top of page
Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

Skoningas nuotakos įvaizdis

Updated: Jun 3, 2020

Nuotakos įvaizdžio kūrimas ne vienam dizaineriui yra iššūkis – finalinis išėjimas dažnai vainikuoja ir visos ko­lekcijos pristatymą. Tris dešimtmečius kaupta dizainerio Juozo Statkevičiaus patirtis tikrai įdomi plaukų stilis­tams, juolab kad būtent šis dizaineris diriguoja kuriant visumą, nepraleisdamas jokių smulkmenų. Žinoma, kiekvienu atveju tai labai individualu, nes, kaip pabrėžė Juozas, viskas priklauso nuo nuotakos norų, kirpėjo skonio, įgyvendinimo galimybių.


Konkrečiau teiraujamės, kaip stilistui pasi­rinkti: plaukus nuotakai susegti ar palikti palaidus?

Kalbant apie šukuosenos formavimą, mano taisyklė ir mano nuomonė – nuotaka gražiau atrodo surištais plaukais. Tik labai retais atvejais, kai plaukai labai gražūs, meistriškai pakirpti, profesionaliai pabanguoti ar stori, natūraliai krentan­tys, pakanka įsegti gėlę ar uždėti lankelį. Žinoma reikia, kad jie būtų po tam tikrų procedūrų, suteikiančių blizgesio, puikiai iš­džiovinti, saikingai patonuoti – svarbu, kad nebūtų šiaudiniai, matiniai.


Į ką atkreipti dėmesį parenkant šukuosenos ak­sesuarus? Kaip suknelės audinio tekstūra įpa­reigoja plaukų formavimą?

Čia pabrėšiu kontrasto svarbą. Suknelė paprastesnė – šu­kuosena įmantresnė ir atvirkščiai. Įsivaizduokite, jei siaura balta suknelė, prie jos galima derinti į „arklio uodegą“ surištus plaukus su dideliu baltu kaspinu, žėrinčią diademą ar labai įmantrius didelius papuošalus. Prie matinio audinio derinti labai blizgius, įtemptus plaukus. Jei suknelė labai įmantraus audinio, gipiūrinė, tuomet šukuosena gali būti kuklesnė.


Žiūri į nuotrauką ir matai užfiksuotą neįtikė­tinai harmoningą vaizdą. Ar tai įmanoma?

Įmanoma, tik reikia mokėti tai padaryti, pajausti, žinoti kaip, tad čia recepto nėra. Dažnai kirpėjai labai stengiasi padaryti gra­žią šukuoseną, bet nemato visumos, todėl šukuosena tampa atskiru meno kūriniu, makiažas šventinis, dar suknelė, puokštė ir nebėra bendro įvaizdžio. Tad dažnai geriau rinktis kuklesnius variantus. Kuklumas – tai ne prastumo požymis, jis gali būti ir prabangus. Padaryti profesionalią nuotrauką savo būsimam įvaizdžiui įvertinti taip pat puiki praktika. Taip galėsite įvertinti save ir sukurti tokį vaizdą, kuris džiugintų ilgus metus.


Suprantu kiekvieną grožio specialistą, dirbantį su nuotakomis, nes jos tuo laikotarpiu sugeba virsti „siaubūnėmis“, tampa visažinės. Tad čia reikia kantrybės ir, svarbiausia, įrodyti, kad patarimų prašoma profesionalų, o ne draugės ar kaimynės. Tik saikas ir skonis gali padaryti jaunąsias laimingas!




Nuotrauka iš asmeninio archyvo.


59 views0 comments

Comments


bottom of page