top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Lietuvė triumfavo tarptautiniame konkurse Londone


Rugsėjo pabaigoje Londone vykusioje kasmetinėje grožio parodoje „Olympia Beauty 2019“ skambėjo Lietuvos vardas – makiažo meistrė, „Icon Academy“ dėstytoja Diana Rakickaja įvaizdžio kūrimo rungtyje pelnė sidabro medalį.



Antrąją vietą Londone iškovojusi specialisčių komanda: vizažistė D. Rakickaja (kairėje), dizainerė R. Rimgailaitė (antra iš dešinės) ir fotografė G. Lomovskaja.

„Jau seniai norėjau išbandyti savo jėgas tarptautiniame konkurse. Kadangi Londonas yra viena iš mados sostinių ir ne taip toli nuo Lietuvos, nusprendžiau savo sėkmę išbandyti būtent „Olympia Beauty Brush Wars 2019“ konkurse, – pasakoja D. Rakickaja. Rungtyje, kurioje dalyvavo makiažo meistrė, reikėjo sukurti kostiumą ir visą pilną įvaizdį remiantis vieno garsiausių britų mados dizainerio Alexander Mcqueen kolekcija „Savage Beauty“ (liet. „laukinis grožis“). „Man labai artimas Alexander Mcqueen stilius ir jo kūryba. Visada norėjau sukurti, ką nors panašaus, ir interpretuoti dizainerio stilistiką. „Savage Beauty“ kolekcijoje daug laukinės gamtos, paukščių, driežų motyvų, būtent tai mane ir įkvėpė sukurti ryškų paukštės įvaizdį – jis iškart buvo pastebėtas ir teisėjų, ir susirinkusių žiūrovų.“ – įspūdžiais dalijasi meistrė. Pasak jos, ruošiantis konkursui reikėjo ne tik sukurti visą modelio įvaizdį, bet ir paruošti „mini diplominį darbą“ – aprašyti visą darbo eigą, įkvėpimo šaltinius, taip pat pridėti įvaizdines nuotraukas. Specialiai šiam konkursui kostiumą sukūrė dizainerė Rimantė Rimgailaitė, o fotografė Gražina Lomovskaja padarė profesionalias nuotraukas. „Po šia pergale slypi milžiniškas ne tik mano, bet ir visos komandos darbas“, – mintimis dalijosi vizažo meistrė D. Rakickaja.




Gražinos Lomovskajos nuotr.

25 views0 comments
bottom of page