top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Kauno pastatų įkvėptas projektas

Updated: Aug 3, 2022

Sigitos Jansonės nuotraukos socialiniuose tinkluose neliko nepastebėtos, sudomino ypatingas nagų lakų spalvų žaismas su ištapytomis Kauno miesto pastatų sienomis. Kaip kilo tokia idėja ir kaip ją sekasi įgyvendinti, kalbinome manikiūro specialistę. Du dešimtmečius Sigita Jansone dirba grožio salone su klientais, o pastaruosius penkerius metus jos veiklą papildė ir OPI kosmetikos technologės darbas. Būtent todėl Sigita dar labiau gilinasi į produktų sudėtis, technikas ir kolekcijų spalvas.



Nagų lakų spalvų šiuo metu pasiūloje yra begalė, kaip jos sukuriamos?


Amerikos nagų priežiūros produktų gamintojas Amerikos nagų priežiūros produktų gamintojas šventines kolekcijas. Pavasario/vasaros ir rudens/žiemos kolekcijas visada sudaro po 12 spalvų, iš kurių pačios populiariausios po to įtraukiamos į nuolatinę spalvų paletę. Šventinės kolekcijos, skirtos Kalėdoms ir vasaros progoms, yra kuriamos kokiam nors svarbiam įvykiui ar filmo premjerai ir yra siauresnės, jų atspalviai jau niekada nebekartojami. Sezoninės kolekcijos dažniausiai sukuriamos OPI kūrybinės komandos kelionių metu – Meksika, Japonija, Portugalija, tų kraštų gamtos spalvos, maistas, miestų šurmulys tampa įkvėpimo šaltiniu ir išreiškiama spalvomis.


Kaip konkrečiai klientui parinkti tinkamą spalvą, tikriausiai yra taip pat menas?


Manikiūro meistrui svarbu stebėti žmogų, jo aplinką – tai padeda suprasti, kas jam gali tikti. Pripažinkime, kad mes kiek šiauresnė šalis esame, tad žemiškos rudens/žiemos spalvos visada yra labiau paklausios nei ryškios, kurios populiarios saulėtuose kraštuose. Nors pastaruoju sezonu neoniniai atspalviai patinka ne vienai lietuvaitei (šypsosi).


Kaip pasikeitė spalvos parinkimas klientui, kai lakas tapo ilgalaikis?


Manau, pasikeitė klientai, jos nebereaguoja taip jautriai visumos derinimui. Žinoma, visada bus klientų grupė, kuri rinksis nepastebimus atspalvius, kita – niekada nežiūrės į raudonus atspalvius, bet dažniausiai dabar pasirinkimą lemia to momento nuotaika, svarbiausia, kad spalva suteiktų energijos.


Jūsų nuotraukų projekte labai įdomiai pateikiamos lakų spalvos, kaip gimė ši mintis?


Esu baigusi interjero dizainą ir nors niekada šia kryptimi nedirbau, bet vis dėlto akis pastebi aplinkoje išskirtinius dalykus. Taip neliko nepastebėti piešiniai ant senų Kauno namų sienų. Man taip gražu tokia meninė išraiška ir miestas atrodo papuoštas. Stebėdama tokią aplinką, tiesiog pajunti, kokia spalva turėtų atsirasti šalia. Taip ir prasidėjo mano paieškos, nes ne visos sienos yra pačiose matomiausiose vietose. O kadangi šiemet Kaunas yra kultūros sostinė, tai tapo puikia proga reprezentuoti savo šalį ir tarp profesionalių manikiūro specialistų tarptautiniu mastu. Labai džiaugiuosi, kad įvairiose šalyse tarp didelio informacinio srauto buvo pastebėtos mano nuotraukos.



Nuotraukos iš asmeninio albumo

23 views0 comments
bottom of page