top of page
Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

„Mados infekcijos“ užkulisiai


Joks mados pristatymo renginys neapsieina be plaukų stilistų paslaugų. Komandinis darbas sukuria įspūdingą reginį. Džiaugiamės, kad apie užkulisių nuotaikas sutiko papasakoti Rūta Šmolkaitė ir Edita Kavaliauskienė.



Stilistė Edita Kavaliauskienė

Dvi dienos pačiame užkulisių įkarštyje, reikalaujančios įtempto ir nelengvo darbo, tikrai atneša gerų emocijų, adrenalino ir įkvėpimo.


Mados pasaulio užkulisiuose dažniausiai dirba iššūkiams neabejingi stilistai, nes čia greitis, kontrolė ir profesionalumas labai svarbu. Tad ir šiame renginyje stilistų komanda išsiskyrė būtent tokiomis savybėmis. Kai kurie šiame renginyje – jau senbuviai, tad turi daug patirties. Svarbu dirbti kaip komandai, nes čia individualumui nėra vietos. Tu sutvarkai modelį, o po kelių minučių jis jau sėdi kolegos kėdėje paskutiniam potėpiui prieš išeidamas į sceną.


Darbas mados šou visiškai kitoks nei salone. Čia meistras turi įsiklausyti į dizainerio viziją ir atlikti darbą ne tiek techniškai, kiek taip, kad būtų geras galutinis rezultatas.




Stilistė Rūta Šmolkaitė

Šiemet ant podiumo žengusių modelių šukuosenos buvo labai įvairios. Dominavo šlapio efekto sušukavimai, buvo pynimų, kriauklių, tvarkingų „pony tail“ stiliaus šukuosenų. Man įsimintiniausios pasirodė trys kolekcijos: Sandros Straukaitės, kur vyravo tvarkingi pynimai, Karinos Paninos kolekcija, kur kiekvienas modelis turėjo individualią viziją, ir Valdemaros Jasulaitytės su Marija Petraityte – avatariškos šukuosenos su printais ir ypatingu makiažu.



Foto iš asmeninio archyvo.

15 views0 comments

Comments


bottom of page