top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Pokalbis su „Metų kirpėjas 2020“,„Metų vizažistas 2020“ nugalėtoja Rita Liatukiene

Jau tradicija tapę KIGSA organizuojami fotokonkursai „Metų kirpėjas 2020“, „Metų vizažistas 2020“ kasmet pritraukia specialistus, norinčius pademonstruoti savo talentą ir kūrybiškumą. Šiais metais vasario 21 d. parodoje „Beauty Expo 2020“ vykusioje fotokonkursų apdovanojimų ceremonijoje triumfavo vizažistė, šukuosenų ir antakių meistrė Rita Liatukienė. Klaipėdoje gyvenanti meistrė iš viso pelnė net 6 apdovanojimus – pagrindinius „Metų vizažisto 2020“ ir „Metų kirpėjo 2020“ titulus bei užėmė prizines vietas „Avangarde Make up“ „Creative Graphic Make up“ „Bridal Look“  „Creative Bridal Make up“ kategorijose. Paklausėme Ritos, ką jai reiškia dalyvavimas konkursuose ir kokią savo misiją mato grožio srityje.



Kaip prasidėjo jūsų karjera? Kuo jus suviliojo grožio sritis?

Grožio sritis nuolat mane lydėjo. Esu meniškos sielos žmogus, visada žinojau, kad turiu kūrybinį talentą, mane viliojo kūrybingi darbai. Jau nuo pradinės klasės svajojau užaugusi būti kirpėja. Labai mėgau stebinti aplinkinius susikurdama sau gražias šukuosenas. Taip pat mėgstu rankdarbius – iki šiol kuriu galvos aksesuarus idėjinėms fotosesijoms, plaukų papuošalus šukuosenoms. 

Mano karjera prasidėjo nuo kosmetologijos mokslų. Sėkmingai, su pagyrimu, baigiau studijas Anglijoje, Totton mieste. Supratau, jog vizažas ir šukuosenų stilius yra tai, kuo noriu užsiimti gyvenime. Toliau sekė įvairūs mokymai, seminarai ir konferencijos. Grožio sritis – tokia moteriška sfera!


Šiais metais sulaukėte stulbinamos sėkmės foto konkursuose „Metų kirpėjas 2020“ ir „Metų vizažistas 2020“ – kokios mintys sukosi jūsų galvoje, kai buvo paskelbti rezultatai?

Emocijos aplankė įvairios. Rodės, kad apdovanojimuose girdėjau tik savo vardą. Buvau lyg tranzo būsenoje. Toks aukštas įvertinimas begalo svarbus, esu labai laiminga į Klaipėdą parvežusi net 6 apdovanojimus. Ėjau link to sunkiai dirbdama, atiduodama begales laiko ir jėgų. Dabar, kai viskas baigėsi, vis pagaunu save galvodama – o kas toliau? Esu pasiruošusi naujiems horizontams. 


Dalyvavimas konkursuose jums – tai savęs realizacija, papildoma reklama ar savo galimybių patikrinimas? Kas jus skatina dalyvauti konkursuose?

Dalyvavimas konkursuose man – tai savęs realizacija, pilnatvės jausmas, pasitenkinimas keliantis džiaugsmą, naujų žinių šaltinis. Tai sukelia adrenaliną, o tada jaučiu, kad gyvenu. Mėgstu įššūkius, esu užsispyrusi, darboholikė ir perfekcionistė. Griežta ir reikli sau. Šios savybės labai man padeda siekti tikslų. 


Apie ką jums apskritai yra grožio sritis? Kokia matote savo misiją šioje srityje?

Darbas grožio srityje reikalauja pastovaus tobulėjimo, investavimo į žinias, įvairiausius kursus ir mokymus. Norint išsilaikyti grožio srityje reikia atrodyti profesionaliai, inovatyviai ir kūrybingai. Domėtis naujausiomis tendencijomis. Šiame versle sustoti ir mėgautis darbo vaisiais negali, todėl nuolat renku komandą ir planuoju įvaizdines fotosesijas, projektus. Bendradarbiauju su fotografais ir žurnalais. 

Viskas mūsų rankose. Svarbiausia siekti savo užsibrėžto tikslo, sistemingai planuoti, užpildyti žinių trūkumus. 

Kalbant apie savo misiją, jaučiu didelę atsakomybę, nes mano rankose – kitų GROŽIS! Myliu savo profesiją ir tikiu tuo, ką darau. Vertinu kokybę ir kruopštumą.  Klientai labai jaučia, kada jų laukia, maloniai priima. Nuolat besilankantys žmonės vertina mano kokybiškas paslaugas ir prieinamas kainas. Be to svarbus ir žmogiškasis faktorius: susikloščius geriems tarpusavio santykiams ir supratimui, klientai išlieka ir tampa draugais. Manau, kad visi žmonės yra gražūs. Mano misija – padėti išvysti tą grožį savyje ir padėti atrodyti nepriekaištingai. Dirbdama ir kurdama aš mėgaujuos kiekviena akimirka ir jaučiuosi tvirtai eidama savo keliu...





Nuotraukoje: KIGSA prezidentė Jolanta Mačiulienė (kairėje) su laimėtoja Fotografas: Inge La Fotografija

140 views0 comments
bottom of page