top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Kirpėjas parenka spalvą plaukams, o stilistas – žmogui

Jau keliolika metų besispecializuojantys plaukų koloristikos srityje ekspertai, kurso „Pažangioji koloristika“ autoriai kūrybinė komanda ATWINS subūrė jau 19-tą koloristų grupę, su kuriais spalio pradžioje net tris dienas dalijosi teorinėmis ir praktinėmis žiniomis, be kurių neįmanomas profesionalaus koloristo darbas. Praktinės dalies metu buvo sukurti penki darbai – penki pokyčiai, kuriuos padiktavo tiek modelių-klientų tipažai, tiek asmenybės ir jų socialinės padėties bei pageidavimų kontekstas.



„Pastebėjau, kad kirpėjai savo amate nelabai gilinasi į tipažus, todėl jų darbai, kad ir kaip meistriškai atlikti techniškai, žvelgiant stilistiškai, nebūna taiklūs. Kitaip sakant, dauguma kirpėjų geba išgauti bet kokią spalvą – bet pamiršta, kad dažo ne plaukus, o žmogų,“ – pastebi kūrybinės komandos ATWINS meistras Anatolijus Pajanok, primindamas, kad be galo svarbu ne tik įvertinti, kaip plaukų spalva dera su kliento veido oda, akimis, bet ir kad, žvelgiant stilistiškai, negalima vadovautis principu „gražu-negražu“, nes pagrindinis koloristo darbo principas yra „tinka arba netinka“.


„Paprastai priimant sprendimus tenka įjungti ne tik koloristiką, bet ir stilistiką: svarbu atsižvelgti ne tik į kliento tipažą, bet ir į emociją – kokį jis pats save mato, svarbi neverbalinė kalba, kuria jis nori kreiptis į aplinkinius,“ – sako Andrius Mašauskas. „Kartais nereikia padaryti didelių įmantrybių, kad gautumėte įspūdingą efektą. Neperspauskite. Nedarykite visko DAUG – sąžiningai pasižiūrėkite į žmogų, jo gyvenimo būdą, tipažą, psichologiją, vidinę bei išorės komunikaciją – ir savo priimamuose sprendimuose visa tai suderinkite,“ – pataria ATWINS komandos narė, koloristikos ekspertė Alvita Vespenderytė.




Tipinės ir netipinės situacijos, klientams patogūs ir ilgai tarnausiantys – arba ekspresyvūs ir saviraiška spinduliuojantys dažymai – pateikiami šioje PRIEŠ-PO „Pažangiosios koloristikos“ kurso metu sukurtų dažymų galerijoje.






Partneriai:


Modelių fotografas Gediminas Žilinskas

44 views0 comments
bottom of page