top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Konkursas „EuroSkills“ Lenkijoje


2023 m. rugsėjo 5–9 d. didžiausiame Europoje profesinio meistriškumo konkurse „EuroSkills Gdańsk 2023“ profesinius įgūdžius demonstravo 600 atstovų iš 32 šalių. Lietuvą pristatė komanda, kurią sudarė dešimties skirtingų profesijų atstovai. Į atsakingą renginį delegaciją išlydėjo premjerė Ingrida Šimonytė bei švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas.



Lietuvos komandoje buvo ir Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centro kirpėjų rungčių komisijos narė, ekspertė, teisėja profesijos mokytoja Viktorija Amelina bei kirpėjo profesijos rungčių dalyvis VPVPMC absolventas Artiom Kikot.


Neišdildomais įspūdžiais dalinosi Viktorija: „Neįmanoma aprašyti žodžiais nuoseklaus pasiruošimo kelio, kaip buvo įvykdyti visi Europos ,,test project“ reikalavimai. Kiekviena diena, valanda, minutė buvo aukso vertės! Už mūsų nugarų stovėjo būrys žmonių, kurie padėjo įgyvendinti kiekvieną žingsnį! Visa varžybų patirtis, įgytos žinios – tai Lietuvos nacionalinė nuosavybė, kuria aš mielai dalinsiuosi, siekdama padėti Lietuvos kirpėjų profesijos dalyviams!


Turėjau paruošti mokinį šešioms kompetencijoms. Ką jis turi žinoti dirbdamas grožio salone, teikdamas didelį asortimentą paslaugų. Visoms užduotims buvo skirtas ribotas laikas. Varžybose dalyvavo 20 Europos šalių. Taip pat teko konkurse ir teisėjauti – vertinau visų šalių atstovus išskyrus savo. Norint gauti medalį, reikėjo surinkti 700 balų. Artiomo darbai buvo įvertinti 695 balais, pritrūkom tik 5 balų... Buvo be galo skaudu, bet kartu ir labai džiaugsminga, suprantant, kad esame tarp stipriausiųjų. Visada gali kilti minčių, kad vertinimas neteisingas, proteguojami kiti dalyviai... Bet talento neužgoši ir aš tikrai žinau, kad Artiom Kikot pasieks aukščiausio lygio meistro kategoriją.“


Lietuvos komanda iškovojo keturis medalius: įvertinti buvo automechanikai, suvirintojai, IT specialistai. Po dvejų metų konkursas „EuroSkills“ vyks Danijoje ir vėl turėsime puikią galimybę varžytis su stipriausiais.




Nuotraukos iš asmeninio archyvo.

9 views0 comments
bottom of page