top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Kursas, sutaupantis dešimtmečius jūsų laiko



Sukūrėme tai, ko ieškojome ir neradome sau


Tūkstančiai valandų kerpant klientus ir modelius, šimtai seminarų ir kursų, milžiniškas mokymų portfelis ir iš arti išanalizuota garsiausių pasaulio akademijų virtuvė, po trupinėlį, atidžiai, reikliai ir preciziškai atrenkant tai, kas geriausia:


„Ilgus metus dairėmės panašaus kurso – ir neradome. Todėl nusprendėme sudėti savo didžiulę praktinę, teorinę ir dėstymo patirtį į tokį kursą, kokio kažkada būtume norėję sau patys. Taip gimė Atwins akademijos Kirpimo pagrindų kursas profesionalams, puikią kirpimų technikos bazę susiejantis su būtinomis stilistikos žiniomis,“ – pasakoja vienas Atwins komandos narių, lektorius ir plaukų stilistas Andrius Mašauskas.


Kursas, sutaupantis dešimtmečius jūsų laiko


Per kelerius metus gimęs Atwins akademijos kursas – tai kelių mėnesių trukmės išsami vyriškų ir moteriškų kirpimų mokykla, skirta tiek didelę patirtį turintiems, tobulėti nesustojantiems meistrams, tiek žirklių rankose nelaikiusiems žmonėms, norintiems karjerą pradėti nuo gerokai aukštesnės starto pozicijos.


Akademiją baigę meistrai liudija, jog rezultatas jaučiams iškart: jau kurso viduryje dirbantys meistrai padvigubina savo klientų skaičių, o naujokai drąsiai stojo prie kliento kėdės ir kerpa pirmuosius savo klientus. Netgi kirpėjai su dideliu patirties bagažu turėjo progos įsitikinti, kad tai, ką jie mokėjo ir ko mokėsi prieš dešimtmečius, kardinaliai pasikeitė ir šiuolaikiškiems 3D kirpimams reikalingas visai kitas požiūris, suvokimas bei žinios.


Kirpėjo sėkmės raktas – stilistika


Šiais laikais klientai yra gerokai reiklesni ir ganėtinai išprusę: vien tik gerai kirpti ar gerai dažyti – nebepakanka. Nes šiandien „gerai“ reiškia ne tik puikiai techniškai atliktą darbą, bet ir konkrečiam žmogui tinkamai parinktą formą, o tai galima padaryti tik atsižvelgus į veido morfologiją, kūno sudėjimą ir gyvenimo būdą.


„Užduokite sau klausimą: ką rinktųsi klientas – blogai stilistiškai parinktą tobulą kirpimą, ar ne tokį technišką, bet tobulai parinktą kirpimą? Kitaip sakant, galite kirpti nuostabiausius kirpimus, bet visai netinkančius konkrečiam žmogui – ir kaskart patirsite fiasko“, – dažną nesėkmių priežastį atskleidžia A. Pajanok.


Mokslai, suteikiantys pasitikėjimo ir laisvės


Dažniausiai kirpimo seminarai akcentuoja techniką ir atsako į klausimą – KAIP. Tačiau tai, ką apibendrino ir ko moko Atwins akademijos kurse, yra grįsta klientams svarbiausiu dėmeniu – stilistika – t. y., žinojimu, KAM ir KĄ kirpti – neatmetant techniškojo KAIP dėmens.







„Daug dėmesio skiriame teorinei ir praktinei technikos daliai: nuo kūno, rankų, pirštų padėčių, iki kirpimų kampų, atitempimų, džiovinimo technikų. Nuo tinkamų įrankių pasirinkimų, iki naudojamų produktų išmanymo – svarbi kiekviena detalė. Tačiau tai tik dalis kurso ir tik dalis kirpėjo sėkmės. Mūsų akademijos tikslas – kad ją baigęs žmogus iš karto stotų prie kliento kėdės ir dirbtų, žinodamas, ką, kaip ir kodėl daro. Gavęs gerą bazę – padarysi viską,“ – tvirtina twinsė A. Vespenderytė.


ATWINS akademijoje išmokau analizuoti ir pažinti, pasitikėti savimi ir, svarbiausia, kurti.


Jau daug metų stebiu Atwins komandos veiklą, dalyvauju organizuojamuose seminaruose ir visada sau sakiau: jeigu jie darys kažkokią mokyklą ar akademiją – tai tikrai bus ko pasimokyti. Tad nenuostabu, kad vos išgirdusi apie atsidariusią Atwins akademiją, tapau jos studente.


Esu baigusi net kelias kitas kirpimų mokyklas, tad turiu su kuo palyginti patirtis. Neretai grįžus iš mokymų lieka nemažai neatsakytų klausimų, jausdavau, kad kažko nežinau. Ir galiu drąsiai pasakyti: po Atwins akademijos klausimų nebelieka. Tai lemia pati akademijos sistema, dėstymas etapais, daugiau laiko, skirto kiekvienai temai. Ir patys dėstytojai dirba labai nuoširdžiai, smulkiai pateikia informaciją – kurią iš karto galima pritaikyti darbe.


Mano darbo patirtis jau beveik 30 metų, dvejojau, kad gal ateinu per vėlai, gal esu per sena. Bet man labai trūko taškų ant i – ir aš juos šiame kurse susidėliojau, absoliučiai visus.


Visiems nuolat kartoju: jei nori būti kirpėju, o ne plaukų trumpintoju, privalai pabaigti Atwins akademiją. / Daina





22 views0 comments
bottom of page