top of page
Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Natūralumo skleidžiama ramybė

Updated: Jun 18, 2021

Plaukų stilistė Rūta Morozovienė ką tik Vilniuje atidarė jau antrąjį savo grožio saloną „Cut Code“. Stilingas, jaukus, komfortabilus salonas įsikūrė prestižinio viešbučio „Courtyard by Marriott“ kaimynystėje, Rinktinės gatvėje.


Naujojo salono interjerą kūrė vilnietė dizainerė Žaneta Smailienė. Pasak jos, tiksliausiai šį interjerą apibūdintų žodis „antiglamūrinis“. „Man labai pasisekė, kad užsakovės Rūtos ir mano požiūriai sutapo jau nuo pat pirmų pokalbių apie tai, kaip galėtų atrodyti naujasis salonas. Abi iškart sutarėme, kad jame nebus perdėtos prabangos, auksinių praustuvių ar panašių kičinių atributų. Rūtos pageidavimas buvo vienas – kad salone būtų jauku: ir klientams, ir čia dirbantiems meistrams“, – apie bendradarbiavimą su užsakove prisiminė Žaneta.


Ši tikrumo bei ramybės mintis ir tapo kertine salono įrengimo idėja, padiktavusia vyraujantį stilių ir medžiagas. Tiesa, pasak interjero kūrėjos, reikėjo dar ir mokėti suvaldyti erdvę – patalpų lubos siekė net 6 metrus. Tad kai kurie sprendimai ir elementai neišvengiamai buvo pasiskolinti iš loftų stilistikos. Pasak Žanetos, švaros ir ramybės pojūtį teikia struktūrizuotos pilkos ir baltos spalvų derinys ant sienų plokštumų, o baldams pasirinktas medis ir metalas nepamainomi, kai reikia sukurti tikrumo, stabilumo, ramybės pojūtį.

„Pasaulyje, kuriame mus supa plastikas, paliesti iš natūralaus medžio pagamintą gražų baldą ir yra tikroji prabanga, kalbanti apie tikras, nesuvaidintas vertybes“, – įsitikinusi Ž. Smailienė. Dizainerės teigimu, šiam interjerui labai svarbūs ir iš tikro vario pagaminti kabantys šviestuvai. Jie – lyg prigesinta liepsna, kuri sušildo ir kartu atgaivina. Na, o žemiškos spalvos neleidžia erdvei tapti nuobodžia.


Augustės Smailytės nuotraukos

48 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page