top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Kūrybingi vizažo darbai

Prieš trejus metus nutarusi tapti vizažiste Indrė Juškevičiūtė net nesitikėjo, kad taip greitai jos darbai bus įvertinti KIGSA organizuotame fotokonkurse Metų vizažisto titulu. Rungtyje „Creative Graphic Makeup“ laimėta pirmoji vieta, o „Creative Bridal Makeup“ – darbas įvertintas trečiąja vieta.


Kūrybiniuose projektuose įgyvendindama savo fantazijas Indrė paįvairina kasdienį darbą salone. Na, o kaip pradėjo savo veiklą grožio srityje, trumpai pasakoja pati:


„Vizažistės kelio link ėjau labai mažais žingsneliais. Manau, kad viskas prasidėjo dar mokykloje. Lankiau meno mokyklą, ten mokėmės piešti žmonių portretus, man tai sekėsi nepaprastai gerai. Jau tada pajutau trauką žmonių veidams. Baigusi mokyklą išvykau gyventi ir studijuoti į užsienį. Studijavau kompiuterinę animaciją ir vizualinius efektus, tačiau padirbėjusi pagal profesiją supratau, kad sėdėjimas prie kompiuterio ne man. Norėjosi daugiau bendravimo su žmonėmis. Gyvenau miestelyje su didele lietuvių bendruomene ir dažnai girdėdavau, kad vietinės užsienio vizažistės atlieka labai ryškius makiažus, o daugumai lietuvaičių norisi švelnių ir gaivių. Tada pagalvojau, kad žmonių veidai man nėra svetimi, kodėl gi nepradėjus šio kelio? Skridau į Londoną mokytis makiažo pagrindų. Po penkerių metų užsienyje grįžau į Lietuvą ir nusprendžiau dirbti vien tik grožio studijoje. Ką tik pradėjusiai vizažistei – tai labai rizikingas žingsnis, tačiau, mano manymu, norint pasiekti gerų rezultatų, dėmesys turi būti šimtu procentų sutelktas į tai, ko sieki. Nepaisant visų sunkumų.“


Vidinis estetikos jausmas, kylančios idėjos, tendencijų stebėjimas – visa tai leidžia sukurti ypatingus darbus.



Nuotraukos iš asmeninio albumo ir Gintauto Gelbūdos

30 views0 comments
bottom of page