top of page
Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Pirma vieta pasauliniame konkurse

Updated: Jul 3, 2023


„Femina Bona“, Lietuvoje atstovaujanti kosmetikai „Keune“, intensyviai kvietė meistrus dalyvauti tarptautiniame „Keune“ meistrų kūrybos konkurse (Keune Hairstylist Awards). Jame išreikšti savo kūrybiškumą meistrai galėjo net penkiose kategorijose. O kur dar azartas pakonkuruoti su profesionalais iš viso pasaulio! Iš tikrųjų labai įdomu! Šiais metais konkurse dalyvavo daugiau nei 5 tūkst. plaukų stilistų, tarptautinei vertinimo komisijai prireikė net dviejų etapų darbams įvertinti. Skelbiant nugalėtojus, šį kartą suskambėjo ir Lietuvos vardas – „Color Explosion“ kategorijos laimėtoja tapo Irma Endriužienė. Tai labai didelis įvertinimas, nes iš 1000 dalyvių jos darbas buvo pripažintas geriausiu.



Irma, dirbate Kretingoje, „Femme“ grožio studijoje. Būtent čia virtualiai sužinojote ir apie laimėjimą. Kaip kilo mintis dalyvauti konkurse?


Mačiau konkurso anonso informaciją, bet, žinodama, kad jis vyks pasauliniu mastu, tikrai nedrįsau net pagalvoti. Vis dėlto, kiek praėjus laiko, noras atskleisti savo kūrybiškumą nugalėjo ir nutariau vadovautis principu – svarbu ne laimėti, o dalyvauti. Dar pati rungtis „Color Explosion“ leido eksperimentuoti su spalvomis, tai man buvo labai patrauklu. Tada jau pradėjau daryti namų darbus – peržiūrėjau begalę ankstesnių konkursantų darbų, stebėjau, ką vertina komisijos nariai, domėjausi, kokios tendencijos vyrauja. Pasidariau darbo viziją, tik jau kai pradėjau patį dažymo procesą, viskas vyko iš širdies pojūčių, tiesiog dariau, kas man gražu. Galutinis nuotraukos vaizdas taip pat gimė fotosesijos metu bandant ne vieną kadrą, intuityviai jaučiant, kad tai būtent tas – teisingas.



Dirbate palyginti dar neilgai, o jau patyrėte tokių nuostabių momentų...


Iš tikrųjų dirbu tik šešerius metus ir tai su pertraukomis, bet kai jau atradau savo, kaip kirpėjos, kelią, tai šuoliais juo ir keliauju. Kiek anksčiau dalyvavau Lietuvos mastu rengtame konkurse, kur mano darbai taip pat patraukė dėmesį. Nuolat mokausi seminaruose, gal todėl ir klienčių turiu įvairiems sudėtingiems dažymams. O jos labai stebi visus laimėjimus ir sveikina, džiaugiasi sakydamos, kad jų meistrė pasaulinė žvaigždė J. Dabar dar tenka ir salonui vadovauti, tad tikrai užimtumas didelis. Vis dėlto, kai kažko labai nori, užsibrėži ir randi laiko.



Irma, labai smalsu, kokie prizai tenka tokio lygio konkurso laimėtojui?


Tikrai buvo malonu išgirsti Lietuvos vardą – juk, kai pagalvoji, kaip plačiai jis nuskambėjo, tikrai apima pasididžiavimas nuveiktu darbu. Taip pat esu pakviesta į dvi keliones, kurios, tikiu, dar labiau mane įkvėps dideliems darbams. Vienos jų metu, jau liepos mėnesį, susitiksiu su „Keune“ kosmetikos savininku, turėsiu praktinių mokymų seminarus. O kita kelionė lauks į Amsterdame vyksiantį akinantį „Keune“ šimtmečio renginį, kuriame susirinks meistrai iš viso pasaulio. Beje, aš galėsiu pasikviesti net 10 bendrakeleivių. Taip pat man buvo skirtas 1000 eurų prizas produktams įsigyti. Tad jaučiuosi tikrai apdovanota.



Džiaugiamės tokiu Irmos laimėjimu ir linkime naujų iššūkių. Juk svarbu norėti ir ieškoti galimybių save išreikšti bei dovanoti grožį.



Nuotraukos iš asmeninio archyvo.

113 views0 comments

コメント


bottom of page