top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Laiko padiktuoti atnaujinimai interjere


Penkiolika metų gyvuojantis Kauno salonas „UNISON beauty lab 1“ sulaukė neįtikėtinos rekonstrukcijos. Plotas 150 kv. m – toks, koks ir buvo, tačiau renovacija padėjo atskleisti ir atverti funkcines zonas – anksčiau buvusios 6 kirpėjų darbo vietos ir 2 plautuvės virto 10 darbo vietų ir 4 plautuvėmis! Nors remontas trukdo du mėnesius, niekas atostogų neišėjo – visas salono darbas buvo perkeltas į kitas patalpas ir darbai vyko kaip įprasta. Visa tai pavyko dėl gebėjimo viską susiplanuoti iš anksto: laikinų patalpų nuoma, rekonstrukcijai reikalingų medžiagų supirkimas. Apie įvykdytą projektą paprašėme papasakoti vienos iš salono įkūrėjų Ievos Mašauskienės.



Žinoma, per visus darbo metus būta nedidelių kosmetinių, higieninių remontų, bet, juokaujame, kad funkcinės erdvės per tuos metus gyveno „atskirą gyvenimą“ – keitėsi, kintant salono poreikiams. Ir tai, žinoma, ilgainiui lėmė nuoseklumo stygių interjere. Pavyzdžiui, tai, kas buvo sumanyta kaip administravimo kabinetas, – virto konsultacijų ar uždara darbo su klientais erdve, pedikiūro kabinetas buvo perdarytas į dar vieną darbo vietą. Be to, ir kriauklių reikėjo vis daugiau – jų skaičius nuo dviejų išaugo iki keturių. Ir tai normalu: keičiasi paslaugos ir jų pobūdis, daugiau procedūrų atliekama kriauklių zonoje. Pagaliau kiekvienas daug dirbantis su dažymais puikiai supranta, kaip keičiasi šios procedūros technologijos, kultūra ir darbo aplinka. Tonavimai, kaukių dėjimas – kriauklės tapo labai intensyviai naudojama darbo vieta“, – pasakoja Ieva.



Kokių pagrindinių tikslų turėjote, perkurdami interjerą?


Pagrindinės remonto gairės buvo labai aiškios: funkcinis išdėstymo nuoseklumas, vientisumas vietoje fragmentuotos netvarkos. Tačiau ne mažiau svarbu buvo atsinaujinti pačią interjero jauseną. Mes keičiamės – norisi, kad tai atspindėtų ir salonas.


Grindys, sienos, apšvietimas – viskas buvo parinkta taip, kad kurtų svarbiausius efektus: šviesos ir erdvumo. Didelį dėmesį skyrėme ir tai salono daliai, kurios nesimato, bet kuri tampa svarbia atmosferos kūrimo dalimi – oro kokybei. Todėl negailėdami investavome į geriausius rekuperacinių sistemų sprendimus – tokius, kurie atitiktų ne tik bendruosius salonams keliamus higienos reikalavimus, bet ir mūsų pačių reikalavimus mikroklimatui – kad patys salone jaustumės gerai. Kai patalpoje dirba tiek žmonių, kai nuolat jungiami plaukų džiovintuvai, purškiamos priemonės, šis aspektas yra be galo svarbus. Apskritai patirtis parodė, kad tokie fundamentalūs įrengimo sprendimai laikui bėgant su kaupu pasiteisina – net jei iš pradžių atrodo finansiškai skausmingi.



Kaip pasirinkote interjero dizainerius? O gal jų net nereikia tokiems kūrybingiems šeimininkams?


Kūrybingumo mums tikrai netrūksta, bet nereikėtų painioti kūrybingumo su kvalifikacija. Kaip dantų ar santechnikos patys netaisome – taip ir interjerą patikime kurti profesionalams. Žinoma, mes turime gana aiškų savo matymą, nuomonę ir poreikius – juos ir atskleidžiame savo ilgamečiams puikiems architektams, dirbusiems ir su šio salono atnaujinimo projektu –Erikai Kaminskienei ir Ryčiui Kaminskui.


Mūsų atveju kūrybingumo atrama – paskirtis. Tai darbinės erdvės interjeras, tad labai plačiai neįsisiūbuosi su ekstravagantiškais sprendimais. Erdvės išgrynintos, neapkrautos nereikalingomis detalėmis.



Kokios spalvinės gamos vyrauja, dizaino akcentai?


Vyrauja darbui patogiausios spalvos – neutralios, šviesios. Šiuo aspektu didžiausias dėmesys teko apšvietimui – dienos šviesos šviestuvams su tinkamiausiu CRI – spalvų atkūrimo koeficientu. Labai svarbu, kad apšvietimas netrukdytų, padėtų darbui, nemestų šešėlių, nesuteiktų jokių papildomų atspalvių ir pan. Tai ypač svarbu dažymų metu.


Kur sau leidome įvesti šiek tiek spalvų – tai klientus sutinkančių administratorių, prekybinėje ir laukiamojo zonose. Čia mūsų architektai pasiūlė suteikti Kauno tarpukario art deco dvasios. Mums ši mintis buvo labai priimtina – nes ir pats namas, kuriame įsikūręs salonas, yra paveldosauginėje zonoje, turi gražią istoriją. Tad nedidelį tos istorijos fragmentą atspindėjome ir spalvomis bei formomis savo salone: kurtas jaukaus viešbučio holo pojūtis su medžio faneruotėmis, akmens motyvais, toršerais, kilimais, biblioteką primenančiomis lentynomis.




Nuotraukos iš asmeninio albumo.

20 views0 comments

Commentaires


bottom of page