top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Noriu tobulėti ir stengiuosi tą kasdien daryti


19 metų plaukų stilisto patirties, nuosavas salonas Vilniaus Senamiestyje ir iš visos širdies vedami kvalifikacijos kėlimo seminarai, sutraukiantys norinčius išmokti barberingo paslapčių.


Martynas Šalkauskas – barberis, plaukų stilistas, prekių ženklų TAILOR’S GROOMING ir MOSER ambasadorius Lietuvoje, šiandien sutikęs atsakyti į keletą mūsų klausimų. Su Martynu kalbėjomės apie naujausias barberingo tendencijas ir prašėme pasidalinti patirtimi: kaip pelnyti klientų pasitikėjimą ir be konkurencijos suvaldyti nepaklusniausias barzdas.



Nauji metai – naujos mados? Ar 2022-ųjų barberingo tendencijos bus kitokios nei pernai? Kokie vėjai šiemet pūs plaukuose, barzdose ir šiemet pūs plaukuose, barzdose ir ūsuose?


Šiemet vyraus drąsūs, kūrybingi, šiuolaikiški, stilingi, išskirtiniai kirpimai. Klientai nebijo eksperimentų! Taip pat stebėsime klasikos grįžimą. Pavyzdžiui, vėl madingas pompadour, o mullet išgyvena tikrą renesansą tarp Z kartos! Matysime daug tekstūros, geometrijos plaukuose, ypač perėjimų (fade).


Ūsai bus labai taisyklingi, tvarkingi, sakyčiau, net „iščiustyti“. Tegul klientai nebijo naudoti priežiūros ir modeliavimo priemonių jų formai išryškinti. Kvadratiniam veidui rinkitės griežtus, masyvesnius ūsus, apvaliam – ilgesnius, prailginančius veidą.


Barzdos – su papildomais elementais, tokiais kaip brūkšniai, įbrėžimai. Taip pat ant bangos bus barzdos išblukinimas (barzdos fade), sujungimas su smilkinių plaukais.



Ne mažiau svarbus už kokybišką darbą yra meistro ir kliento tarpusavio ryšys, supratimas, pasitikėjimas – tą vertinu ir puoselėju...



Ar klientai domisi tendencijomis? Kokius kirpimus dažniausiai renkasi miesto vyras?


Mano klientai domisi tendencijomis ir visuomet kalbamės, ką pavyks įgyvendinti, nes juk jiems svarbu ne tik madingas kirpimas, bet ir jo priežiūra. Klientai nori greitai namuose susitvarkyti plaukus, kad tam nereikėtų daug laiko ir nekeltų rūpesčių. Beje, mano klientai puikiausiai žongliruoja TAILOR’S GROOMING priemonėmis! Tiek jų plaukai, tiek ūsai ir barzdos atrodo puikiai ne tik išėjus iš salono, bet ir po savaitės ar mėnesio.


Populiariausi kirpimai šiandien lieka įvairūs perėjimai: low fade, high fade, skin fade. Taip pat mėgstami slicked back, crop, french crop kirpimai.



Kokios dažniausios barberio klaidos? Ko jokiu būdu negalima daryti?


Didžiausia klaida yra nesusikalbėjimas! Prasta meistro ir kliento komunikacija, neįsiklausymas į kliento norus pakiša koją net geriausiam meistrui. Dar pastebiu, kad dažnai per daug nutrumpinamos barzdos arba meistras bando atkartoti kliento jam parodytą kirpimą, nors nežino, kaip tai padaryti.



Kokius įrankius privalo turėti barberis savo salone? Be kokių įrankių pats neįsivaizduoji savo kasdienio darbo?


Pradėkime nuo mašinėlių: reikės didelės ir kontūrinės, pravers ir T formos bei barzdaskutė. Būtina turėti ir skirtingų galvučių skirtingoms technikoms bei skirtingų ilgių antgalių. Aš kasdien dirbu su MOSER („Li+Pro2“ ir „Li+Pro2 Mini“) mašinėlėmis ir barzdaskute. Kitos pagal svarbumą – šukos. Aš ištikimas japoniškam prekių ženklui Y.S.PARK, nežinau geresnių šukų ir kasdien dirbu tik su jomis. Užsirašykite numerius: 336, 337, 254, 246, 247, 282. Tai barberio darbo pagrindas, be šių šukų – nė žingsnio. Be abejo, jums reikės žirklių ir ne mažiau svarbių smulkmenų, apie kurias dirbdamas jau net nepagalvoji: segtukų, plaukų nuvalymo šepečio, džiovintuvo (tikrai neįsivaizduoju dienos be PARLUX „Alyon“). Darbą tikrai palengvins kokybiški džiovinimo ir iššukavimo šepečiai – aš renkuosi OLIVIA GARDEN „Nano Thermic Ceramic + Ion“ ir TERMIX „Paddle“ šepečius.



