top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

KEUNE plaukų stiliaus stotelė filmo „Priscilla“ premjeroje


Šių metų pradžia pradžiugino stilingo Sofia Coppola filmo „Priscilla“ premjera, atskleidusia dar nematytą Elvio Presley žmonos gyvenimo istoriją. Ši istorija, palikusi ryškų pėdsaką mados pasaulyje, įkvėpė Femina Bona x Keune Academy plaukų meistrus kartu su dizainere Rimante Rimgailaite sukurti šiuolaikišką Priscillos Presley įvaizdį, o premjeros lankytojas pakvietė pasipuošti jos kultine šukuosena.


 


Gyvi Priscillos įvaizdžiai

 

Į premjerą atvykę svečiai pirmiausia išvydo Priscillos įkvėptus įvaizdžius, kurių ašis – ypatinga plaukų apimtis. Šukuosenos buvo kuriamos atsižvelgiant į aprangą ir laikantis 7-ojo dešimtmečio gairių. „Pasirinkau apimtį, o šukuosenos siluetą derinau prie merginų veido bruožų ir plaukų galimybių. Norėjosi paimti kažką seno ir kažkiek sumoderninti įvaizdį“, – pasakoja ,,Keune Haircosmeticskūrybos vadovė, plaukų meistrė E. Kavaliauskienė.

 

KEUNE plaukų stotelėje Priscillos įkvėptomis šukuosenomis buvo puošiamos ir filmo žiūrovės. „Šukuosenos nebuvo tokios apimties kaip įvaizdinių modelių. Jos buvo paprastesnės, bet su Priscillos stiliaus prieskoniais: pakeltos, išveltos, padailintos juostelėmis, surištais kuodukais ir paryškintais akių pravedimais“, – įspūdžius atskleidžia plaukų meistrė.

 

„Femina Bona x Keune Academy“ komandai modelių įvaizdžius išpildyti padėjo dizainerė R. Rimgailaitė, kurios kostiumai atspindi tvarios mados principus. „Į sukneles nugulė močiučių megzti seni apklotai. Įvaizdžiuose atsispindi pagrindiniai elementai – ryškios, spalviniais blokais išdėliotos spalvos, plunksnos, geometriniai raštai“, – pasakoja dizainerė.



Ar vintažinis stilius grįžta?

 

Anot R. Rimgailaitės, filme sukurtas Priscillos įvaizdis šiuolaikiškai perteikia 7-ojo dešimtmečio stilių, pagrindinius jo bruožus. Jis grįžta su trenksmu. „Šiandienėje perteklinėje visuomenėje mes dažnai atsigręžiame į tai, kas jau sukurta, ką galime prikelti naujam gyvenimui. Kuriama daug vintažo butikų, platformų socialinėse medijose, siūlančių nuomos ar vintažo perdirbimo paslaugas. Bene kiekviena stilinga mergina turi vintažinius auskarus ar rankinuką. Šiuo metu labai populiaru naujus daiktus derinti su senais. Tai nauja tendencija, kuri išliks dar ilgai“, – įsitikinusi dizainerė.

 

Plaukų šukuosenų tendencijose 7-ojo dešimtmečio stiliaus šiemet nejaučiame, tačiau to laikotarpio stiliaus detalės matomos nuolat. „Jei ne gatvės madoje, tai ant podiumų, aktorių, muzikos atstovų įvaizdžiuose. Aukštos, suveltos, pūstos šukuosenos atsikartoja tam tikrais periodais. Tarkime, 6-ame dešimtmetyje – Jacqueline Kennedy, 7-ame dešimtmetyje – Priscilla Presley, Audrey Hepburn, Brigitte Bardot, 1-ame XXI a. dešimtmetyje – Amy Winehouse, kurios ne tik plaukai, bet ir makiažas atspindi Priscillos įvaizdį, o 2-ame mūsų amžiaus dešimtmetyje šios šukuosenos interpretacijos matomos Adele bei Rihannos šukuosenose“, – pasakoja E. Kavaliauskienė. Meistrė priduria, kad 7-ojo dešimtmečio šukuosenų užuominas galime matyti ir naujausiuose serialuose ar kino filmuose, pavyzdžiui, „Emily in Paris“ ar „Barbie“, todėl galimai tai taps nauja tendencija.

 

„Femina Bona“ įkvepiančio filmo privačią premjerą padovanojo ir savo bendruomenei bei partneriams, į kurią svečiai rinkosi pasipuošę 7-o dešimtmečio stiliaus akcentais.



Nuotraukos: „Femina Bona“

93 views0 comments
bottom of page