top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

„SALIONO“ darbai mados kolekcijos pristatymo užkulisiuose

Updated: Feb 19

Gruodį pristatyta nauja Juozo Statkevičiaus kolekcija nepaliko abejingų mados ir grožio gerbėjų. Žinodami, kiek jėgų atiduoda dizaineris šiam renginiui, visi tikisi išvysti tikrus šedevrus. Aukštajai madai demonstruoti reikalingi ir aukštus standartus atitinkantys modeliai, ir juos ruošiantys specialistai. Kirpimo meistrams Jovitai ir Pauliui Markeliūnams teko kurti šukuosenas Juozo Statkevičiaus modeliams beveik nuo pirmos kolekcijos. Pažintis su Juozu prasidėjo prieš gerus penkiolika metų ir štai jau dvylika metų jų vadovaujamo Saliono meistrai dirba mados kolekcijos pristatymo užkulisiuose. Pirmaisiais metais tai buvo prestižo ir garbės reikalas, suteikiantis grožio salonui solidumo klientų akyse, o dabar Jovita ir Paulius su Juozu bendradarbiauja dėl susiklosčiusių artimų santykių, draugystės. Dizaineris per ilgus metus subūrė nuostabią įvairių specialistų komandą, kuri beveik nesikeičia, ir tai rodo, kad talentingiems žmonėms kartu dirbti yra įdomu..



Jovita, kaip jums sekasi dirbti Juozo Statkevičiaus pristatymų užkulisiuose?

 

Per daugelį bendradarbiavimo metų buvo visokių situacijų, daug ko išmokome, supratome vieni kitus. Tad dabar tikrai darbai vyksta tiksliai sustyguoti, be streso, sakyčiau, gal net kiek ir pasiilgom adrenalino, kuris būdavo pirmaisiais metais. Saliono kolektyvo branduolys, dalyvavęs ne viename pristatyme, turi nemažai patirties, kuria mielai dalinasi su naujai prisijungusiais. O mums su Pauliumi smagu, kad jiems dega akys dalyvaujant ir siekiant aukštų Juozo nustatytų standartų. Didžiuojamės, kad mūsų salonas geba susitvarkyti su daugiau kaip 60 modelių užkulisiuose.

 

Šių metų kolekcija jums pačiai ypatinga, nes teko prisidėti prie įkvėpimo?

 

Viskas įvyko netikėtai po pokalbio su Juozu telefonu prieš man išskrendant į Peru. To pokalbio metu jis manęs paprašė parvežti autentiškų tos šalies medžiagų. Tai buvo nemenkas iššūkis, nes ten audinių parduotuvių nėra, tik turgūs, kaimelių prekiautojai. Užvirė azartas! Man pačiai didelį įspūdį padarė spalvų gausa, jų deriniai. Dairiausi visur ir ieškojau medžiagų, kurios perteiktų Peru dvasią. Tada teko visiems keliautojams man pagelbėti, kad galėčiau parsigabenti pirkinius. Džiaugiuosi, kad jos pasitarnavo Juozui. Dizaineris panaudojo kūryboje ir dar raštus perkėlė ant šilko Italijoje. Kelionė į Peru vyko prieš dvejus metus, bet man šis reginys buvo lyg jos pratęsimas. Beje, buvau ir sau kelias medžiagas pasilikusi, bet jų prireikė, tai irgi atidaviau. Pamaniau – tegu gyvena kolekcijoje.

 


Prie tokių spalvingų drabužių ne mažiau efektingai atrodė ir šukuosenos, kokie čia buvo iššūkiai?

 

Kadangi šiais metais naudojome perukus, itin didelių pastangų nereikėjo. Nors ir sunkiau, bet mums labiau patinka dirbti su natūraliais plaukais, o dar žinant Juozo preciziką, tai ten net paprastą skyrimą reikia padaryti milimetro tikslumu. Bet būtent tai ir suteikia galimybę tobulėti. O šį kartą buvo reikalinga suteikti perukams ryškią trapecijos formą, bangas priekyje, daug blizgesio. Šukuosenoms formuoti neapsėjome be mūsų ilgametės partnerės tiek salone, tiek kolekcijų pristatymuose – kosmetikos DAVINES. Plaukų lako ir kitų produktų reikėjo tikrai daug. Mūsų užduotis – įvykdyti dizainerio sumanymą, mes – tai įrankiai, kurie jį įgyvendina. Šį kartą Juozo sumanymas buvo labai suvienodinti modelius, net žinomus veidus buvo sudėtinga atpažinti, tad visų žvilgsniai krypo į apdarus.



Nuotraukos: „Salionas“.

16 views0 comments
bottom of page