top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

„Rūsyje“ – vintažinio barbershop’o dvasia

Updated: Mar 10, 2020

Šiek tiek mažiau nei prieš metus Kauno senamiesčio širdyje įsikūrusį barbershop’ą „Rūsys“ jau pamėgo savo išvaizda besirūpinantys vyrai. Apie šį senovinio ir unikalaus interjero saloną pasakoja jo įkūrėjai ir kolegos Erikas Bružikas, Karolis Krikštaponis ir Vilius Vaivada.

„Rūsys“ įsikūręs Kauno senamiestyje. Papasakokite, kodėl buvo pasirinkta būtent ši vieta?

Visas kolektyvo branduolys iki šiol darbavosi Kauno centre, buvome bendradarbiai, norėjome išlikti komanda, todėl apie kitą miesto dalį net nebuvo minčių, pasilikome senamiestyje. Ieškojome kuo autentiškesnių, didesnių, bet tuo pačiu ir jaukių patalpų. Naujai paskelbtas skelbimas internete akimirksniu patraukė mūsų dėmesį – tai buvo būtent tai, ko ieškojome. Apžiūrėję šią vietą vienbalsiai nusprendėme, jog čia, rūsyje, kur kadaise gyvavo kauniečių pamėgtas baras, įkursime savo svajonių kirpyklą.

Salono interjeras – koks jis?

Visą „Rūsio“ interjerą kūrėme patys, savomis rankomis, ir tobuliname jį iki šiol.Siekėme sukurti vintažinio barbershop’o atmosferą. Dizainas įkvėptas visos komandos vaizduotės ir idėjų. Malonumą teikia ne tik darbas šiame salone, bet ir klientų susidomėjimas vietos išskirtinumu. Dažnas klientas užsukęs pasigražinti ar tiesiog pasilabinti ir išgerti puodelio kavos taip pat prisideda prie „Rūsys barbershop“ interjero kūrimo dovanodamas senovinių daiktų. Kortos, knygos, šoviniai, granatos, šviestuvai, motociklas, net ir šiukšlių dėžės, kurios kadaise buvo naudojamos, kaip pieno bačkos turi savo istoriją. Kas rasta, kas ilgai saugota, kas perdaryta antram gyvenimui – paprastai bet neprastai, kaip ir priklauso tikram vyrui.

Papasakokite, apie barberių darbo vietas – kokie sprendimai čia parinkti?

Salono išplanavimas yra senamiesčio rūsiams būdingas labirintas. Turime pagrindines 6 zonas išsidėsčiusias 150kv/m plote. Dvejose iš jų įrengtos 8 darbo vietos. Kaip ir bendrą barbershop’o interjerą darbo vietas kūrėme savomis rankomis. Jau nuo pat pradžių darbo vietų kūrimą įkvėpė erdvės. Jų kūrimą pradėjome statydami raudonų plytų sieneles, kurios skiria kirpėjų darbo vietas, deginome stalviršius, į kuriuos įkomponavome neįprastai atrodančias kriaukles, liaudiškai vadinamas „baleikomis“. Šiuo sprendimu klientui suteikiame daugiau komforto, sutaupome laiko vaikščiojimo atžvilgiu. Darbo įrankius ir priemones laikome vintažiniuose lagaminuose, tad viskas ko reikia yra pasiekiama ranka.

Salone nėra langų. Kaip sprendėte apšvietimo problemą?

Langų nebuvimas buvo vienas iš barbershop’o privalumų. Lekiančiam ir skubančiam vyrui ši vieta tampa tarsi malonaus laiko sau bei atsipalaidavimo vietele. Apšvietimą sukūrėme konsultuodamiesi su savo srities specialistais.

Su kokiais iššūkiais teko susidurti kuriant salono interjerą?

Kaip ir minėjome, iš senų baro patalpų sukurti savo svajonių kirpyklą yra ilgas ir daug pastangų reikalaujantis darbas. Vykstant įsikūrimo darbams susidūrėme su daugybe iššūkių. Vienas didžiausių iššūkių buvo santechnika, kuri nepritaikyta kirpyklos erdvėms ir šildymas, kurio nebuvo rūsio patalpose. Dėl to, jog patalpos jau kurį laiką nebuvo naudojamos problemų kilo ir dėl per didelės drėgmės. Nors ir buvo sunkumų, visus juos sėkmingai įveikėme – „Rūsys“ tapo kauniečių pamėgta atsipalaidavimo ir malonaus laiko praleidimo vieta, o autentiškos patalpos įkvepia ne tik salono klientus, bet ir darbuotojus.



Fotografas: Žilvinas Ausiukaitis

154 views0 comments
bottom of page