top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

„If you can dream it – you can do it“ (liet. „Jei svajoji – tai gali ir įgyvendinti“)


UAB „Grožio Aljansas“ – tai įmonė, kuri ne tik sujungia profesionalių priemonių prekybą ir mokymus, bet kartu su įmonės vadove, tarptautinės klasės teisėja bei instruktore Jūrate Labanauskiene organizuoja konferencijas ir unikalų kristalų inkrustacijos čempionatą.

Rugsėjo 20 d. Kaune, vyko tarptautinė nagų industrijos konferencija su 5 pasaulyje pripažintais nagų industrijos asais ir 2 lietuvių meistrais. Konferencijos pranešėjai: Pisut Masanong (Tailandas), Maria Llorens (Ispanija), Maria Klimenok (Turkmenistanas), Natalja Sazonova (Rusija), Raminta Vinkauskienė (Lietuva), Natalja Makarchuk (Rusija), Kristina Zovė (Lietuva).

Rugsėjo 21 d. UAB „Grožio aljansas“ specialistus pakvietė į laikinojoje sostinėje vykusį tarptautinį čempionatą „Crystal Inlay Art“. Tai antrą kartą vyksiantis kristalų inkrustavimo čempionatas Lietuvoje ir vienintelis toks pasaulyje!

Čempionato išskirtinumas – puošyba kristalais. Visose rungtyse vyravo kristalų inkrustacija. „Mūsų pagrindinis tikslas – sukurti rimtą žaidimo lauką, tikrą ir sąžiningumu paremtą čempionatą. O mūsų misija – išrinkti ir pripažinti geriausius kristalų inkrustavimo specialistus ir ne tik nagų industrijos srityje. Šiais metais sulaukėme dalyvių iš įvairių sričių, kai kurios net nebuvo susijusios su grožio sfera, tai yra tikrai nuostabu! Tai galimybė atrasti ir iškelti į viešumą meistrus, turinčius išskirtinį meninį potencialą ir kūrybiškumą. Meistrams – tai šansas pademonstruoti savo meninius gebėjimus, inkrustavimo gabumus, meistriškumą bei profesionalumą, susirungti su įvairiausiais meistrais iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Didžiosios Britanijos, Norvegijos ir kitų šalių!“ – teigia įmonės atstovė Greta Garmė.

Dalyvių darbai buvo vertinami itin sąžiningos teisėjų komandos iš viso pasaulio: Pisut Masanong (Tailandas), Maria Llorens (Ispanija), Neringa Skirgailienė (Lietuva), Maria Klimenok (Turkmenistanas), Natalja Sazonova (Rusija), Natalja Kiampo (Latvija), Natalja Makarchuk (Rusija).

Kaip teigia organizatoriai, šiais metais čempionatas buvo itin blizgus, dalyviai atvyko net iš 8 skirtingų šalių, kurie O darbų čempionate pademonstravo daugiau nei 100 savo darbų. „Tai labai didelis pasididžiavimas, nes čempionatas vyksta tik antrą kartą!“ – džiaugėsi G. Garmė.

„Čempionatas turėjo 15 skirtingų rungčių. Rungtys buvo išties įdomios, pavyzdžiui, kojų nagų lakavimas su kristalų dizainu. Vienoje iš rungčių, dalyviai nė nenutuokė, kokį modelį gaus – jį pamačius, kelias minutes prieš „start“ signalą,  dalyviai turėjo atlikti gelinį nagų lakavimą ir dizainą su kristalais. Svarbiausias šios rungties punktas – dizainas turi atitikti modelio stilių, aprangą, amžių. Dalyviai gavo nuo klasikinės moters juoda suknele iki nuotakos su vestuvine suknele! Kitose rungtyse dalyviai dalyvavo su jau iš anksto paruoštais darbais: laisvo stiliaus inkrustacija ant daiktų, miniatiūrų ir pan. Sulaukėme tokių išskirtinių ir mažų darbų, jog net sunku buvo juos įžiūrėti. Vos kelis centimetrus siekiantis vežimėlis, čiulptukas, pianinas, gulbė... Taip pat turėjome naują rungtį – skulptūros kūrimas su minimalia inkrustacija. Meistrai parodė savo gabumus kuriant įvairias figūras iš nagams skirtų priemonių, miksuojant jas su kitomis detalėmis, bei žinoma kristalais. Rungčių įvairovė leidžia meistrams rinktis sau smagiausią rungtį. Nors darbų atlikimas užima ne vieną mėnesį, jis taip užveda, jog dalyviai renkasi net po 8 ar daugiau rungčių!“ – apie čempionatą pasakojo įmonės atstovė.


Tokiems „kristalų fanams“, čempionato organizatoriai, kartu su rėmėjais, turėjo ypatingą prizą Grand Prix: kelialapį į tarptautinį nagų industrijos čempionatą „Nailympia 2020“, Estijoje.

Kiekviena dalyvių kategorija, Debiutas, Meistras ir Veteranas, gavo po išskirtinę galimybę – bilietą dalyauti čempionato visose rungtyse. Nors užsienio dalyvių turėjome su kaupu, drąsiauios ir daugiausiai taškų surinkusios Grand Prix laimėtojos: Kristina Počepavičienė (Debiutas), Kristina Zovė (Meistras), Raminta Vinkauskienė (Veteranas). Čempionate dalyvavo ir UAB „Grožio Aljansas“ komandos narės: Agnė Montvilaitė, Julija Medvedeva, Žana Fokina.


Organizatoriai jau kviečia į sekantį čempionatą 2020 m. Rugsėjo 19 d.!



Asmeninio archyvo nuotr.

30 views0 comments
bottom of page