top of page
Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Lietuvos vizažistė įvertinta pasaulio čempionate

Auksinis ruduo – taip galima apibūdinti vizažistės Evelinos Tamulaitytės šių metų rugsėjį. Paryžiuje vykusiame OMC pasaulio čempionate laimėtas aukso medalis – svarbus karjeros įvertinimas. 23 metų Evelina vizažiste dirba jau šešerius metus. Kaupė įvairias patirtis, atradusi unikalią makiažo stiliaus išraišką įsitvirtino kaip nuostabi specialistė ir puikiai įsiliejo į Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos (KIGSA) komandą.


Evelina, kokia jūsų profesinė veikla yra pagrindinė?


Šiuo metu dėstau vizažą dviejose Kauno grožio mokyklose – „Grožio stotelėje“ ir „Icon“ akademijoje. Taip pat vedu individualius ir grupinius mokymus, esu sukūrusi savo tinklalapį www.etmakeup.lt ir dirbu su klientėmis, projektų komandomis, fitneso dalyvėmis, dalyvauju filmavimuose, fotosesijose ir kituose įvairiuose kūrybiniuose projektuose. Mano kelias vizažo srityje nuolat plečiasi, visada siekiu tobulinti savo įgūdžius ir skleisti savo patirtį.


Ar teko dalyvauti konkursuose anksčiau? Kaip sekėsi?


Mano pirmasis čempionatas vyko 2019 metais. Dalyvavau kaip studentė atvirajame Lietuvos čempionate „Kaunas Beauty 2019“, jis vyko „Žalgirio“ arenoje. Pasirinkau dvi rungtis: dieninį ir vakarinį makiažą. Man pavyko abejose rungtyse užimti pirmąsias vietas. Dalyvaudama dar nežinojau, kas manęs laukia, kokie jausmai ir adrenalinas plūsta prieš žengiant į aikštelę. Tačiau sugebėjau susitelkti ir atlikti savo ištobulintus darbus. Tai buvo nepaprastas įvykis, kurį puikiai atsimenu iki šiol. Vėliau dalyvavau KIGSA organizuojamame fotokonkurso „Metų vizažo meistras 2022“ kreatyvinio nuotakos makiažo kategorijoje ir laimėjau pirmąją vietą. Taip pat 2022 m. dalyvavau Lenkijos nacionaliniame čempionate su dviem makiažais: kreatyvine nuotaka ir spalvotu kreatyviniu makiažu – abejose rungtyse iškovojau pirmąsias vietas. 2023-iųjų vasario mėnesį dalyvavau „Kaunas Beauty 2023“ kreatyvinės nuotakos rungtyje ir laimėjau ketvirtąją vietą. Kiekvienas čempionatas atnešė ne tik puikų patyrimą, bet ir leido man tobulėti kaip meistrei, siekti aukštesnio profesionalumo.


Kodėl priėmėte sprendimą dalyvauti pasaulio čempionate?


Mano didžiausias noras buvo dalyvauti OMC HAIRWORLD pasaulio čempionate. Tačiau gyvenime kartais būna netikėtų posūkių, turėjau atsisakyti šio plano, bet vis dėlto nusprendžiau priimti tai ramiai. Visiškai neplanuodama dalyvauti stebėjau naujienas apie KIGSA komandos pasiruošimą vykti į Paryžių. Tai kėlė įvairių jausmų – džiaugsmą dėl kolektyvo, bet kartu liūdesį, kad netekau galimybės dalyvauti kartu su jais. Liepą sulaukiau netikėto pasiūlymo iš KIGSA prezidentės Jolantos Mačiulienės prisijungti prie jų komandos ir dalyvauti čempionate. Tačiau tai reiškė, kad man teks smarkiai paspartinti visus pasiruošimo procesus, nes registracija baigiasi būtent pasiūlymo dieną. Po trumpų apmąstymų nusprendžiau pasinaudoti šia galimybe ir prisijungti prie KIGSA komandos. Tai buvo sprendimas, kurį teko priimti labai greitai, per kelias valandas. Turėjau pasakyti, ar vykstu kartu atstovauti sau, savo šaliai ir grožio specialistams greta kitų pasaulio šalių, ar laukiu kitų metų. Nuojauta kuždėjo, kad šio šanso negaliu praleisti. Pradėjau skubiai ruoštis. Tam turėjau mažai laiko, nes jau rugsėjį vykome į Paryžių. Tačiau nuo to momento aš jau turėjau aiškią viziją, kokią nuotaką įsivaizduoju pasaulio čempionate – modelio išvaizdą, nuotakos suknelę, makiažo spalvas, šukuoseną ir papuošalus. Kiekvienas žingsnis buvo tikslingai nukreiptas į tą tikslą.


