top of page
  • Writer's pictureH&B PROFESIONALAMS

„Spalvos logistika“ Klaipėdoje

Updated: Oct 19, 2021

Svajok ir tavo norai išsipildys – toks posakis tiktų Žanai Muravjevai įsikūrus naujajame savo salone. Vos pamačiusi parduodamas patalpas prie vienos iš pagrindinių Klaipėdos gatvių, moteris negalėjo patikėti, kad viskas klostosi taip palankiai, ir svajonė bus netrukus įgyvendinta. Tiko ir vieta, ir patalpų dydis, taip pat svarbus buvo autonominis šildymas, gera elektros instaliacija, suderėta priimtina suma, suteiktas banko kreditas – nepasitaikė nė vieno trikdžio.


Žana su sūnumi Ilya

285 kv. metrų ploto patalpose buvo įrengtas biuras. Naujiems savininkams architektas sukūrė naujas zonas, kurias po šeimyninio sienų griovimo ir ėmėsi formuoti Žana. Iš pradžių papasakojusi savo viziją dizainerei tiesiog dalyvavo visame procese, tačiau rasti bendros kalbos savo tvirtą nuomonę turinčiai kūrybingai meistrei nepavyko, todėl tolesnių darbų ėmėsi savarankiškai. Visų pirma laikėsi savo vizijos, kad sienos turi būti tamsios spalvos, kurių fone klientai daug geriau jaučiasi. Taip pat sienos turėjo būti pagrindas paveikslams, kuriuos buvo išsirinkusi. Tad ir kirpėjų darbo vietose veidrodžiai nebuvo banaliai tvirtinami prie sienų, juolab kad tikslas buvo ir erdvės mobilumas. Dėl specialiai pagamintų medžio ir metalo konstrukcijų septynių kirpėjų darbo vietų zona lengvai transformuojama į seminarų salę. Šeši atskiri kabinetai skirti įvairiausioms procedūroms, tad klientai salone randa visą paslaugų paketą.


„Norėjau modernaus, tikslių formų salono. Jokių rokoko ar baroko elementų, aplinka turi tikti tiek moterims, tiek vyrams. Dabar klientai sako, kad jaučiasi lyg kitoje planetoje, – pasakoja Žana. – Ankstesniame salone su manimi dirbo ir sūnus kirpėjas, ir dukra kosmetologė. Mačiau, kad jie jau skleidžia sparnus platesnėms erdvėms, tad turėjau arba juos paleisti, arba kurti naują etapą. Kadangi jie sutiko toliau žengti su manimi, šis salonas bus naujas startas jiems, o man – vieta, kur galėsiu įgyvendinti savo idėjas, perduodama patirtį mokymuose, rengdama filmavimus savo tinklalapiui.“



Nuotraukos iš asmeninio archyvo

394 views0 comments
bottom of page