top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Rasos Budrikienės TOTAL BLOND formulė

Updated: May 20, 2022



Meistrės Rasos Budrikienės antrą kartą pristatinėti nereikia: proginių šukuosenų virtuozė, blond technikų specialistė, grožio salono KaRa De La Beauté įkūrėja ir talentinga lektorė.


Vos prieš kelias savaites Kaune ir Klaipėdoje praūžė UAB Gražvalda organizuoti itin intensyvūs darbiniai dažymo kursai TOTAL BLOND. Su Rasa kalbėjomės apie šviesiaplaukių dažymo subtilybes ir kasdienius iššūkius kuriant tobulus blondus.



Rasa, neseniai Kaune ir Klaipėdoje vyko itin daug susidomėjimo sulaukę Jūsų darbiniai kursai TOTAL BLOND. Sakykite, kuo ypatinga ši technika i kodėl pasirinkote dėstyti būtent ją?


Ne vienerius metus skyriau mokslui ir technikos tobulinimui, todėl šiandien galiu drąsiai sakyti, jog puikiai žinau, kas man teikia didžiausią malonumą darbe, o klientui – didžiausią pasitenkinimą. Nors nevengiu jokios dažymo technikos, tačiau dirbdama su blond galiu geriausiai save išreikšti: kiekviena klientė atrodo vis kitaip, ant skirtingų plaukų tos pačios spalvos nugula skirtingai.


Pasirinkau dėstyti blond dažymus, nes noriu meistrams garsiai patarti: nebijokite! Mūsų meistrai dažnai vengia dirbti su sudėtingesniais blond dažymais. O juk tereikia šiek tiek daugiau žinių, praktikos ir blond pasaulis jums atsivers. Matau, kaip dirba mano mokymus baigę meistrai – jų rezultatai puikūs, klientės patenkintos. Ir tai yra svarbiausia.


Gražvaldos organizuojamuose seminaruose dirbate su ALCINA dažais. Sakykite, gal atradote kokių nors sprendimų, technikų, kurias įgyvendinti ir geriausių rezultatų pasiekti pavyksta būtent su šiuo vokišku prekės ženklu?


Nors šį prekės ženklą žinau ne vienerius metus, nuosekliai dirbti su ALCINA pradėjau neseniai, tobulindama savo blond dažymo formules. Mėgstu iš skirtingų prekinių ženklų pasiimti tai, ko man reikia – niekuomet neapsiriboju vienu prekiniu ženklu. ALCINA asortimente radau sau trūkstamas spalvas. Džiugina, kad su šiais dažais pavyksta tobulai tonuoti plaukus. Jų tekstūra puiki, spalvų paletė – visiškai išdirbta. O svarbiausia tai, kad pavyksta pasiekti tokį rezultatą, kuris visiškai tenkina ir mane, ir mano klientes.


Kokie iššūkiai dažniausiai kyla meistrams, dirbant su blondinėmis? Kas Jums pačiai asmeniškai kelia didžiausią iššūkį ir didžiausią malonumą dažant blond?


Labai svarbu mokėti derinti ir atsirinkti: technikas, formules, viziją. Pagrindinis tikslas – toks rezultatas, kuris džiugintų ir meistrą ir klientę. Svarbu nepamiršti ir edukuoti klientes, kad blond dažymas reikalauja daug priežiūros namuose.


BLOND dažymas turi daugybę skirtingų technikų ir formulių, išduokite, kokia yra jūsų mėgstamiausia, o kokia dažyti vengiate ir kodėl?


Aš neturiu vienos mėgstamiausios technikos. Visuomet prieš pradėdama dažymą susipažįstu su klientės plaukais, nevengiu dažyti testinių sruogų. Prisipažinsiu – visuomet stengiuosi rasti bendrą kalbą su kliente, gerai suprasti jos poreikius ir viziją, tačiau taip pat nežadu to, ko su plaukais padaryti neįmanoma. Niekuomet neatsisakau atlikti kažkokio specifinio dažymo, tačiau turiu taisyklę – jei matau, kad plaukų būklė neleidžia įgyvendinti klientės poreikių, o klientė nesileidžia į kompromisus, dažyti net nepradedu.


Mano tikslas – kad kiekviena klientė iš salono išeitų graži, laiminga ir išskirtinė.