Tikriausiai konkurso aikštelėje stipriai veikia jaudulys. Kaip pavyko jį suvaldyti ir atlikti darbą per 30 minučių?


Jaudulys buvo milžiniškas, bet turėjau susitvarkyti, nes atlikti tobulą, aukso vertą makiažą su iš baimės drebančiomis rankomis neįmanoma. Didžiausią nerimą kėlė laikas, nes kiekvienam žingsniui turėjau skirti labai ribotą laiką, tad klaidų sau leisti negalėjau. Suvaldyti jaudulį padėjo didžiulis palaikymas iš Lietuvos – mano šeima, vykusi kartu su manimi į Paryžių, mano vyras ir nuostabūs palaikantys uošviai, mano modelis, visa KIGSA komanda ir, žinoma, mano trenerė su patarimais ir motyvacija iki pat paskutinės minutės. Žinojimas, kad tavimi tiki, ir palaikymas, kurio sulauki iš visų, visada atneša ramybę ir suteikia saugumo.


Kiek sėkmės konkurse lemia modelis? Kaip jį pasirinkote?


Dalyvaudama įvairiuose čempionatuose, supratau, kad modelio pasirinkimas yra itin svarbus aspektas, kuriant sėkmingą makiažą. Tinkamas modelis gali labai padėti išryškinti ne tik makiažą, bet ir patį įvaizdį. Svarbiausias dėmesys skiriamas odos būklei, akių formai. Taip pat svarbu, kad modelis būtų be permanentinio makiažo ar priaugintų blakstienų, nes tai čempionate nepriimtina. Renginio metu modeliui labai svarbu jaustis patogiai su sukurtu įvaizdžiu, nes nieko nėra gražiau už moterį, kuri spindi grožiu ir pasitiki savimi. Sėkmingas bendradarbiavimas su modeliu gali labai pagerinti makiažo rezultatus ir sukurti išskirtinį bei įsimintiną įvaizdį.


Konkurse taip pat labai svarbu trenerė. Kaip susidirbo jūsų su Irma Baltrušaitiene tandemas?


Mes puikiai bendradarbiavome, ji tikra profesionalė. Dalijomės idėjomis, aptarėme makiažo technikas ir stilių, kaip sukurti harmoningą ir išskirtinį įvaizdį. Jos patarimai ir pastebėjimai buvo nepakeičiami, prisidėjo prie sėkmingo galutinio makiažo rezultato. Džiaugiuosi, kad mūsų skoniai sutapo ir kad turėjau galimybę dirbti su tokia talentinga moterimi.


Kokie prioritetai buvo renkantis kosmetiką?


Renkantis kosmetiką, man svarbiausia užtikrinti, kad naudojamos priemonės greitai ir intensyviai leistų pasiekti norimą rezultatą. Per treniruotes kiekvieną priemonę įvertinau pagal veiksmingumą, intensyvumą ir jos turimas savybes įgyvendinti mano kuriamo makiažo tikslus. Yra keli kosmetikos produktai, kurie buvo man tinkamos spalvos, puikiai dengiami, su patikimu pigmentu. Jie idealiai tiko sparčiam ir efektyviam darbui. Intensyvumas – pagrindinis aspektas, nes siekiau, kad priemonės reikėtų dėti kuo mažiau ir tai padaryti kuo greičiau, kad spėčiau viską atlikti per čempionate numatytą laiką.


Kokius akcentus pasirinkote savo kurtam makiažui?


Pasirinkau sudėtingą makiažo techniką su grafikos elementu. Labai sunku per tokį trumpą laiką atlikti švarų, taisyklingą makiažą ir dar su sudėtinga detale. Tai atnešė man sėkmę ir leido pademonstruoti savo meistriškumą. Mano tikslas buvo sukurti unikalų įvaizdį, kuris išsiskirtų iš minios ir pritrauktų dėmesį. Sudėtingoms detalėms, įtrauktoms į techniką, reikėjo didelio meistriškumo, atidumo smulkmenoms. Mano pasirinkti sprendimai buvo palankūs, nes leido atskleisti savo įgūdžius ir gebėti subtiliai suderinti sudėtingą makiažą su komercinės nuotakos įvaizdžio reikalavimais.


Kokie yra pagrindiniai teisėjų vertinimo kriterijai?


Teisėjai vertina ne tik makiažą, bet ir patį įvaizdį. Mano tikslas buvo sužavėti teisėjus ir palikti neišdildomą įspūdį Paryžiuje. Būtent tai man ir mano komandai puikiai pavyko. Vertinant svarbiausia makiažo švara, sudėtingumas ir visas pateiktas vaizdas.



Nuotraukos iš asmeninio albumo.

67 views0 comments

Comments


bottom of page