top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Noriu dalintis gerais dalykais...

Updated: Dec 3, 2021

Kalbinti [ comfortzone ] kosmetikos technologę Deimantę Gelgutienę (29 m.) – vienas malonumas, nes visur ir visada jaučiamas didelis domėjimasis savo veikla, o gyvenimo būdas tai puikiai atspindi.

Kaip klostėsi jūsų profesinis kelias? Manau, kad jis prasidėjo dar mokykloje, kai reikėjo rinktis profilį egzaminams laikyti ir pradėti galvoti, ką norėsiu studijuoti. Negaliu pasakyti, kad visada svajojau tapti kosmetologe ar grožio terapeute. Net dabar savęs taip nevadinu, nes, atrodo, kad vien to negana. Labai aiškiai žinojau, kad noriu vieno dalyko – DALINTIS GERAIS DALYKAIS (ir šiuo metu šiurpuliukai prabėga, kai pagalvoju apie tai). Kokiu būdu ir kaip – tuo metu net nenutuokiau. Grožio terapijos bakalauras ir sporto trenerės mokslai padėjo judėti link tikslo, kurio profesinis kelias nebuvo labai apibrėžtas.

Visą gyvenimą nesugebėjau užsiimti tik viena veikla – darbu ar mokslu. Todėl studijuodama grožio terapiją greta to mokiausi grupinių treniruočių instruktorės specializacijos. Grožis, sveikata – tai neatskiriami dalykai, kurie man asmeniškai labai padėjo pasiekti tai, apie ką seniai svajojau: sveika oda, gera savijauta, sportiškas kūnas. Taip pradėjau tobulėti kaip asmenybė, o toliau – darbai darbeliai. Kol tapau SPA trenere, teko pabūti ir kosmetikos produktų pardavėja, vadybininke, administratore, kosmetologe, technologe ir grožio srities rinkodaros specialiste. Pareigos buvo skirtingos, bet sritis visada ta pati – GROŽIS.


Kada specialistas jau gali tapti technologu?


Nesu tikra, ar yra laikas, data, kada specialistas gali pradėti dėstyti informaciją kolegomis. Manau, jis arba sugeba tai daryti, arba ne. Savo kelyje sutikau labai nuostabių žmonių, kurie mokėsi tapti technologais, dėstytojais, mokytojais, bet taip ir netapo. Atrodo, ir motyvacijos, ir smalsumo užteko, bet kažko visada trūkdavo. Labai svarbu suprasti – MOKĖTI ir MOKYTI yra nepaprastai skirtingi dalykai.


Dabar siūloma tiek daug įvairios kosmetikos. Kaip atsirinkote tą vienintelę?


Kosmetikos buvo tikrai daug ir įvairios, ypač tuo laiku, kai keliauji į SPA centrus darbuotojų mokymams ir turi susipažinti, su kuo jie dirba, kad suprastum, ko jiems trūksta.

[ comfortzone ] sutikau dar kolegijos laikais. Tai buvo tarsi buvo naujas langas, suvokimas, kad kosmetologija gali būti visai kitokia, negu mes mokėmės. Po truputėlį pradėjau dirbti kosmetologijos kabinete su šia kosmetika, tada tapau vadybininke, technologe, TRENERE, o dabar jau ir AMBASADORE.


Pristatydamas šį ženklą esi priverstas nuolat mokytis ir tobulintis, nes, be kosmetikos produktų, yra dar ir daugybė masažų technikų, ritualų. Išsamiausi mokymai vyksta Italijoje. Čia pačioje kosmetikos produkto kūrimo šerdyje gali išmokti visų naujovių ir technikų. Taip pat tenka vykti ir į kaimynines šalis, kuriose pristatomos naujos technologijos.


Kokie trenerio darbo ypatumai jums labiausiai patinka? O gal yra ir kas vargina?


Patinka nuolatinis tobulėjimas. Nesidomėsi, nesimokysi – prarasi įgūdžius, kurie padeda dirbant trenere. Dar vienas neatsiejamas dalykas – bendravimas. Daug ir įvairių specialistų, kolegų sutinki savo darbe. Jokios monotonijos, niekada nebūna vienodų mokymų, pristatymų, nežinai, kaip prasidės ir kaip baigsis. Šis ypatumas dažnai sukelia dvejopus jausmus. Labai šaunu susipažinti su skirtingais žmonėmis, mokėti išgirsti juos ir pateikti taip informaciją, kad jie galėtų ją geriausiai įsisavinti. Tačiau turi būti ir labai lankstus.

Turbūt sunku būtų rasti kažką, kas labai vargintų. Gal tokio dalyko iš viso nėra? :) Man tikrai patinka tai, kas esu, ką darau, kaip dirbu ir, manau, kad tai net ne darbas, tai – mano GYVENIMO BŪDAS.



Kaip vyksta trenerio darbas, seminarai mokymai, kokio dydžio auditorijai?


Seminarai ir mokymai vyksta labai įvairiai – nuo individualių SPA centro mokymų iki grožio renginių, kuriuose dalyvauja keliasdešimt grožio srities specialistų. Didesni renginiai vyksta kelis kartus per mėnesį. Dažniausiai kviečiame į viešbučių, didesnių SPA centrų auditorijas, bet dabar visai puikiai sekasi ir nuotoliniu būdu susipažinti, bendrauti internetiniuose seminaruose.


Visai neseniai įkūriau savo studiją. Į ją galiu pasikviesti kelis specialistus individualiems mokymams.

Kuo dar domitės, be savo dabartinių užsiėmimų?


Didžiausi mano pomėgiai – sportas, oro joga, pilatesas – yra susiję su mano darbu, nes vedu šias treniruotes. Taip pat labai mėgstu lankyti naujas vietas, ypač viešbučius, SPA centrus, bet tai irgi tiesiogiai susiję su mano darbu. Dar galiu paminėti, kad mėgstu skaniai gaminti, kai viskas apgalvota nuo užkandžių iki deserto, bet tai pavyksta ne taip dažnai. Mityba labai svarbus mano gyvenimo elementas, nes, jei prastai, ne laiku valgysiu, bus sunku vesti treniruotes, dirbti, todėl gana dėmesingai į tai žiūriu.


Visada labai pasimetu, kai manęs paklausia, kuo užsiimu. Labai sunku paaiškinti, nes profesija – SPA trenerė – tikrai nėra dažna. Paprastai tiesiog pasakau, kad tai kosmetologija, bet kas susipažįsta iš arčiau, supranta, kad tai ne visai tas pat.



Fotografė Loreta Norvaišaitė

44 views1 comment
bottom of page