top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Portretas kitaip

Apsilankius viename Europos internetiniame aukcione, neįmanoma nepastebėti labai įdomių paveikslų – tarsi portretai, bet kitu rakursu, o dar tos ypatingos šukuosenos tikrai patraukė akį. Nieko nelaukdami susisiekėme su menininke. Ji gyvena Berlyne, bet šiais laikais tai visai ne problema, tad pristatome Eleną Tarasenko. Mūsų didelei nuostabai, dailininkė yra gimusi ir augusi Rygoje, Latvijoje pabaigė ir dailės akademiją, kur išmoko daugiasluoksnės tapybos. Menininkė specializavosi šioje srityje ir iki šiol tapo tokia technika. Susiklosčius aplinkybėms, kartu su tėčiu apsigyveno Berlyne, kur ir prasidėjo parodos, intensyvi meninė veikla Europos šalyse.

„Labai mėgstu tapyti žmonių portretus, bet kartais kažkieno portretas gali atrodyti pernelyg asmeniškas, todėl kilo mintis nutapyti galvą kitu rakursu. Taip irgi galima atskleisti individualumą ir kartu išlaikoma tam tikra paslaptis, kai nesimato veido. Todėl pirmame plane vaizduojama šukuosena ir plaukai, o toliau vystoma kompozicija. Visur ieškau modelių, renkuosi įdomias šukuosenas, kai kada ir pačiai tenka jas padaryti, pridedu dizainerių ar savo kurtų aksesuarų. Šalia parenku foną, kuris sukurtų paveikslo nuotaiką.Tai gali būti ir gamtos vaizdas, interjero fragmentas ar atvirukas su tekstu. Kai kada būna jau ir užsakomasis toks darbas, neįprastas konkretaus žmogaus portretas“, – pasakoja menininkė.

E. Tarasenko darbai pristatomi įvairaus dydžio: nuo visai mažyčių 20 x 30 cm iki didelių 200 x 150 cm, tapyti aliejumi ant drobės. Gal tai būtų puiki puošmena jūsų salone?



Nuotraukos iš asmeninio archyvo.


77 views0 comments
bottom of page