top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

L. Salasevičiaus kolekcijos pristatymas pasauliniame bodyart festivalyje

Updated: Aug 29, 2019


Liepos 7–13 d. viso pasaulio bodyart ir kreatyvaus makiažo meistrai rinkosi į Klagenfurto miestą, Austrijoje – čia vyko jau daugiau nei dvidešimt metų organizuojamas pasaulinis kūno piešimo festivalis („World Body Paint Festival“). 50 skirtingų tautybių kūrėjus vienijančiame renginyje nemažai dėmesio teko ir Lietuvai – dizaineris Liutauras Salasevičius čia pristatė savo mados namų „Madam pareis vėliau...“ kolekciją.



„Apie šį renginį sužinojau iš savo geros pažįstamos, ukrainietės Matildos Inotsemtsevos – ji jau ilgą laiką dalyvauja šiame festivayje, glaudžiai bendrauja su organizatoriais. Nors drabužiams šiame festivalyje nėra skiriama daug dėmesio, kiekvienais metais organizatoriai kviečia dizainerius surengti savo pasirodymus. Būtent Matilda papasakojo apie mane festivalio rengėjams ir šie pasiūlė man surengti finalinį pasirodymą. Sulaukęs tokio kvietimo nedvejodamas sutikau – tai naujas iššūkis, viskas kitaip nei Lietuvoje, buvo smagu save išbandyti“, – pasakoja L. Salasevičius.


Dizaineris sako, kad tokio masto renginyje jis dalyvavo pirmą kartą, o labiausiai jį nustebino festivalio konceptas: „Beveik visi renginiai čia vyko gryname ore, dideliame parke – buvo pastatyta daugybė palapinių, jose komandos ruošė savo modelius konkursams, o vakarais didžiulėje scenoje vykdavo įspūdingi koncertai ir šou pasirodymai.“ Šioje scenoje L. Salasevičius pristatė ir savo kolekciją. Festivalio dalyviams jis pademonstravo 20 savo kūrybos modelių, surinktų iš ankstesnių metų kolekcijų. Pasak kūrėjo, tai kad pasirodymas vyko gryname ore sukėlė nemažai papildomo streso: „ Pasiruošimas pristatymui buvo žymiai sudėtingesnis nei Lietuvoje – galbūt dėl to, kad esu įpratęs dirbti su pažįstamais žmonėmis, o čia teko pasikliauti nepažįstamais specialistais, net modelius pirmą kartą gyvai pamačiau tik pasirodymo dieną! Be to kelios valandos prieš pristatymą pradėjo lyti, podiumas buvo šlapias. Įtampos tikrai buvo, tačiau, laimei, viskas praėjo sėkmingai. Net organizatoriai nusistebėjo, kad tai pirmas mados kolekcijos pristatymas festivalio istorijoje, kuris praėjo taip sklandžiai“, – pasakoja L. Salasevičius.




Lietuvos dizaineris šiame festivalyje ne tik demonstravo savo kūrybą, bet ir spėjo pats apžiūrėti bodyart meistrų darbus bei tapo vieno iš festivalyje vykusių konkurso teisėju. „Visi darbai, kuriuos čia pamačiau, mane tiesiog pritrenkė – Lietuvoje neteko matyti nieko panašaus, pas mus bodyart‘as yra dar labai silpnas. Austrijoje dalyvavo meistrai iš viso pasaulio, todėl čia buvo galima išvysti neparasto meistriškumo darbų. Labiausiai mane sužavėjo Tolimųjų Rytų, Kinijos, Taivano meistrų kūriniai – jie tikrai buvo įspūdingiausi“, – įspūdžiais dalijasi dizaineris.



L. Salasevičius tikina besidžiaugiantis priėmęs tokį iššūkį – tai buvo ne tik puiki galimybė parodyti savo kūrybą užsienio auditorijai, bet ir pasisemti naujų idėjų tolimesniems darbams. O, pasak dizainerio, iš renginio organizatorių jau yra sulaukęs kvietimo pristatyti savo kolekciją ir kitais metais.


T. Spranger, D. Janesch, G. Schmitt, K. Skrabal nuotr.

23 views0 comments
bottom of page