top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Lietuvos delegacija pasaulio čempionate

Trylika – laimingas nacionalinei grožio specialistų komandai „OMC Lithuania“ skaičius!!! Įdomus sutapimas, kad šiemet KIGSA kaip tik ir švenčia 13-ąjį veiklos gimtadienį. Taigi kas gali paneigti, kad paslaptinga skaičių magija veikia?



Rugsėjo viduryje iš Paryžiaus grįžusi KIGSA deleguota nacionalinė grožio specialistų komanda „OMC Lithuania“, nors ir negausi, bet ir šį kartą neliko be apdovanojimų. Visi 13 metų KIGSA komandoms buvo derlingi. Nepasitaikė nė vieno tarptautinio Europos ar pasaulio čempionato, kad Lietuvos meistrai neparsivežtų apdovanojimų. Tai įrodo, kad mūsų komandos yra profesionalios, darbščios ir motyvuotos.


Šiais metais delegaciją sudarė atestuoti OMC teisėjai Irena Žinevičienė (vyrų kategorija) ir Robertas Sakalauskas (moterų kategorija). Jie abu į Paryžiuje vykusį čempionatą „OMC Hairworld Championships Paris 2022“ keliavo teisėjauti gyvai. Dvi OMC atestuotos teisėjos Diana Bučinskienė (manikiūro sektorius) ir Birutė Pajedienė (estetikos sektorius) savo darbą atliko internetu per nuotolį. Šis čempionatas po beveik trejų metų pertraukos dėl pasaulinės pandemijos vyko be gyvų modelių, o manikiūro meistrai savo darbus pristatė nuotoliniu būdu.


Šiemet OMC organizacija švenčia 75-ąjį savo veiklos jubiliejų. Ta proga iškilmingo vakaro metu Lietuvos delegaciją į Paryžių lydėjusiai KIGSA LITHUANIA OMC prezidentei Jolantai Mačiulienei buvo įteiktas Pasaulinės kirpėjų organizacijos apdovanojimas „Už viso gyvenimo indėlį ir nuopelnus vykdant, plėtojant ir atstovaujant nacionalinės organizacijos interesams“. Prezidentė šį garbingą apdovanojimą atsiėmė iš OMC prezidento Gianni Foderos, šios organizacijos vadovo, ilgamečio prezidento Salvatore Foderos ir viceprezidento Carmelo Gugliotti rankų.



Prieš kiekvieną čempionatą vykstančio kongreso ir teisėjų trumposios spaudos konferencijos metu medaliais ir diplomais pasipuošė į šį čempionatą atvykę teisėjai Irena Žinevičienė ir Robertas Sakalauskas. Per nuotolį dirbę teisėjai gavo tik diplomus.


Už ilgametį darbą ir pagalbą KIGSA nacionalinei „OMC Lithuania“ komandai, ruošiant grožio meistrus konkursams ir čempionatams, KIGSA prezidentės įsakymu buvo nominuota ir apdovanota Birutė Pajedienė. Ji apdovanojimą atsiėmė pati, nes vyko į Paryžių. (Pagal galimybes į kongresą buvo kviečiami ir per nuotolį dirbę teisėjai.)



Kongreso metu apdovanoti ir 2021 m. nuotoliniu būdu vykusio grožio čempionato 1-3 vietų visų kategorijų meistrai bei komandos. Taigi pernai metų laimėjimą, bronzos medalį, bei trečiosios vietos diplomą parvežėme Marinai Sivinskienei už „Creative Neon“ makiažą estetikos rungtyje.


Čempionatas „OMC Hairworld“ jau daug metų vyksta kartu su didžiausia MCB grožio industrijos paroda. Tad šį kartą čempionatas vėl buvo sėkmingas meistrei Ingridai Bivainienei, dalyvavusiai „Fantasy Style“ rungtyje. Debiutinis šios meistrės darbas teisėjų sprendimu buvo įvertintas aukšta penktąja vieta.


Jau minėta vizažo meistrė Marina Sivinskienė šiais metais dalyvavo net trijose makiažo rungtyse. Viena iš jų – „Smokey Eyes“ – buvo įvertinta bronzos medaliu ir diplomu, o „Creative Neon“ makiažas – šeštosios vietos diplomu.


Jaunoji komandos narė Miglė Šukytė gali didžiuotis savo ryžtu dalyvauti tokio aukšto lygio čempionate. Šis sprendimas tikrai buvo jai pergalingas! Miglė „Commercial Bridal“ makiažo rungtyje pelnė aukštą ketvirtąją vietą. Juo labiau kad šio sektoriaus kiekvienoje rungtyje dalyvauja labai gausus būrys meistrų, atvykstančių iš viso pasaulio. Taigi konkurencija tikrai labai didelė, o darbų pristatoma per šimtą ir daugiau.


Čempionate „OMC Hairworld“ dalyvavusios meistrės Žaneta Griškevičienė (moterų kategorija, kombinuotos dvi rungtys; vyrų kategorija, kombinuotos dvi rungtys), Ilmira Smirnova ir Violeta Lebedevienė joms ruošėsi bei treniravosi jau nuo pavasario. Savo darbus meistrės čempionato aikštelėje atliko per tam nustatytą laiką. Dalyvių skaičius šiose rungtyse visada būna rekordinis. Apdovanojami meistrai iki šeštosios vietos. Gaila, bet mūsų meistrės šį kartą į šį sąrašą nepateko, nors ir su visomis užduotimis susitvarkė puikiai.


Per nuotolį estetikos kategorijoje dalyvavę meistrai Irma Baltrušaitienė („Commercial Bridal“ makiažas) ir Diana Narbutaitė („Creative“ makiažas) buvo apdovanotos dalyvių diplomais. Dalyvio diplomą gavo ir pernai metų čempionato šeštosios vietos manikiūro sektoriaus nugalėtoja Vaida Kamarauskienė.



Į Paryžių drauge su komanda vyko ir Kauno Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro kirpimo skyriaus vedėja Vaidilutė Venskutonienė su profesijos mokytoja Inga Pravalauskiene. Šiais metais šio centro bendruomenės nariai gausiai dalyvaudami puikiai papildė mūsų komandą. Būtent šio centro profesijos mokytojos Ingrida Bivainienė ir Žaneta Griškevičienė laimėjo penktąsias čempionato vietas.


Džiaugiamės, kad KIGSA turi galimybę burti komandą iš stipriausių ir labiausiai profesionalių Lietuvos mokymo centrų profesijos mokytojų bei meistrų, priklausančių KIGSA organizacijai ir dirbančių savo grožio salonuose, kirpyklose. Tai aktyvių, veiklių ir gabių žmonių komanda, kuri atiduoda visas jėgas rungdamasi čempionato aikštelėse, neišsigąsta nesėkmių ir yra pasiryžusi kovoti iki pergalės!



KIGSA prezidentė dėkoja visiems savo komandos nariams už tokį atsidavimą profesijai, bendruomenei ir šaliai, už ryžtą garsinti Lietuvos vardą. KIGSA tiki Jumis ir linki nesustoti, eiti iki pergalių, iki užsibrėžtų tikslų! Neatsisveikiname, sakome iki naujų susitikimų su naujais pasaulio čempionais!


Nuotraukos: KIGSA

141 views0 comments
bottom of page