top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Nuotakos aksesuarai

Updated: Apr 22, 2020


Žiūrint į nuotaką, pirmiausia žvilgsnis krypsta į suknelę, dėmesį patraukia šukuosena, makiažas ir tikrai ne­lieka nepastebėti aksesuarai. Ypač jeigu jie atrodo lyg meno kūriniai ir papildo visą ansamblį. Apžvelgėme, kokius aksesuarus nuotakoms siūlo Lietuvos menininkai, ir akis užkliuvo už „Dovilė accessories“. Kruopštus darbas, įspūdingos formos, netikėtos medžiagos tikrai suteikia aksesuarams išskirtinumo. Džiaugiamės galė­dami pristatyti Dovilę Valivonytę-Baronienę ir tikimės, kad bus įdomu sužinoti apie darbų subtilybes, o galbūt atrasite ir naują kolegę dirbdami su nuotakomis.


Vestuviniai galvos aksesuarai – tai atskiras kūrinys ar jie derinami prie apdaro?

Labai individualiai ir iš dalies. Vienintelis dalykas, prie ko visos nuotakos derinasi, tai suknelės spalva, na, o toliau pa­gal charakterį. Išskirčiau dvi kategorijas nuotakų: subtilesnės ir drąsesnės. Subtilesnės paprastai pageidauja, kad papuošalas temiškai derėtų prie suknelės, jos detalių, ne per gausiai, neiš­sišokant, tiesiog kad susilietų į bendrą vaizdą. Na, o drąsesnės nori akcento, kad visas dėmesys pirmiausia kristų į aksesuarą, tuomet derinamės tik prie spalvos, bet detales dėliojame taip, kad vaizdas stebintų ir būtų išskirtinis.


Kiek Jums yra svarbus bendradarbiavimas su kir­pėju?

Visada, kai į mane kreipiasi, klausiu nuotakos, kokia bus šu­kuosena, siūlau pirmiausia pasikonsultuoti su kirpėja, nes nuo jų bendrų sprendimų priklauso, koks bus reikalingas papuoša­las, kaip jį reikės tvirtinti, kurioje pusėje bus segama, pagaliau juk kirpėjas tą papuošalą ir uždeda.


Aksesuarai ir vestuvinė puokštė – kiek svarbus suderinamumas?

Paprastai nuotakos puokštes derina prie bendros vestuvių temos, tad aksesuarai nebūtinai turi sutapti, nebent spalviškai.


Tikros ar dirbtinės gėlės labiausiai tinka šu­kuosenai puošti?

Aš dažnai esu už praktiškumą, be to, dabar tikrai nemažas pasirinkimas gražių medžiaginių ar dirbtinių gėlių, kurias vė­liau galima pasilikti prisiminimui ar panaudoti dar kartą, juk būna, kad gyvos gėlės neatlaiko šventės, bet tai turbūt vėlgi skonio ir pačių vestuvių temos reikalas.



Kiek dėmesio skiriate aksesuarui tvirtinti prie šukuosenos?

Kai su kliente aptariame aksesuaro viziją, visada suderi­name ir tvirtinimą, stengiuosi pasiūlyti geriausią variantą. Jei vėliau matau, kad pagrindinis tvirtinimas nėra idealus (kartais tenka rinktis grožį, ne tvirtumą), įdedu papildomų tvirtinimo priemonių.


Kokios spalvos dominuoja?

Dažniausiai visi baltos atspalviai, kartais nedideli kitų pa­puošalų ar avalynės spalvų akcentai.



Nuotraukos iš asmeninio albumo.


71 views0 comments
bottom of page