki paskutinės vazelės pastatymo – padariau pati. Komanda, dirbusi su įrengimu, buvo tikri savo srities profesionalai, todėl darbai vyko sklandžiai ir žaibiškai greitai. Kaip mėgstu juokauti – visada pritrūksta dar poros (šiuo atveju – kvadratų). Projektuojant patalpas, reikėjo atsižvelgti ne tik į higienos reikalavimus, bet ir patalpų ergonomiškumą, patogumą. Kuriant erdves grožio studijai, svarbu apgalvoti įvairias smulkmenas: pakankamas ir tinkamas apšvietimas, baldų išdėstymas, praėjimų pločiai, papildomų erdvių funkcionalumas. Reikia numatyti vietas darbo priemonėms laikyti, kaip sklis garsas ir net kokia bus meistro judesių amplitudė. Planuojant taikoma tam tikra specifika, kuri skiriasi, tarkim, nuo gyvenamosios paskirties būsto. Studijoje įrengti trys kabinetai po 10 kv. m, darbuotojų kambarėlis ir bendra erdvė, kurioje vienu metu patogiai gali darbuotis vienas manikiūro ir trys plaukų meistrai. Šiltuoju metų laiku turime galimybę mėgautis puodeliu kavos erdvioje terasoje.


Kuriant interjerą, visada svarbus dėmesys detalėms. Kokias jas pasirinkote?


Kai kuriu interjerą, visada vadovaujuosi principais – patogumas, praktiškumas, estetika ir jausmas, kurį turi suteikti interjeras. Norėjau, kad dirbantys meistrai ir apsilankantys klientai jaustųsi jaukiai it namuose. Meistrai praleidžia čia didžiąją dienos dalį, o klientai ateina atsipalaiduoti ir pailsėti, tad interjeras neturėtų kažkaip įpareigoti, blaškyti ar kelti įtampos. Norėjosi, kad darbo erdvė nebūtų perkrauta, nevargintų aktyviomis spalvomis ar įmantriais interjero sprendimais. Pasirinkta gamtos mieste tematika. Temą puikiai papildo ir pro langus matomas parkelis su vandens telkiniu. Interjere vyrauja minimalizmas, šiek tiek prabangos įnešant modernios klasikos detalėmis. Dominuoja natūralios, gamtinės gamos spalvos. Didžioji dalis raštų ir faktūrų, dekoro elementų – taip pat iš gamtos. Prabangos suteikiama šlifuoto aukso imitacijos detalėmis. Bene pagrindiniu interjero akcentu tapo uolos imitacija dekoruotos sienos. Tai subtilus akcentas, pasirinktas kaip gamtos elementas. Šį dekorą kūriau pati savo rankomis, todėl jis yra unikalus visomis prasmėmis. Studijos sienas puošia ir mano pačios tapyti paveikslai.


Nuotraukos Dovilės Servienės

25 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page