top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Lietuvos grožio specialistų čempionatas

2020 m. vasario 21–23 d. Kaune vyko Lietuvos grožio specialistų čempionatas „Kaunas Beauty 2020“, kurį organizavo Kirpėjų ir grožio specialistų asociacija (KIGSA). Veiklos dešimtmetį mininti asociacija suteikė puikią galimybę varžytis ir pradedantiesiems specialistams, ir pažengusiems meistrams. Čempionato formatą paįvairino paroda „Beauty Expo“ ir grožio specialistų forumas.



„Čempionatas – vienas stipriausių mūsų organizuojamų tokio didelio formato renginių. Jis išsiskiria dalyvių ir rungčių gausa. Daugybė studentų mus džiugina savo aktyviu dalyvavimu ir profesionalumu. Profesinių mokymo centrų mokytojai puikiai ruošia jaunuosius specialistus. Jų lygis išties labai aukštas, o čempionato aikštelėje demonstruojami profesiniai įgūdžiai džiugina akį ir įrodo, kad jų pasiruošimas tikrai nenuėjo veltui“, – sako KIGSA prezidentė Jolanta Mačiulienė.


Jos teigimu, daugėja barzdaskučių bei antakių dizaino rungčių dalyvių, o įvairūs fotokonkursai leidžia įgyvendinti visas savo fantazijas. Akivaizdu, kad darbų lygis išties išaugo – tai įvertina ir nepriklausoma konkursų žiuri iš užsienio šalių.


„Ir toliau dirbsime stiprindami savo pozicijas bei skatindami šalies profesionalus nesustoti – dalyvauti aktyviai ir gausiai!“ – tikina J. Mačiulienė.



Ryškios, netgi egzotinės plaukų spalvos, sugrįžtantys į madą 8-ojo dešimt­mečio akcentai ir visiškai netikėtos, skirtingos plaukų tekstūros – tokias šių metų šukuosenų tendencijas „Žalgirio“ arenoje vykusios parodos „Beauty Expo 2020“ metu grožio specialistų forume pristatė meistriška Lietuvos kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos (KIGSA) komanda: Jolita Zujienė, Kristina Gorodeckienė, Robertas Sakalauskas, Inga Bagdonaitė, Aušra Vitkuvienė ir Olga Barkovskaja.


Kauno Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro dėstytoja Irena Žinevičienė džiaugėsi būriu laimėtojų studentų rungtyse: Nuotakos šukuosena – 1 vieta Saulė Berezinaitė , 3 vieta Evelina Leskauskaitė, Vyrų komercinis stilius – 1 vieta Evelina Indriliūnaitė; Gala style (iškilminga šukuosena) šukuosena – 1 vieta Monika Karaliūtė.



Mokytojos Viktorija Amelina (kairėje) ir Ana Dimienė:


Nuotraukos: Gintautas Gelbūda, Inge La Fotografija

102 views0 comments
bottom of page