top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Naujas salonas Vilniuje – „Pink Me Up“




Pačioje sostinės širdyje, prekybos centre „GO9“, įsikūręs jau trečiasis nagų dizaino meistrės Justinos Uždavinytės salonas. Nauja grožio erdvė kviečia moteris bent trumpam pamiršti kasdieninius rūpesčius ir pasinerti į tikrą rožinę svajonę. „Siekiu, kad mūsų klientams kiekvienas apsilankymas salone suteiktų geras emocijas ir naują patirtį. Salone man svarbu išlaikyti balansą – kvalifikuoti, aukštos kokybės paslaugas teikiantys meistrai, nepriekaištingas aptarnavimas, malonios staigmenos, tokios kaip platus gėrimų pasirinkimas, ir, žinoma, graži aplinka“, – pasakoja salono įkūrėja.


Papasakokite, kaip gimė šio salono idėja?

Viskas prasidėjo nuo to, jog sugalvojau trečiąjį savo saloną pavadinti nebe Justinos studija, o suteikti jam naują vardą. Buvau sugalvojusi daugybę pavadinimų variantų, bet šis, „Pink Me Up“, buvo arčiausiai širdies. Kai nusprendžiau, kad salonas vadinsis būtent taip, rožinė spalva tiesiog privalėjo būti ir interjere.

Tai pirmas jūsų salonas, kuriame klientams siūlote pilną paslaugų pasirinkimą. Su kokiais iššūkiais teko susidurti kuriant salono interjerą?

Ankstesnė mano patirtis su patalpomis buvo kur kas paprastesnė – prieš pradedant remonto darbus turėdavome galimybę dar kelias savaites pasvarstyti, kaip viskas turėtų atrodyti, ką reikėtų padaryti. Šias patalpas gavome paskutinę minutę, o duotas pradinis įsirengimo terminas – 1 mėnesis. Nors planavau, kad salono interjeru rūpinsis dizaineris, vėliau supratau, kad šią mintį galiu pamiršti. Susirasti specialistą paprasčiausiai nebebuvo laiko, reikėjo iš karto kibti į remonto darbus. Todėl visą salono interjerą kūriau aš pati. Didžiausias iššūkis buvo išplanuoti visą erdvę, sukurti darbo vietas meistrams, ypač kirpėjams. Niekada nesigilinau į šią sritį, todėl nuspręsti kiek kiekvienam specialistui reikės erdvės, kokios turi būti spintelės darbo vietoje buvo tikrai nelengva. Įruošti visą saloną per mėnesį buvo tiesiog neįmanoma, todėl terminą pratęsėme iki 2 mėnesių.


Jūsų salonas įsikūręs prekybos centre. Vienas iš tokių erdvių trūkumų – čia nėra natūralios dienos šviesos. Kaip sprendėte apšvietimo problemą?

Tinkamas apšvietimas – vienas svarbiausių aspektų čia dirbantiems meistrams. Kadangi patalpose nėra vitrininių langų, dienos šviesos, naudojome labai daug lempų. Apšvietimą darėme taškinį, nukreiptą į kiekvieną darbo vietą. Kiekvienas specialistas mėgsta skirtingą apšvietimą – vieniems patinka, kai visas kabinetas yra pilnai apšviestas, kiti nori sukurti jaukesnę atmosferą ir renkasi tik į jo darbo zoną nukreiptą šviesą, todėl konkrečiai kosmetologijos kabinetuose įrengėme ir dalinį apšvietimą, kad meistrai patys galėtų pasirinkti norimą šviesumą. Iš tiesų labai gera apšviesta erdvė netenka dalies savo jaukumo, tačiau jį bandome kompensuoti kitomis detalėmis.

Kokie interjero sprendimai čia panaudoti?

Interjere vyrauja 4 spalvos – auksinė, balta, pilka ir rožinė. Daugiausia dėmesio skyriau kirpėjų ir pedikiūro zonoms – jos labiausiai traukia lankytojų akį. Kirpėjų zona užima daug vietos, norėjau sukurti ją gražią, tokią, kokios nebūtų jokiame kitame salone. Šioje zonoje esančiai sienai panaudojome metalo konstrukciją, kuri buvo užpildyta baltomis rombo formos plokštėmis ir veidrodžiais.

Pedikiūro zonoje svarbiausias akcentas – pilki krėslai aukštais atlošais. Prie jų priderintos rožinės kriauklės ir aukso spalvos kranai.

Jau iš anksto žinojau, kad ruošiant šį saloną kreipsiuosi į dekoratorių. Mantą Petruškevičių pasirinkau neveltui – žinojau, jog jeigu noriu įspūdingo rezultato, privalau kreiptis būtent į jį. Su Mantu susitikome tik pradėjus remontą, parodžiau kokios idėjos man patinka ir jis išrinko, kad salone turi atsirasti lapų formos dekoracijos. Šios detalės papildo mūsų saloną, suteikia žaismingumo, tačiau erdvė neatrodo perkrauta. Dekoracijos aukštos, todėl netrukdo klientams. Ateityje saloną papildys ir daugiau interjero detalių. Klientai apsilankę pas mus maloniai nustemba, nes kiekvienąkart salone atranda, ką nors naujo (šypsosi).


Asmeninio archyvo nuotr.

112 views0 comments
bottom of page