top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Prieš ir Po

Tenka pastebėti, kad nemažai kirpimo meistrų vis labiau plečia savo veiklą, dalyvauja įvairiuose projektuose, kuria, siūlo vis daugiau paslaugų – tai tikrai kūrybingos asmenybės. Tokia galima vadinti ir Žaną Muravjovą iš Klaipėdos. Pati būdama labai efektinga moterimi, ji pradėjo kurti naujus ir drąsius įvaizdžius to pageidaujantiems modeliams.

Tokie dideli įvaizdžio pokyčiai buvo siūlomi jūsų klientėms salone „Žanos kirpykla“ ar specialiai tam pasirinkdavote modelius?

Salone parinkti individualų stilių kiekvienam klientui yra gerai apgalvotas procesas. Norėdama sukurti madingą įvaizdį, aš atsižvelgiu į kliento vidinę būseną, profesiją, plaukų būklę, norus ir kitus veiksnius. Būtent tinkamai parinktas įvaizdis padės klientui jaustis užtikrinčiau.


Kandidatus tokiems pokyčiams renkuosi, kai matau, kad žmogui reikia padėti su plaukų dažymu ir kirpimu. Dažniausiai paskelbiu apie tai socialiniuose tinkluose, prašydama atsiųsti fotografiją ir trumpą paaiškinimą – motyvaciją, kodėl jis nori pasikeisti. Išsirinkus modelį, laukia pokalbis. Per 15 minučių galiu išsiaiškinti, ar žmogus pasirengęs permainoms. Dažniausiai modeliai manimi pasitiki besąlygiškai. Su kuo tai susiję? Su tuo, kad aš užsirekomendavau kaip gera stilistė ir įvaizdžio kūrėja. Bet būna ir išimčių, kai matau, kad modeliui tikrai reikia plaukus trumpinti, bet jis nenori. Tuomet turiu atsisakyti tokio kandidato, bet po kurio laiko jie paprastai apsigalvoja ir ryžtasi kardinaliems pokyčiams.

Ar pristatote savo darbo planą modeliams, laukiate sutikimo, ar jie jumis besąlygiškai pasitiki ir jūs darote, ką norite?

Niekada iš anksto neaptarinėju su modeliais, ką darysiu. Ir plaukų spalva, ir kirpimas iki pat galo modeliams būna paslaptis, bet juos tai tenkina. Svarbu laikytis pagrindinių tinkamo stiliaus parinkimo principų: spalvinės gamos parinkimas, veido forma, figūra. Tai bazė, ant kurios laikosi geras stilius. Prie kiekvieno kardinalaus pasikeitimo žmogui reikia priprasti ir iš naujo išmokti save mylėti. Dauguma modelių iš projekto tapo mano nuolatiniais klientais ir jiems viskas patinka.


Kaip kilo mintis darbus fotografuoti ir skelbti?

Idėja fotografuoti modelius prieš ir po kilo labai seniai, kai tik susikūriau profilį socialiniuose tinkluose. Matydama, kaip kardinaliai pakeičiu savo klientus, norėjau tuo pasidalinti ir tęsiu tai iki šiol. Kadangi prašymų turiu tikrai daug, tad ir darbo netrūksta. Tai tik patvirtina tiesą, kad kiekviena moteris gali atrodyti stilingai.


Kaip sako meistrė, svarbiausia suprasti, kas netenkina šiuo metu ir kodėl norisi pasikeitimo.


Nuotraukos iš asmeninio archyvo

883 views0 comments
bottom of page