top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

SALON INTERNATIONAL 2019



Kirpėjų pasaulyje rudens–žiemos sezono naujienos prasideda Londone. Kasmet spalio mėnesį ne vienas smalsus ir žinių ištroškęs meistras vyksta į Londono parodą „Salon International“, kur svarbi ne tik pati mugė, bet ir jos metu vykstantys seminarai. Juose per vieną valandą pateikiama naujų kolekcijų tendencija. Žinoma, viskas pristatoma ir stenduose, tad tikrai nemaža dalis parodos lankytojų gali pamatyti modelius. Šių metų parodoje gana daug garsių meistrų demonstravo darbus scenose – tik spėk visur viską sugaudyti.


Pats laukiamiausias renginys – „Sassoon“ akademijos kolekcijos pristatymas. Ypač šiais

Sassoon

metais, kai akademija švenčia 65 metų jubiliejų. Daugiausia patirties turintys „Sassoon“ meistrai scenoje pristatė sudėtingus kirpimus ir dažymus, pateikė juos įkvepiančius vaizdinius. Vedami tarptautinio meninio direktoriaus Mark Hayes meistrai įkvėpė publiką kurti. Jubiliejui paminėti pateikti specialūs rūbai, muzika formavo jaunatviškai šventišką nuotaiką.




Sparčiai kelią pasaulinėje grožio industrijojeskinasi ir akademija „Saco“. Londone į sceną lipo

šios akademijos atstovai iš Paryžiaus, Maskvos, Danijos, Korėjos, Ukrainos, Kanados ir demonstravo konceptualią kolekciją su gana aiškiomis 8-ojo dešimtmečio tendencijomis. O kai prigeso šviesos ir scenoje su modeliu pasirodė maestro Richard

Ashforth, visi žavėjosi jo tiksliais judesiais bei formos jutimu. Kaip visada – drabužiai puikiai parinkti įspūdžiui sustiprinti.


Toni & Guy

Tikriausiai gausiausias pajėgas turi akademija „Toni & Guy“, tad ir jų pasirodymai visada išsiskiria ypatingų stilių kolekcijomis. Prie imperijos vairo likusi šeimos atstovė Sacha Mascolo-Tarbuck džiaugėsi galėdama pristatyti komandų darbus ir apdovanoti akademijos iškiliausius. Nauja sezono kolekcija gatvės madai, pasiūlymai jaunajai kartai, įspūdingas avangardas – visa tai gali sukurti didelės „Toni & Guy“ pajėgos.


Jau antrus metus Londone pasirodymus rengia interneto dievaitis Guy Tang.

Guy Tang

Demonstruodamas daugiausia ryškius dažymus, jis sulaukia nemažai sekėjų, nors šį kartą ir jis pajuto ne vienos akademijos pristatytą ramesnę tendenciją, kai dažomos tik kelios sruogos įrėminant veidą. Na, ir kaipgi be interneto? Modelio fotografavimo subtilybės demonstruotos tiesiai ant scenos!



Akademija „Rush“ minėjo savo 25 metų jubiliejų. Ankstesnių kolekcijų modelius, kurie buvo pavaizduoti ant modelių marškinėlių, scenoje interpretavo pagal šios dienos tendencijas. Žvaigždžių ir kosmoso įkvėpta sezono kolekcija ir, žinoma, garsi avangardo atstovė Tina Farey nepaliko abejingų savo išradingu pristatymu.


22 views0 comments
bottom of page