top of page
Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

KIGSA fotokonkurso „Metų kirpėjas 2021“ rungtis „Bridal Look“

Updated: Aug 3, 2021

Viena populiariausių konkursų rungčių – vestuvinės šukuosenos. Dažnam kirpėjui tai galimybė pademonstruoti savo gebėjimus ir išpildyti fantazijas. KIGSA rengtame fotokonkurse „Metų kirpėjas 2021“ rungtyje „Bridal Look“ laurus nuskynė Daina Stanionė. Šis įvertinimas vainikavo jos intensyvų darbą su nuotakomis, patirtį ir meniškumą.


Daina, papasakokite, kaip klostėsi jūsų karjera?


Mano karjera prasidėjo prieš 16 metų. Savo darbe visada ieškojau kažko, kas įkvėptų, dalyvavau TV projekte „Chorų karai“, buvau Alytaus Oranžinio ir Dežavu chorų stilistė, taip pat su Lietuvos komanda dalyvavau Maskvoje vykusiame atvirajame Europos kirpėjų konkurse. Lietuvos atvirajame kirpėjų konkurse Klaipėdoje laimėjau antrąją vietą dieninio šukavimo rungtyje ir antrąją vietą vakarinio šukavimo rungtyje. Taip pat esu padėjusi ruošti modelius Liutauro Salasevičiaus kolekcijoms. Labai vertinu, kad šis talentingas žmogus pasitikėjo manimi ir leido prisiliesti prie savo kurtų idėjų. Taip pat esu dėkinga Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentei Jolantai Mačiulienei, kad ji nuolat palaiko, globoja ir visada skatina skleistis bei tobulėti.

Kaip kilo mintis dalyvauti konkurse?


Fotokonkurso „Metų kirpėjas 2021“ rungtyje „Bridal Look“ dalyvavau, nes man patinka ne tik šukuoti, bet ir fotografuoti. Su savo drauge ir kolege, grožio studijos „Anna“ vizažiste Giedre Bražinskaite-Nore esame puiki komanda. Dažnai abi kuriame ir įgyvendiname idėjas, kurias vėliau nufotografuoju. Taip mes nuspalviname savo kasdienybę, planuojame, galvojame ir puikiai papildome viena kitą. Ji visada šalia, mane palaiko ir papildo.


Kaip pasirinkote rungtį?


Man labai patinka šukuoti nuotakas. Tai didelis įvertinimas, nes merginos manimi pasitiki tą ypatingą šventinę dieną, o nuotakų šukuoju tikrai labai daug. Žinoma, nesu viena. Labai džiaugiuosi visa savo suburta komanda. Alytuje įsikūrusioje grožio studijoje „Anna“ dirba puikūs profesionalai: kirpėjai, vizažistai, kosmetologė, masažuotoja, manikiūrininkės. Nuotakos čia gauna tik kokybiškiausias paslaugas.


Sušukuoti nuotaką nėra tik kokybiškai atlikti savo darbą. Joms reikia skirti daug dėmesio, stengtis suprasti, pajusti, ko moteris tikisi iš tavęs, kartu išgyventi visas jautrias emocijas, palaikyti ir būtinai nudžiuginti. Tai ne tik šukavimo technikos. Dirbant labai svarbu gerai parinkti šukuoseną, kad ji ne tik derėtų prie rūbo, bet ir prie žmogaus asmenybės. Mažos subtilybės ir nuojauta labai padeda.


Šis darbas buvo įvertintas pirma vieta



Kas jus veda pirmyn?


Mane įkvepia supančios moterys. Būna, pamatai merginą, ir jau, žiūrėk, matai viziją, kyla idėjos ir įkvėpimas. Juk moteris tokia paslaptinga ir įkvepianti, nenuspėjama ir spalvinga.

Po karantino vėl darbai įgauna pagreitį, moterys nori puoštis ir puoselėti savo moteriškumą. O aš vėl pilna minčių ir idėjų. Sergu savo darbu, nes tai man labai patinka. Patinka tai, kad visos mes žavios skirtingai ir darbe nėra monotonijos.

Nuotraukos iš asmeninio albumo


Gintauto Gelbūdos nuotrauka

134 views0 comments

Comments


bottom of page