Ar esate prisirišusi prie konkrečių įrankių? Turite teptuką – favoritą, foliją, kurios į nieką nekeistumėte, arba šepečio modelį, su kuriuo dirbate jau daug metų?


O taip, aš esu prisirišusi prie įrankių! Teptukai ir folija – mano mėgstamo prekinio ženklo FRAMAR. Su FRAMAR folija ne tik man patogu dirbti, bet ir klientės jaučiasi komfortiškai, tai ypač svarbu dažant blond, kai folijos naudojame daug ir su ja reikia ilgiau išbūti.


Mano šepečiai favoritai – OLIVIA GARDEN Speed XL. Tai šepečiai su prailgintu korpusu, leidžiantys žymiai greičiau fenuoti plaukus ir dirbti su didesnėmis sruogomis. Dėka keramikos ir jonų technologijos plaukai išlieka nuostabiai glotnūs, švelnūs, išsaugoma jų natūrali drėgmė. FRAMAR ir OLIVIA GARDEN įrankių galima įsigyti Gražvaldos parduotuvėse.


Papasakokite, kaip susitvarkote su nesėkmėmis, gal turite patarimų meistrams, kaip elgtis, kai rezultatas išeina ne toks, kokį planavote, o klientė – nepatenkinta?


Žinoma, darbe pasitaiko visko. Juk tik kas nedirba – tas neklysta. Plaukas yra „slidus“ reikalas – dažnai klientės jau būna pamiršusios, kas ir kada buvo daryta su jos plaukais, o kartais nori nuslėpti... tik dažymo metu pasirodo visos paslaptys! Ir tada jau tenka taisyti. Tikras profesionalas klaidas ir nesėkmes tyliai ištaisys klientei net nepastebėjus: toks ir mano tikslas. Žinoma, kartais to padaryti tiesiog neįmanoma ir tenka pripažinti savo klaidą. Visuomet per savo seminarus sakau: turime pripažinti, kad klystame, kad kažko nemokame, privalome būti sąžiningi su savimi ir su savo klientėmis.


Jei reikėtų pasirinkti – proginės šukuosenos, kirpimai ar dažymai – kas kelia didžiausią pasitenkinimą kasdieniame darbe?


Dažymas, kirpimas ir šukuosenos – trys mano meilės, keliančios patį didžiausią pasitenkinimą, tačiau visiškai skirtingą. Proginė šukuosena – tai šventė. Ir nuostabu, kai šventė klientei prasideda jau mano kėdėje. Kirpimas ir dažymas – neatsiejami vienas nuo kito. Geras kirpimas gali išryškinti arba paslėpti tam tikrus bruožus, o geras dažymas nei daug nei mažai – laisvai gali pakeisti gyvenimą!


Tiems, kas dar nespėjo sudalyvauti Jūsų seminaruose – kokį vieną patarimą TAIP ir vieną NE – galite duoti meistrui, norinčiam tapti blond specialistu?


Noriu įkvėpti drąsos, noro dirbti kokybiškai, gražiai. Nebijokite blondo! Tačiau jei jaučiate, kad trūksta noro, drąsos ar kantrybės... geriau net nelieskite šio dažymo. Blond technika – išskirtinė, ji reikalauja laiko, žinių, reikia išsigryninti daugybę niuansų, jei norime ją suvaldyti. Bet tuomet – taip, jums atsiveria stebuklingas, neprilygstamas spalvų pasaulis.



Ir pabaigai – turėti gražią blond yra prabanga. Kuomet pagrindinis moters aksesuaras yra plaukai, jie reikalauja nuolatinės priežiūros, rūpesčio, investicijų. Tuomet blond džiugina ir pačią moterį, ir aplinkinius.




Norite sudalyvauti Gražvaldos organizuojamuose Rasos Budrikienės TOTAL BLOND seminaruose?


Susisiekite su savo atstovu prekybai jau šiandien!


VILNIUJE

868684062 | LIUTAURAS

861143233 | INDRĖ

861288668 | KAROLINA


KAUNE

869958877 | JURGITA

866941930 | LAURYNA


KLAIPĖDOJE

861631011 | VIRGINIJA

863000969 | VAIDA


PANEVĖŽYJE

866590960 | VIRGINIJA




Nuotraukos iš asmeninio archyvo: seminaro TOTAL BLOND akimirkos

701 views0 comments
bottom of page