top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Metų manikiūro meistrės titulas – Linai Matačiūnienei



Menas kaunietę Liną Matačiūnienę lydi nuo vaikystės. Pažintį pradėjusi Juozo Grušo meno mokykloje, vėliau Kauno taikomosios dailės mokykloje įgijo ir keramikės specialybę. Taigi nieko nuostabaus, kad kūrybingi Linos darbai padėjo pelnyti ir KIGSA organizuotų rinkimų 2023 m. manikiūro meistro titulą.


Tai didelis įvertinimas meistrui. Ar buvo sudėtingas kelias link jo?


Viskas prasidėjo prieš dešimtmetį. Tada dar gyvenau Airijoje, dirbau atsitiktinius darbus, bet pabandžiau Lietuvoje baigti trijų mėnesių manikiūro kursus, kad turėčiau apčiuopiamą specialybę Dubline. Bet koks gi gali būti specialistas po tokių trumpų mokymų? Jaučiausi labai silpna. Grįžusi visam į Lietuvą pamačiau, kokio aukšto lygio čia teikiama manikiūro paslauga. Džiaugiuosi tada sutikusi Neringą Skirgailienę, ji man padėjo tobulintis. Tada išsinuomojau pirmą darbo vietą ir pagaliau supratau, kad atradau sritį, kurioje man tikrai labai įdomu ir gera dirbti.


Pasiruošimas konkursui, dalyvavimas – viskam reikia nemažai palaikymo, paskatinimo. Kas jums padeda?


Man įkvėpimo visada teikė „Cascada“ mokyklos mokytoja Vaida Kamarauskienė. Būtent ji skatino dalyvauti kūrybinėse rungtyse. Prieš kelerius metus dalyvavau „tipsų“ dailėje, o šių metų kūrybą pateikiau fotokonkurse. Bet to neįmanoma palyginti su realiu dalyvavimu konkurse, kai tau skirtas laikas, kai už nugaros viską stebi žiūrovai. Vis dėlto šiais metais jaučiausi tam pasiruošusi ir registravausi beveik į visas rungtis. Manikiūro, manikiūro su dizainu rungtis „Pasaka“, vyriškas manikiūras, pedikiūras – visur išbandžiau jėgas. Ne visose pavyko pelnyti prizines vietas, bet patirtis buvo neapsakoma. Kai dalyvavau pačioje pirmojoje rungtyje, maniau, kad iš jaudulio širdis sustos. Vis reikėjo ramintis – juk dirbau tą patį darbą, ką darau kasdien jau dešimt metų. Vis dėlto adrenalino gavau pakankamai.



Ką jums duoda dalyvavimas konkursuose? Juk reikia tiek laiko skirti, finansų...


Tai savęs įvertinimas, ypač užėmus prizines vietas. Buvimas su kolegomis, naujos pažintys. O ir klientės stebi, vertina pasiekimus – visa tai labai malonu. Fotokonkursuose smagu padirbėti su fotografais. Čia taip pat susiduri su naujais iššūkiais. Dirbau su fotografe Rasa Juriene, ji stebėjosi mūsų sukurtais darbais, o mes negalėjome atsistebėti, koks menas yra užfiksuoti visą sukurtą darbą. Neslėpsiu, kad ir įsteigti prizai labai malonūs. Šiais metais prizas buvo ypatingai didelis – 500 eurų vertės „Cascada“ dovanų čekis. Taip pat jau išdrįstu ir tarptautiniuose fotokonkursuose sudalyvauti.


Kuriate savo saloną. Kodėl taip ilgai tam nesiryžote?


Nežinau kodėl, gal nevertinau savo jėgų, kad tikrai galiu tai padaryti. Čia labai svarbus buvo mano kolegės palaikymas, padrąsinimas. Žinau, kokia turi būti manikiūrininko darbo vieta, tad tikrai noriu viską padaryti taip, kad būtų patogu dirbti. Esu dėkinga ir šeimai, kuri visada ištiesia pagalbos ranką. Turint du vaikus (mažajam tik dveji metukai), tikrai nelengva J Bet vis tiek labai smagu, kad svajonės po truputį pildosi.



Nuotraukos iš asmeninio albumo.

2 views0 comments
bottom of page