top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Salono vertinimas 2019/9

Updated: Feb 22, 2021

Grožio salonas NOVOPĖLĖ

Plaukų dažymas – 22 eur

Vilties g. 28, Rokiškis


Savaitgalį planuoju viešėti Rokiškyje. Kadangi turėsiu laisvo laiko, o ir kaip tik reikia dažyti jau ataugusias plaukų šaknis, pradedu ieškoti vietinio grožio salono, kuriame galėčiau apsilankyti. Užduotis nelengva: be tų kelių salonų, kurie gana gerai matomi internetinėje erdvėje ir žinomi mieste, rasti, kur užsiregistruoti, sudėtinga. Internetinė paieška nelabai padeda, o, jei ir randi kontaktą, paskambinęs sužinai, kad savaitgaliui užsiregistruoti nebeįmanoma arba iš viso nekeliamas ragelis... Vis dėlto pastangos duoda vaisių: vieno salono „Facebook“ profilyje nurodytu kažkieno kontaktu paskambinusi gaunu kirpėjos numerį, tada skambinu jai, o po kiek laiko ji perskambina man ir (valio!) net pati pasiūlo vizito laiką. Suprantu, kad nedideliame mieste ir taip visi viską žino, bet informuoti apie savo darbo veiklą, nurodyti kontaktus tikrai galima išsamiau.Tikiu, kad visa tai išmaniai atliekant galima sudominti ne vieną naują klientą. Juolab, nėra ko tikėtis, kad meistrų darbus valdys administratorė, kiekvienas čia dirba sau – tad ir informaciją apie savo teikiamas paslaugas reikia pateikti tinkamai.


Saulėtą šeštadienio rytą atvykstu į saloną. Tai daugiabučiame name įrengtas manikiūro ir kosmetologijos kabinetas bei kirpėjo darbo vieta. Tvarkingoje, šviesioje aplinkoje mane pasitinka kirpėja Daiva. Pradedame tartis dėl plaukų dažymo. Nieko sudėtinga neprašau – tiesiog padažyti ataugusias šaknis. Pradinė situacija tokia: 7/0 ataugusios šaknys, ilgis – 8/7, galai – 9/0. Kirpėja siūlo septinto lygio atspalvius, man jie atrodo kiek tamsoki, tada klausia, ar žinau su kokiais buvau dažyta anksčiau. Atsargiai patariu apsvarstyti bent aštuntą lygį, nes kaip tik juo labiausiai optimalu suvienodinti atspalvį. Kiek suprantu, kirpėja vis tiek įsitikinusi, kad reikėtų tamsesnio atspalvio, bet, pasiūlius pamaišyti kelias spalvas, eina maišyti dažų. Tik keistai nuskamba jos frazė, kai aš pasakau, kad sutinku su viskuo, ką ji planuoja, nes ji – specialistė: „Ne, ne čia turime kartu priimti sprendimą.“ Sutinku, išgirsti mano pageidavimus, kartu aptarti galimybes – taip, bet sprendimą turi priimti profesionalas, neužkraudamas dalies atsakomybės ant kliento pečių. Juolab, kad meistrė tikrai atrodo pasitikinti savimi, suprantanti, ką daro, dirbanti greitai, tik gal kiek kruopštumo trūksta tepant dažus. Keista ir išgirsti klausimą: „O jūsų plaukai gerai dažosi?“ Mano manymu, gerai nudažo tinkamai parinktos formulės dažai. Išgirstu pasiūlymą ir likusiems plaukams suteikti kokį atspalvį. Labai apsidžiaugiu tokia galimybe ir kirpėjos iniciatyva. Laukdama rezultato gurkšnoju žaliąją arbatą.Kiek laiko reikės jo laukti, rūpinasi tik kirpėja, tad aš nesuku galvos: pasiieškau žurnalų ir maloniai leidžiu laiką. Truputį pradeda trikdyti mirksinti apšvietimo lempa – ji sugedusi ir tas žybčiojimas vargina, bet man tik valandą reikės čia pabūti, tačiau pačiai kirpėjai turėtų būti nelengva visą dieną taip darbuotis.


Kadangi nemačiau, kaip buvo maišyti dažai, o ir paletė buvo neaiški, paklausiu, su kokio gamintojo produkcija dirbama. Paminėti dažai „KADUS“, kitos profesionalams skirtos priemonės, užuominos apie apsilankymus seminaruose rodo teisingą požiūrį į darbo pobūdį. Tad, nuplovus dažus, dar ir pasinaudoju galimybe tonuoti plaukų ilgį numatytu persiko atspalviu. Pradėjus džiovinti, jau matau, kad mano šaknys kiek tamsokos, nors kirpėja ir aiškina, kad jos po truputį nusiplaus ir, jei būtų šviesesnės, pasimatytų nepageidaujamas geltonas atspalvis. Taip, dabar šaknys nudažytos tuo natūraliu lygiu, todėl ir yra tamsesnės už ilgio spalvą, nors tikslas buvo šaknis su juo suvienodinti. Žinoma, nieko tokio, bus kiek kitoks dažymas – labiau dvelkiantis rudeniu, tik gaila, kad ir atspalvis nepavyko kiek ryškesnis, jo beveik nesimato. Vis dėlto kirpėja kažkaip viską užglostė, dar ir pagarbanoti pasiūlė išdžiovinusi – nors ir atsisakiau, bet pasakė, kad užsirašė mano dažų formulę ir kitą kartą galėsime, ką nors pakeisti, jei reikės.


Išvados gali būti dvejopos: pirmiausia rezultato,kokio tikėtasi, kaip ir nėra, bet viskas buvo gerai atliekama – renkama spalva, tonuojama, maloniai aptarnaujama, fiksuojama formulė – viskas pagal taisykles. Tik vienas dalykas, kurio kiek trūko,– tai apgalvotų sprendimų. Kai viskas daroma per daug automatiškai, tada ir klaidų atsiranda.Tiesiog būtų ne pro šalį minutėlę ilgiau pagalvoti, kodėl ir ką reikia daryti. Tas pat taikoma ir planuojant klientų vizitus, nes kirpėja pamini, kad būna pralaukia pusdienį, bet darbo nėra, o kitais kartais visi vienu metu nori... Gal vertėtų nurodyti internete, kada kirpėja laisva –gal klientės kaip tik galvoja:„Tikrai neskambinsiu, nes bus užsiėmusi.“ Vis dėlto džiaugiuosi, kad ir nedideliuose miestuose grožio specialistai turi klientų, susikuria darbo vietas. Rokiškyje, kuriame yra kiek daugiau nei 10 tūkst.gyventojų, įrengta daugiau nei 30 grožio paslaugas teikiančių vietų, o 2019 m. šiame mieste vykdomai veiklai „Kirpyklų, kosmetikos kabinetų ir salonų, soliariumų veikla“ 81 asmeniui išduoti verslo liudijimai.



126 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page