top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Kaip kuo daugiau išmokti pandemijos metu

Nuostabiausias dalykas būnant kirpėju – visuomet yra kas nors naujo, ko galima mokytis. Nesvarbu, ar tai technika, ar tendencija, ar naujų produktų išbandymas, stilistams lengva atnaujinti savo įgūdžius. Nors žinių pagrindas išlieka tas pats, yra smulkmenų, kurios lemia jūsų darbo modernumą bei aktualumą esamiems klientams.


„Plaukai yra pagrindinis mados aksesuaras ir apie juos dar niekada nebuvo tiek daug kalbėta kaip šiais metais, – sako „Toni & Guy“ tarptautinis meno vadovas Cosas Sakkas. – Moterys ir vyrai tikrai įvertino tai, ką mes darome, kaip galime transformuoti jų plaukus ir kokie esame jiems svarbūs. Galbūt šie metai nebuvo tinkami kalbėti apie tendencijas, tačiau tai buvo metai, skirti kalbėti apie plaukų priežiūros būdus, apie pridedamas mažas pokyčių detales ir kaip gražūs plaukai leidžia jaustis puikiai.“


Specialisto teigimu, 2020-ieji taip pat buvo naujų dalykų mokymosi metai – nuo duonos kepimo iki naujos kalbos: „Kirpėjams tai buvo pats tinkamiausias laikas tobulinti įgūdžius ir mokytis naujų. „Toni & Guy“ kartu su kitomis įmonėmis kūrė skaitmeninius mokymo būdus ir, nors tai niekada nepakeis gyvo mokymo patirties, tai leido užsitikrinti, kad, klientams grįžus į salonus, būtume daugiau nei pasiruošę.“



C. Sakko patarimai, kaip mokytis pandemijos metu


1. Lengva pamiršti mokymąsi ir sutelkti dėmesį tik į tai, kaip į kirpyklos kėdę pritraukti kuo daugiau klientų. Tačiau, jei pandemija mus ko nors išmokė, tai būtent to, kad žmonių gyvenimo būdas pasikeitė. Dabar norima ne tik gerai atrodyti, bet ir puikiai jaustis. Taigi pagalvokite apie savo konsultacijų procesą ir kaip jį pagerinti.


2. Viskas slypi detalėse – ne visi nori kardinalių pokyčių, tačiau kirpčiukai, iškarpymas ar nedidelis spalvų pakeitimas gali padaryti didžiulį pokytį. Susitelkite į individualizavimo ir dailinimo įgūdžius.


3. Įsitikinkite, kad žinote, ką mėgsta įžymybės. Kirpčiukai ar spalva gali tapti nauja tendencija.


4. Yra tiek daug skaitmeninių kursų, todėl rinkitės protingai. Atlikite tyrimą. Ko norite išmokti? Kuo žavi mokymo sesiją rengiantis asmuo? Ko išmoksite iš užsiėmimo?


5. Skirkite šiek tiek laiko kūrybiškumui, taip pat atnaujinkite savo kasdienius įgūdžius. Žaidimas su plaukais yra svarbi mūsų darbo dalis, nes taip ištrūkstame iš nusistovėjusio mąstymo ribų.


6. Darbas su manekeno galva nėra panašus į darbą su tikru modeliu ar klientu, tačiau tai reiškia, kad galite išbandyti ką nors naujo išvengdami ašarų! Pasistenkite išbandyti naujas tekstūras, naujas kirpimo technikas ir formas.


7. Pasinaudokite bet kokiu nemokamu mokymu, kurį siūlo jūsų naudojamų produktų partneriai. Daugelis jų rengia verslo bei kūrybiškumo užsiėmimus – būtinai juose dalyvaukite.


8. Pasaulyje yra nemažai puikių edukatorių, siūlančių skaitmeninį mokymą. „Toni & Guy“ įkėlė mokymus „Get the Looks“ į savo IGTV, taigi socialinės platformos gali būti puiki vieta pasisemti įkvėpimo.


9. Tobulinkite savo specializaciją, bet įsitikinkite, kad esate kompetentingi visais įgūdžiais. Turėtumėte mokėti patenkinti kiekvieną prašymą – nuo trumpų plaukų iki afroamerikietiškų garbanų ar ilgų plaukų kirpimų bei šukuosenų formavimo.


47 views0 comments
bottom of page