Naudoji nemažai Y.S.PARK įrankių. Paaiškink meistrams, kokias šukas geriausia rinktis tik pradedant dirbti su šiuo japonišku prekių ženklu?


Tikra tiesa, aš dievinu prekių ženklą Y.S.PARK ir tai tikrai matosi mano salone! Mano mėgstamiausios šukos yra Y.S.PARK Nr. 337, 336, 246, 247. Pirmai pažinčiai siūlau pabandyti Nr. 336 – tai universalios šukos, tiks viskam! Vyriškiems subtiliems kirpimams ties smilkiniais, prie kaklo būtinai turėkite Nr. 254. Na, ir dar nepabijokite jų ekstravagantiškos išvaizdos – kerpant su mašinėle tiesiog nepakeičiamos šukos Nr. 282.



Y.S.PARK turi nemažai šukų, skirtų kirpti su mašinėle. Kokias mašinėles pats naudoji?


Mėgstu akumuliatorines mašinėles. Kasdien dirbu su MOSER „LI+PRO2“ – patinka, kad galima reguliuoti jos apsukų greitį pagal plaukų storį ir taip optimizuoti savo darbą. Pasikartosiu – būtinai turėkite barzdaskutę! Dėl antgalių – naudoju tik metalinius. Jie ne tik tiksliau nukerpa, bet ir klientams maloniau.



Išduok paslaptį – kokį įrankį ar techniką naudodamas sulauki daugiausia klientų susižavėjimo? Klientai grįžta būtent pas tave?


Nemeluosiu, klientai mėgsta šou elementus ir aš jų nevengiu. Skraidančių žirklių (flying scissors) technika nepalieka abejingų, taip pat klientams patinka triukai su kirpimo mašinėle. Bet tai – tik darbo prieskoniai. Mano klientai grįžta, nes iš salono jie išeina patenkinti. Jie jaučia: aš atiduodu visą save ir neapsimetu, kad viską žinau – noriu tobulėti ir stengiuosi tą kasdien daryti. Ne mažiau svarbus už kokybišką darbą yra meistro ir kliento tarpusavio ryšys, supratimas, pasitikėjimas – tą vertinu ir puoselėju.



Kokias modeliavimo priemones rekomenduoji klientams naudoti namuose? Ką rekomenduotum skirtingų tipų plaukams?


Mano ir mano klientų mėgstamiausia, pati universaliausia priemonė yra TAILOR’S GROOMING molis! Tinka bet kokiems plaukams, tvirtai fiksuoja, suteikia matinį efektą. Jei kliento plaukai trumpi ir ploni, jam rekomenduosiu vašką. Garbanotiems plaukams – tik pomada! Kremas yra universalus, lengvam blizgesiui. Nebijokite išbandyti ir klientams pasiūlyti plaukų laką ir barzdos balzamą. Mano klientai juos labai mėgsta! Beje, visos TAILOR’S GROOMING priemonės nerealiai kvepia. Kvapas yra ne mažiau svarbus faktorius, kodėl klientai taip pamėgo šį prekių ženklą.



Žinome, kad barberio salonas – vieta ne tik apsikirpti, bet ir smagiai praleisti laiką! Pasidalink neseniai nutikusia linksma istorija, iš kurios galėtume visi pasimokyti.


Linksmų istorijų nutinka kasdien, tegul jos ir lieka salone! Aš tik noriu atkreipti meistrų dėmesį: pastebėkite, kad jūsų klientai, prieš išeidami iš salono, susirinktų savo daiktus (juokiasi)... Praeitą savaitę teko grąžinti kelis telefonus, kuprinę ir net nešiojamąjį kompiuterį. Barberio salone tikrai gali būti užburtas!




Dėkojame Martynui už pokalbį! Y.S.PARK, MOSER ir TAILOR'S GROOMING prekių kviečiame įsigyti iš oficialaus atstovo UAB „Gražvalda" (tel. +370 616 31 010): čia gausite išsamią konsultaciją dėl įrankių naudojimo ir priežiūros. O prireikus – greitą bei kokybišką garantinį ir pogarantinį taisymą.


95 views0 comments
bottom of page